"С дъх на череши..., или за нас - другите..."

• 95 708
  • 1 801
  •   1
Отговори
# 1 200
Така, както може да е с любовницата във времето, в което може да е с децата, така може да е и с приятели за риба или в някой клуб - пак не е с децата. Къде е разликата?
Е, всеки си има някакво хоби.НО, любовницата се явява ДОПЪЛНИТЕЛЕН ангажимент.Т.е., след като се върне от риболова, той хуква при нея, вместо да рита топка със сина, например.   Laughing
Няма какво да се лъжем, децата му са си ощетени.От време, със сигурност.
Е, ако е някой "баровец", явно има пари с шепи за всички.Но, колко от неверниците са с 5-цифрени, например, заплати?    Laughing   Че да има в изобилие за всички?

Цитат
Краси, кой е този мъж, чието свободно време е на 100% за семейството, та се счита за ощетено именно то. Ами може да е ощетил себе си с време пред ТВ, компютъра, срещи с приятели и т.н. Глупаво е свободното време да е на 100% за семейството.
Смяташ, че егоистичен тип като изневеряващия, ще лиши себе си от нещо приятно?
Че той нали точно заради личния си кеф се е обзавел с любовница?    Mr. Green
Свободното време на мъжете никога не е 100% за семейството.Но, имайки предвид характера на масовия тип изневеряващи мъже, то те никога не биха лишили себе си от нещо приятно.Така че, да,  най-вероятно ще се "лишат" от време с децата, но не и от тв, компютър или аверите.    Laughing

# 1 201
  • Другата България
А ти откъде знаеш какъв е характерът на "масовият тип изневеряващи мъже"?

# 1 202
А ти откъде знаеш какъв е характерът на "масовият тип изневеряващи мъже"?
Е, близко е до акъла:след като поставят на първо място личното си удоволствие и  кеф, за сметка на дом, жена, деца,какви да са?    Laughing
Живея, гледам, виждам, чета.....    Laughing
Само в тази тема има поне 3-4 описани-слабохарактерни егоисти.
Не казвам, че на суперсъвестни, отговорни, стабилни хора не се случва, но това са толкова редки случаи, че изобщо не си струва да се споменават.
Масово изневеряващите (и мъже, и жени) са егоисти, фриволни, слабохарактерни.....

# 1 203
от това, което съм видяла в живота, за съпругата е най-добре  /чисто психологически и финансово / да приеме  детето от любовницата. не зная защо, но почти във всички случаи, бащата защитава всячески детето извън семейството, като дори ако го притискат много у дома, и се ''наслаждава'' на всевъзможни упреци и скандали, той изнася почти всичко за другото дете, лишавайки децата си, родени в брака.
рядкост е/да не кажа , че не съм чула за такъв случай, но не значи, че няма, де/ да се настрои срещу извънбрачното дете. особено ако е нагазил в чувства стабилно и е хлътнал до уши.

----------
не защитавам ничия страна, просто давам другата гледна точка. знам, че иделаният вариант е съпругът да е верен до гроб, да не поглежда никога друга жена, но често се случват такива неща. колкото повече съпругата се противопоставя, толкова дава енергия на другата връзка.

# 1 204
Сайтът е на нидерладски език и със защита, за съжаление не може де се ползва гугъл-транслейтър.
http://denarcist.nl/narcisme-in-relaties
.......
Нарцистите и порочният кръг на връзки

От перфектното начало до грозният и болезнен край, като че ли почти всички нарцисти действат по един и същи начин за да държат на кука една жертва. Те имат един порочен цикъл на връзки. Моделът е винаги същият, а именно:

1.   Нарцистът търси една чувствителна жена.

...

На български е нарцисист, нарцисизъм.

# 1 205
Човече-минала съм през развод Wink
човекът си изнесе и спалнята,остави ми голи стени,а живееше в мой дом
не всичко е материално в този живот
но-да-повечето съпруги разсъждават точно така-градили сме с години
какво са градили-ами купили сме спалня,холна гарнитура и двд Sunglasses

Сори, ама няма как да сравня нещо, което се сменя при нова тенденция в съседния магазин за декорация и мебели, с такова, което е изяло 20-30 г. финансови, психически и всякакви усилия.
Да, не всичко е материално, но ако си градила толкова години за покрив за детето си, не мога да приема, че ще се зарадваш, когато почука на вратата му непознат човек и му каже, че част от това е негово и се нанася. И този човек е в правото си. Защото един друг не е имал достатъчно акъл в главата, за да види отговорностите си.
И някак все "не всичко е материално" е по посока на взимащия. Защо не махне с ръка - да каже - не всичко е материално и да се откаже от дела си?  Wink

от това, което съм видяла в живота, за съпругата е най-добре  /чисто психологически и финансово / да приеме  детето от любовницата. не зная защо, но почти във всички случаи, бащата защитава всячески детето извън семейството, като дори ако го притискат много у дома...

Най-добре за нея е му събере багажа и да му каже да ходи, където пожелае.

Peace
Защото иначе стават грешки, прочетох нацистът и се опулих  Joy

# 1 206

Нарцисизъм  Peace
 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8 … D0%B7%D1%8A%D0%BC

'нарцисист' /грешка/ --> 'нарцис' човека, който е засегнат от нарцисизъм; има ли термин, който се използва на български език за лицето?

проверих го в гугъла: "нарцисист"  Peace
ще редактирам

# 1 207

от това, което съм видяла в живота, за съпругата е най-добре  /чисто психологически и финансово / да приеме  детето от любовницата. не зная защо, но почти във всички случаи, бащата защитава всячески детето извън семейството, като дори ако го притискат много у дома...

Най-добре за нея е му събере багажа и да му каже да ходи, където пожелае.

Peace
Защото иначе стават грешки, прочетох нацистът и се опулих  Joy

ако е беден и няма пукнат грош, абсолютно е така Peace

пс. и аз прочетох нацистът Laughing

# 1 208

Нарцисизъм  Peace
 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8 … D0%B7%D1%8A%D0%BC

'нарцисист' /грешка/ --> 'нарцис' човека, който е засегнат от нарцисизъм; има ли термин, който се използва на български език за лицето?

"Нарцисист" е лицето, "нарцисизъм" е явлението. С малка буква "нарцис" е нарицателно, ако не става дума за цветето.

# 1 209
ако е беден и няма пукнат грош, абсолютно е така Peace

И богат да е, все тая. Когато има лъжи в една връзка, парите няма как да заменят нормалните отношения.

# 1 210
  • Куциндрел
Изневярата е от както свят съществува. Явно не е толкова лесно хората да си сдържат нагона или интереса.
Сетих се за песента "Назад, назад, моме Калино." Последният куплет - "жена ке уморам, дечиня ке гледам". Sunglasses

# 1 211
не зная защо, но почти във всички случаи, бащата защитава всячески детето извън семейството, като дори ако го притискат много у дома, и се ''наслаждава'' на всевъзможни упреци и скандали, той изнася почти всичко за другото дете, лишавайки децата си, родени в брака.
рядкост е/да не кажа , че не съм чула за такъв случай, но не значи, че няма, де/ да се настрои срещу извънбрачното дете. особено ако е нагазил в чувства стабилно и е хлътнал

Аз с други впечатления съм останала. На бащите обикновено не им пука за извънбрачните им наследници, особено, ако не са имали чести контакти с тях, не са се грижили за тях и не обичат майката, а я възприемат като грешка и гледат да заметат всички последствия от тази грешка под килима.

# 1 212
Изневярата е от както свят съществува. Явно не е толкова лесно хората да си сдържат нагона или интереса...

Не е затова, а защото са страхливи, мързеливи и комплексирани.
Страх ги е от това какво ще кажат хората, ако се разведе, страх ги е да поемат отговорност за действията, страх ги е, че ще изпуснат прите/слугинстването/удобството (или там, каквото е при конкретния случай), страх ги е от това да не останат от 2 стола на земята, страх от старостта (ето бе, аз още съм млад, виж какво правя) и т.н.
Когато пък имат проблем в двойката ги мързи да го порърсят, да положат услилия, да променят нещата, по-лесно е да идеш и да надигнеш полата на някоя случайна, отколкото да поддръжаш собствения си и този на човека до теб интерес.
А пък хората с комплекси са най-много, не винаги и те самите знаят откъде идват, но изпитват нужда да  докажат колко ги бива.

Причините са много, но никой не смее да си ги признае пред себе си, камо ли пред останалите - затова е дежурното оправдание с нагона  Simple Smile

А всичко тези неща горе са съвсем човешки и няма нищо срамно, просто човек трябва да бъде откровен със себе си и да покаже, че ще понесе отговорността си, тогава и другите ще гледат с по-добро око, дори ако се е случило да хлътне по друг/а.

...Последният куплет - "жена ке уморам, дечиня ке гледам". Sunglasses

Ама това са думи на напиращата, не на изкушения  Simple Smile

# 1 213
  • София
Краси, на някои хобито им е любовницата. Wink
А, защо смяташ, че на мъжете не им е приятно времето с децата и жена им? В повечето случаи те са част от приятните неща.

Масово изневеряващите (и мъже, и жени) са егоисти, фриволни, слабохарактерни.....

Хахах, все едно някои ви натиска бутона за определения....какви още са масово изневеряващите според това, което чуваш, гледаш и четеш? Защото явно нямаш личен опит....Някои трябва да пусне тема "Опишете с 3 думи изневеряващият!" Очевидно имате нужда от такава.

Сеса, изневярата винаги е съществувала. Баба ми разказва, че в селото са били по 20-30 души на една възраст и пак са кръшкали помежду си. Даже по-лесно било, защото нямало телефони.  hahaha

# 1 214
Че ако е богат, още по-добре - ще му вземе всичко, каквото може и ще го прати при любовницата да му се радва ден и нощ, да видим колко дълго ще изтрае щастието им.
Само че не правят така, а си затварят очите в името на детето, все едно детето е много щастливо да вижда лъжливите очички на баща си и яда и сълзите на майка си. Ама всички са мазохисти и садисти, не само третият човек!

Общи условия

Активация на акаунт