"С дъх на череши..., или за нас - другите..."

• 95 577
  • 1 801
  •   1
Отговори
# 1 530
То пък едно семейство...Три години не спал в семейното ложе.

Колко съм ги чувала такива.  И накрая току жена му бременна-.

# 1 531
  • ВАРНА

Джиджи-да-права си,не чувствам никаква вина
няма за какво Peace

Единствения извод тогава е,че каквото си търсила,това си намерила...Беше ми симпатична до време,може би като защитна реакция на това,че всички наскачаха срещу теб е тази убеденост и желание да се докаже собствената правота...Но не звучи никак добре и се закопаваш сама все повече  Peace За мен ако майката няма морални устои и ценности няма как да възпита детето в такива.Познавам достатъчно семейства с разведени родители,възпитават сами децата си и ги възпитават да ценят семейството.И те ходят по срещи,залюбват/разлюбват,но го правят открито и не лъжат половинките си.
Като майка ти пожелавам здраво и щастливо детенце.като жена ти пожелавам да срещнеш правилния достоен човек за теб.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 11:28 от morgana07

# 1 532
Имам една приятелка, която уж има връзка с женен мъж, и тя така, милата, вярва, че нищо нередно не прави - той жена си не я обича, никога не я е обичал, тя е проста, не го разбира, не го обича, прави му скандали, но той е много отговорен, поел е ангажимент към децата ѝ, и затова все още не може да я напусне. Хич не се замисля (или не иска да се замисли), че от гледна точка на жената ситуацията може да е съвсееем друга. Че може любимият ѝ да послъгва. Някой ден ще бъде много неприятно изненадана.

То това си е класика в жанра. Ама има толкова много глупави жени, които вярват.  Или искат да оправдаят себе си по този начин.

Вярват. Защото някои - и то немалко - в края на краищата се развеждат Всяка си мисли, че любимия образ ей сега ще се нанесе у тях, само да мине... кандидатстването на дъщерята, болестта на дядото, новогодишните празници и т. н. до безкрай.

Разбира се има и други любовничества - тези на които са се нагледали хората по хотелите и ресторантите - откраднати мигове без угризения и без разкаяние. Човешкото сърце е жестоко и безогледно, когато става въпрос за привличане между мъже и жени и е загуба на нерви и време да се категоризират хората от позицията на някакъв морален съдник. Всеки си има своята причина и обяснение за тези неща, за начина по който постъпва, за последиците, които причинява.

За съжаление нито можеш да притежаваш с гаранция друг човек, нито да го накараш насила да дойде при тебе. Всички обиди и грозни епитети в тази тема са плод на осъзнаването на точно това безсилие.

# 1 533
 Но също толкова и реални ситуации има. Работя в туризма по курорти и прекарваме там 10 месеца годишно, 2 сме по местоживеене. По принцип не е работа за семейни, но разбира се има и такива. 90% от семейните имат паралелни връзки по курортите. Да, възможно е за 2та месеца по местоживеене да забремени съпругата, но той 10 месеца е с любовницата и за мен това е семейство.

Информирах модератор, и то не за поста на камъчка.

# 1 534
Темата стана меко казано груба
Дали Камъчка изпитва вина или не в крайна сметка си е нейна работа
Ние нито ще и насадим чувство за вина,нито ще и го отнемем ако има такова
Последствията ще си ги носи тя,били те хубави или лоши

Но наистина не бива да намесваме детето,защото става вече пошло ,низко
Не вярвам някой да напише че детето му има проблем само за да си изпроси съчувствие

# 1 535
Човек не си хваща любовник/любовница ей така, защото му паднала от небето.
За да се стигне до нещо подобно трябва да си "отворен" за такова приключение, или дори целенасочено да търсиш контакти с другия пол.
Това как станало напълно случайно и непредвидено, често е просто оправдание.
Не че не се случва, но е по-рядко, отколкото съзнателното търсене на нещо такова.

# 1 536
Поведението на камъчка в темата е ужасно грозно и нагло.
Никой друг не коментира и напада детето ѝ - тя е тази, която го споменава във всеки пост, и го издига като някакъв щит, който едва ли не трябва да ѝ придаде ореол на светица и да я защити от критиките.
Ами прощавайте, но не е така. И аз информирах модератор, но за нейни постове. Изпуска си нервите и се държи арогантно.
Хиляда пъти се каза, че темата не е за нея, но тя се припознава във всеки пост, и скача като пърле... Кой има проблем в случая  newsm78

# 1 537
Човек обикновено не се отклонява от пътя изведнъж, а стъпчица по стъпчица, като всяко дребно предателство към самия себе си те променя по малко, така че в един момент се събуждаш в блатото (или във фекалните маси, кой каквато метафора предпочита) и се чудиш как, аджеба, позволих да се случи това! В какво се превърнах! И е много трудно да изгазиш обратно, ако преди това дълго време си рушил себе си в преследване на някакви желания.

Чудя се, какво точно трябва да направи измамената съпруга newsm78
1. Да разкара на мига мръсника. Ами ако зависи финансово от него (и по-точно децата зависят от баща си)? Значи - още със сключването на брака трябва да си опичаме акъла и да не допускаме такъв вариант. При мене се получи непреднамерено, но за щастие мога да издържам и себе си, и двете си деца. Не че има развод на хоризонта, слава Богу.
2. Да си трае, страдайки, в очакване мръсникът да се наиграе. Това не е същото, като да оправдава поведението му. Както любовницата се примирява години с липсата на развод, такъв, така и съпругата може да се примирява външно, но за да избегне развода. Причини - финансови, любов, децата...Защо трябва непременно да се мисли, че "му позволява" да кръшка? Ами ако не иска да се разделят, пък се страхува да не го прогони съвсем? Защото много мъже размахват и тоя пръст - тя е болезнено ревнива, прави ми скандали. Има много жени, които на стари години (като вече тия неща отдавна нямат значение) казват със самодоволство - мъж ми имаше любовница/и, но аз постъпих умно и си запазих семейството.
3. Да поеме риска и да даде шанс на брака след порядъчна доза драма, сълзи, изясняване, обещания (повече няма да правя така) и съответно - вечното едно наум по-нататък. Честно, съжителството може и да се закърпи някак, но за близост и доверие не знам как може да се мисли повече. Но ако мотивът е финансов (не толкова за самата съпруга, колкото за децата, защото, да не се лъжем, издръжката далеч не е като пряката гледия), много майки жертват възможностите си за лично щастие. Тука ползите и вредите са на кантар. Пък и редки са случаите, в които изневярата е само веднъж.

И да, за да те забележи някой потенциален партньор, трябва на челото ти да пише "СВОБОДНО". Личен опит, лични наблюдения.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 11:30 от Анонимен

# 1 538
  Нали се сещаш, че мръсника и курвата сигурно живеят до вас, седиш бюро до бюро с тях и може и да са ти роднини.

Давайте го по-леко с определенията и фекалните маси, да не се окаже,  че говорите такива неща за близки хора.

# 1 539
Малко е жалко от висотата на скапания си живот любовниците за злорадстват, че всички мъже изневерявали, само дето ние още не сме го разбрали. Не знам дали разбирате, уважаеми, че този лай няма как да ни накриви шапките, тогава когато сме спокойни със себе си и семействата си. А със съветите си как да се държим с мъжете, ставате съвсем за резил, защото ако толкова добре ги разбирахте нещата, сега вие щяхте да сте с мъж до себе си, който ви обича и иска да се грижи за вас и децата ви. Но вместо това ще посрещнете поредната самотна Коледа, с един самотен подарък под елхата и обещанията, че някой ден наистина ще празнувате заедно.

# 1 540
Ама развива се обществото ни, недей така. Една сал Лиляна и Лекси са против любовниците. Всички други едни толерантни.
Ама вие наистина ли си вярвате,че само нашето общество е против извънбрачните връзки?

# 1 541
истината е че камъчка иска да е с този мъж и я е яд на себе си, че той е при жена си, а не при нея. според мен любовниците не са за завиждане, защото се надяват, а всъщност кръшкача в много редки случай се развежда и си изоставя семейството, пардон финансовота сигурност.

# 1 542
  • град-държава
Камъчка, аз не казвам, че ти си унизила съпругата. Сложете си очила, ако не виждате до такава степен
Ти каза, че съпругата заслужава това унижение, чрез изневярата и създаването на дете извън нейния брак. Ногло е и безцеремонно, и точно на това се реагира. Отделно, че не кореспондира по никакъв начин с нещата, с които спечели доза разбиране от страна на съпругите, но и доволно количество симпатии.
казах,че за мен не е нормално мъжът ти да спи при друга,а за теб това да е ок Peace
не смяташ ли,че по този начин тя сама оправдава поведението му

Направи си труда поне да помниш, какво си писала  Wink, защото и аз бях склонна да проявя разбиране до определен момент, но единствено се убедих, че колкото повече е склонен човек да отстъпи на едно скапано и нахално поведение, толкова по-безцеремонно настъпва същото.
По същия начин, ти кой убеждаваш, че е имало вероятност мъж, който 3 години се прибира при жена си, да мисли и прави планове за развод?
Споменах финансовия мотив точно, защото рядко се настоява и появяват деца в паралелна връзка преди фактически развод, в която мъжът не е заможен.
На колко от разведените потребителки във форума им е присъдена издръжка, която е по-висока от 60лв, дето не стигат и за половин обувка от чифт? Колко изобщо получават издръжка реално?

Аз самата нищо не смятам, що се отнася за чужди животи. Нямам навика да се бутам там, където нямам място.
Не смятам и, че си заслужавам утре да ми почука на вратата жена с дете на ръце, поради това, че съпругът ми спи 4 месеца в друга държава.
Същото се отнася и за мен... мигар ще ми окапят зърната, ако 4 месеца не си го сложа с някой.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 11:58 от Vermilion`

# 1 543
 Нали се сещаш, че мръсника и курвата сигурно живеят до вас, седиш бюро до бюро с тях и може и да са ти роднини.

Това до мене ли? newsm78
Това са обществено приетите определения за такива ситуации. Обаче „мръсник“ е почти комплимент, а „к...ва“ не особено уважително. Пък дали са роднини или близки, какво променя това? Аз лично си служа с по-меки форми на изказ, но това не променя същността на постъпките. До ден днешен мъжете приемат такива епитети към жените си като лична обида за собствената им чест; а пък жените на "мръсниците“  не са лично обидени някак, по-скоро са или жертви, или се предпомага, че това е част от нормалната им съдба. Не казвам, че е справедливо. Но какво да се прави - ориент.
Даже чувството ми за справедливост се е възмущавало, защото много пъти съм слушала в мъжки разговори - помниш ли еди кой си (тупат го по рамото, а всички знаят, че жена му дондурка малко дете и още едно в пуберитета), пак беше довлякъл някаква к..ва. А съм виждала въпросната "довлечена" - нормална на вид жена, салата сме правили заедно. И тя може да има някъде друг личен живот и да си носи ангажиментите в него сносно, но в момента е просто поредната...Безпощадни са нещата. Всички такива връзки се приемат еднозначно, както и да се фризират. Дори и когато не са замеряни с камъни. И всички изневеряващи мачовци не дават и дума да се издума жените им да я карат по същия начин. Подозирам, че същото важи за серийно изневеряващите жени. В редките (и за мене единствено почтени, щом е толкова необходимо да се кръшка) вариатни на отворени семейства идилията не трае дълго.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 12:08 от Анонимен

# 1 544
Когато мъжът на някоя самодоволна еснафка започне да ѝ изневерява, не е зле да потърси причините първо в себе си, след това в него и най-накрая да хвърля вината върху любовницата.

А когато мъжът на някоя готина мадама , почне да изневерява?

на фантастична жена/съфорумка, познавам я реално// мъжът и изневери, и аз не го вярвах, ама ей на, истина беше.
не знам по-късно какво стана, мисля, че се прибра обратно той и тя му прости, та нищо не може да ме учуди вече.

какво я дъвчете камъчка  не разбирам  newsm78, нейната е свирена отдавна вече и при това с нулев дивидент.
не съм прочела тук някоя от любовниците на братята диневи примерно да се жалва - ама той остана при жена си, а аз гледам детето, ами му харчи парите някъде на екзотични места.
камъчка е направила грешните стъпки изначално/семеен мъж/ и още по-грешен избор/не е заможен и ражда дете докато той е в брак/ - сега ще си сърба попарата и ще си гледа детето и ако има късмет , ще срещне читав мъж, несемеен и финансово осигурен.

Общи условия

Активация на акаунт