Търся електронна книга - тема 14

• 137 755
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!
Търся книгата "Историята на О"
От МБ получих само началото-няколко странички newsm78
maxiva@abv.bg

Днес е качена обработена в Ателието на Читанка

Там е "Историята на О-Тей", съвсем друга книга Rolling Eyes

Напротив. Точно "Историята на О" на Полин Реаж е качена. Ето връзка към записа http://chitanka.info/workroom/entry/9756

# 511
Здравейте  Simple Smile

Търся книгите "Златна лилия" и "Индигова магия" на Ришел Мийд в epub, rtf или txt формат. Моля ако някой ги има в един от тези формати да ми пише.  Peace

http://dox.bg/files/dw?a=bf6b526e6d

Благодаря много, но pdf формата не ми го чете, затова търся книгите в epub, rtf или txt формат. Peace

конвертирай файловете с програма - например Colibre

# 512
  • Sofia
конвертирай файловете с програма - например Colibre
Само дето повечето pdf не могат да се конвертират.  Wink

# 513
  • София
Напротив, конвертират се. С подходяща програма.

ПП Ползвам ABBYY FineReader за целта. Може да има и други.

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 09:44 от milenaka

# 514
  • Sofia

Може, поне никой не открехна до сега.  Ще опитам с тази програма, благодаря!   bouquet

# 515
  • София
Само да предупредя, че след конвертирането, трябва редакция. Може и без, разбира се, но дали файлът ще може да се чете прилично...  Confused Редакцията е голяма играчка и отнема време.  Simple Smile

# 516
Здравейте! В момента не търся нищо конкретно, защото току-що започнах една книга, а имам още две
на опашката за прочитане.  Молбата ми е да ми изпратите книга, която ви е завладяла най-силнo и не сте искали да свършва. Laughing
Който има желание да ме зарадва имейла ми е  polina_bg@yahoo.es
Благодаря!

# 517

С ABBYY FineReader не се прави конвертиране. Това е програма за OCR, т.е за разпознаване на текст.
Няма нищо общо с конвертиране на книги/текст от един формат в друг.
Редакция се налага, защото разпозването на текста не винаги е коректно. Не бъркайте двете неща. Разпознавеането на текст, четенето и редактирането е един доста дълъг и доста пипкав процес.

# 518
  • София
Да, така е, отн. ABBYY FineReader не използвах правилния термин, но това, за което с Морена говорехме, е същото, за което говориш и ти.
 Не разбрах с какво бъркам редакцията?  Rolling Eyes  Това, което твърдя е, че след като даден PDF мине през ABBYY FineReader, се налага редакция, която е голяма играчка, но иначе файлът не става за четене.

# 519
  • Sofia
Я да видим правилно ли съм разбрала значи... newsm78
С въпросната програма
Скрит текст:
скан пдф-ите могат да се обърнат на mobi например, след "Разпознавеането на текст, четенето и редактирането е един доста дълъг и доста пипкав процес."
Това последното съвсем ме отказва от упражнението, но въпросът беше правилно ли съм разбрала за ABBYY FineReader.

# 520
Здравейте,

Търся книгите на Елизабет Гилбърт
Кажи Да и Знакът на всички неща.
Ако някой ги има Моля да ми ги изпрати.

Благодаря предварително.

# 521
Я да видим правилно ли съм разбрала значи... newsm78
С въпросната програма
Скрит текст:
скан пдф-ите могат да се обърнат на mobi например, след "Разпознавеането на текст, четенето и редактирането е един доста дълъг и доста пипкав процес."
Това последното съвсем ме отказва от упражнението, но въпросът беше правилно ли съм разбрала за ABBYY FineReader.

Точно mobi не, иначе може в Epub, Fb2, Pdf, Txt, Html, DjVu и всички офис документи на Microsoft... а след това, повечето от тези формати можеш да конвертираш в mobi...
В съседната тема -  Сканиране, конвертиране, корекция и форматиране на електронни книги - съм дал адрес, откъде можеш да си свалиш програмата...

Редактирам се:

Всъщност, оказа се, че може, макар че тази кореспонденция е излишна, защото и сама можеш да ги конвертираш в mobi... но за протокола Аби-то предоставя и такава възможност...

Изпращане на резултати от разпознаване към Kindle
С ABBYY FineReader можете да изпратите резултатите от разпознаването в Kindle.com сървъра, където те ще бъдат конвертирани във формат Kindle и ще могат да се изтеглят на Вашето Kindle устройство.

Важно! За да използвате тази функция, Вие трябва да имате Kindle акаунт в Kindle.com.

1. Щракнете върху стрелката до бутона Запиши в главната лента с инструменти и изберете Изпрати към Kindle….
2. Задайте:
    1. Вашия Акаунт
    2. една от опциите за запис: запис на всички страници в един файл, запис на всяка страница в отделен файл или разделяне на документа на файлове според празните страници
3. Щракнете върху OK.

Ще бъде създадено имейл съобщение с прикачен файл. Изпратете това имейл съобщение на Kindle.com и конвертираният файл скоро ще бъде наличен за изтегляне на Вашето Kindle устройство.

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 14:56 от ventcis

# 522
Здравейте! В МБ от скоро се появи "Свобода" на Франзен, но в pdf. формат.Мнго моля,ако някой може да я конвертира в epub. или в mobi.!Ще му бъда изключително благодарен  Simple Smile !!!

# 523
Здравейте! В МБ от скоро се появи "Свобода" на Франзен, но в pdf. формат.Мнго моля,ако някой може да я конвертира в epub. или в mobi.!Ще му бъда изключително благодарен  Simple Smile !!!

Изпрати ми я и ще се опитам. polina_bg@yahoo.es

# 524
Търся ''Облакът Атлас''.  Ако някой я има,  моля да ми я прати на  polina_bg@yahoo.es

Общи условия

Активация на акаунт