На море в Гърция 2015

• 104 528
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
Тъй като последните страници имаше интерес към по организирани почивки...днес от една агенция, чийто клиент съм била ми пуснаха бюлетин с един нов хотел, който ми възбуди любопитството.

http://ikosresorts.swapsystems.com/hresults.aspx

И явно Океания вече не е една верига със Сани, а с този нов хотел.

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 22:18 от Анонимен

# 106
eli_dzh, много ти благодаря за полезната информация!  Hug
Каква е цената на НидриСтар и колко време е плаването от Нидри до Фискардо? А имаш ли представа за цената на ферибота?  newsm78

# 107
Фериботът Василики-Фискардо е Капитан Аристидис, плава малко под час, цената е 40 евро за голяма кола и 8 за възрастен. Децата са с намаление, по симпатия някой път и пропускат да ги чарджнат.

Ако пътувате с него към Кефалония с цел да си направите половиндневна обиколка, а не с круизните турове, с които само ще хвърлите око на Фискардо, имайте предвид, че пътят Асос-Миртос пропадна при земетресенията и не е много приятен обиколният маршрут (те са два, де, и за двата важи).

# 108
Гледам, че вече сте на лятна вълна, ама аз искам да ви питам за Свети-валентинска Гърция. Кое местенце ще препоръчате за 2-3 дена?  Hug

# 109
  • София
Врахос къщата е между две села, нали? А отпред имало нещо като лагуна, която се преджапва и после морето? Жабурняк ли е?
Малко отзиви за Врахос от септември тази година. Бяхме началото на септември за седем дни, заедно с кумовете. Мисля, че нощувката беше 45-50 евро някъде, може да проверя. Наех две студия, едно до друго, прескачахме по цял ден плътната стена между тях.., на трети етаж. Имаше спалня в студиото, разтегателен диван и мисля разтегателен фотьойл. Събирахме се с трите деца дори, но си беше тясно.
Водата в морето беше буквално топла, особено в часта от т.н блато докато преджапаш, а и след това. Децата свикнаха да джапат през тинята, на мен така и не ми стана особено приятно. Плажната ивица след пясъчната коса е съвсем малка, но има и леко отсрани една друга, която може пеша да се достигне. Морето е супер плитко и няма защо да се притесняваш за децата, водата беше много топла началото на септември. Ловяхме раци и рибки, които пускахме. Веднъж един октопод сам си излезе на плажа при нас, премина си пясъчната ивица и си продължи от другата страна. Кумовете и мъжът ми харесаха почивката там, единствено аз не съм очарована. Дори тъй като са опитвам вече да организирам новите почивки искат отново да сме там, само аз се дърпам. Отпред е острова и го няма простора и безкрайността на морската шир, които обичам, както и тинята не ми допадна особено. Иначе полянката е готина и е удобно с деца. Ползвахме общото барбекю, ходихме и на разходка до селцето и един много пренаселен плаж, мисля че беше Кариди биич. Приятели си наеха и лодка и бяха много доволни, моята половинка за съжаление не се нави. Почти всички от почиващите бяха българи, спокойно заговарях хората направо на български, както и те нас за сол например Simple Smile
Ето и снимки от там, ако се виждат, част от тях са и от пренаселеният Кариди биич (там където са децата със заровени крака), останалите са си от плажа пред къщичката. Успях само веднъж да накарам компанията да мръднем някъде.. - https://plus.google.com/u/0/photos/103619218270711531121/albums/ … ey=CPO2sJHf2NCCaQ

Засега резервирах отново на Талата, но този път за края на май и в каравана, досега сме били 2 пъти в края на юни в мобилна къщичка 6-ца. Ако септември отново сме във Вурвуро, ще ми остане само юни, евентуално без деца да отидем някъде с мъжът ми сами, на място на което не сме били.
Събирам предложения за септемврийско море подобно на Вурвуро като условия и цени отново за две семейства. Много ми се иска да разнообразя по възможност, ако не отново може би ще сме във Врахос.

Последна редакция: ср, 31 дек 2014, 14:11 от Aila

# 110
Уф тоя Кариди бийч ... направо такава мизерия, плажът сам по себе си е разкожен, водичката супер чиста, плитичко в началото идеално за деца! Но ... сто хиляди човека като в Слънчев бряг ... Sad, а отзад мизерияяяяяяяяя, на плажа няма ни тоалетна, ни адекватни места за боклуци, ни нищо и всичко изхвърлено отзад в горичката ... направо се налага да стъпваш върху пластмасови бутилки, чаши и т.н...ей това е моето впечатление от Кариди..за съжаление!  Rolling Eyes

# 111
И моето от Кариди е същото - много хубав плаж, но адски пренаселен  Sad

# 112
Привет!
Моля, ориентирайте ме какви забележителности може да видим по пътя от България за остров Лефкада? Падаме си по всичко, що е интересно - разни камънаци, пещери, манастири, древни градове, крепости и т.н. Изключвам Метеора от списъка, тъй като сме ходили там, също и Солун.  Peace

Ще отговоря на въпроса ти зададен в другата тема тук:
Йоанина и езерото, преди това Вергина и гробницата на Филип Македонски, Мецово е супер живописно и подходящо за хапване...

# 113
  • София
Привет!
Моля, ориентирайте ме какви забележителности може да видим по пътя от България за остров Лефкада? Падаме си по всичко, що е интересно - разни камънаци, пещери, манастири, древни градове, крепости и т.н. Изключвам Метеора от списъка, тъй като сме ходили там, също и Солун.  Peace

Ще отговоря на въпроса ти зададен в другата тема тук:
Йоанина и езерото, преди това Вергина и гробницата на Филип Македонски, Мецово е супер живописно и подходящо за хапване...

Тъй като споменаваш пещери - около Йоанина има пещера. Но за съжаление не мога да я коментирам, защото така и не сме отишли.

Районът на Парга-Превеза също си заслужва. Ако имате достатъчно време, може да отделите 2-3 дена на отиване или връщане. Има и крепости, и руини, и реки, свързани с митологията, и много природни красоти.

Весело посрещане на Новата 2015 година!  Hug

# 114
Да, и аз като Таня бих препоръчала минаване за Лефкада през Парамитя (там се слиза от магистралата)-Парга-Превеза, ще имате възможност да видите много хубави места - крепости, руини, плажове; а и на мен лично този маршрут ми е по-приятен, отколкото другият, от който се слиза след Йоанина през Филипиада.

# 115
  • София
Честита Нова 2015 година, момичета ! Да е здрава и щастлива !

Напълно подкрепям Танчето и Параход за Йонийския регион и забележителностите Simple Smile Peace

Ето клипче, какво може да се види - http://gogreecewebtv.com/index.php/component/content/article/48- … dimos-pargas.html

# 116
Осма страница...
Нещо съм се отплеснала и съм пропуснала новата тема. Мислех си, че никой не си мисли за море и за това никой не пише.
Имам резервация за Лимнос след точно половин година Simple Smile

И честита нова година! Нека всичките ви морски планове се сбъднат!

# 117
  • София
На нас ни се ходи пак до Пелопонес.За разлика от предишни години още нищо не съм резервирала.И много се дразня.

# 118
Moharet, много благодаря!

Aila, също много благодаря за описателния разказ и хубавата галерия снимки.
Четох в сайта на Врахос, че има две къщи - едната по-стара, другата по-нова.
Може ли да се избира при предплащане коя сграда, какъв тип студио или където те настанят?
По-добре е на първите етажи или на горните - в случай, че може да се избира?

Това с липсата на простора на морската шир май и на мен не ми е по вкуса, но нали пък отиваме там, за да ни е по-различно, та може и да ми хареса. Wink

Много се надявам да накарам съпруга ми поне 1 обиколка на ръкава да направим, или най-малкото поне няколко плажа да посетим.

Сигурно е писано за магазини и заведения във Вурвуру, но ако някой желае, да сподели пресни отзиви от миналата година.

За колко време стигате от София до Вурвуру?

Благодаря.  Simple Smile

# 119
Ние пътуваме към шест-шест часа и половина до Вурвуру. Магазинчете има няколко.  Но ние пазаруваме от ЛИДЛ, понеже магазинът и стоката са ни познати. Заведения има немалко. В края на градчето има гироси. Най-любимото ми заведение е Горгона Медуза. Има и едно друго - Парис, което е доста хвалено. Пробвахме го - не беше лошо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт