На море в Гърция 2015

• 104 534
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
Сега се замислих, че дъщеря ми ще издържи много трудно пътя София  - Закинтос. Можете ли да дадете идеи ако решим да разделим пътя на две,  къде би било добре да нощуваме и на другата сутрин да продължим?

Предполагам, че ще пътувате по магистралата Верия - Игуменица, който е малко по-кратък, но доста по-приятен като натоворване път. Може да разделите пътя в Мецово или Йоанина. Мецово е приятно планинско курортно градче с вкусно ядене. Йоанина пък е красив град със стара част, крепост, езеро. Има къде човек да се поразходи вечерта, а и да похапне.  Wink
Благодаря. Ще ги погледна и ще видя къде може да запазим по евтинки нощувки.

# 151
  • Sofia
Здравейте,

Можете ли да ми препоръчате хотел, подходяща за настаняване на семейство с бебе от година и половина !?

Не обичаме ОИ, но си мисля, че с бебето това ще е най-лесното и сигурно решение ....

# 152
  • София
ioana_g, сега се порових на картата и по мое мнение най-отдалечения интересен плаж от вашите студиа е Геракас. Ето, за да добиеш представа, гугъл го дава на 28 км - https://www.google.bg/maps/dir/37.8344079,20.8159214/37.7079164, … 8808505,12z?hl=bg

Иначе подкрепям Таня с две ръце  Peace Йоанина е много красив град. Ние на връщане от Закинтос там нощувахме. По-точно в Амфитеа - намира се на 6км от Йоанина и е от другата страна на езерото. Сутринта имахме страхотна гледка към града.

# 153
ioana_g, сега се порових на картата и по мое мнение най-отдалечения интересен плаж от вашите студиа е Геракас. Ето, за да добиеш представа, гугъл го дава на 28 км - https://www.google.bg/maps/dir/37.8344079,20.8159214/37.7079164, … 8808505,12z?hl=bg

Иначе подкрепям Таня с две ръце  Peace Йоанина е много красив град. Ние на връщане от Закинтос там нощувахме. По-точно в Амфитеа - намира се на 6км от Йоанина и е от другата страна на езерото. Сутринта имахме страхотна гледка към града.
Супер,благодаря, за един ден ще прежалим 30км щом препоръчвате този плаж. А за другите ще знаем, че ще сме по близо. Мислех си може на отиване да спим в Йоанина, а на връщане Мецово или обратното. Така ще можем да разгледаме и двете.

# 154
  • София
Да, това е много добра идея! По-добре на отиване спете в Йоанина, защото така ще имате по-малко път до Килини след това, все пак ще гоните ферибот  Peace

# 155
Да, това е много добра идея! По-добре на отиване спете в Йоанина, защото така ще имате по-малко път до Килини след това, все пак ще гоните ферибот  Peace
Екстра. Благодаря

# 156
  • Пловдив
Тази година ще направим едно ранно море на Порто Карас Ситония и ще бъде благодарна за всякакви мнения! http://www.portocarras.com/our-hotels/porto-carras-sithonia-5.html   За този хотел става дума. Основно ме интересува дали има лекар в хотела и как е анимацията за деца.

# 157
  • София
Тази година ще направим едно ранно море на Порто Карас Ситония и ще бъде благодарна за всякакви мнения! http://www.portocarras.com/our-hotels/porto-carras-sithonia-5.html   За този хотел става дума. Основно ме интересува дали има лекар в хотела и как е анимацията за деца.

Здравей,
Ние бяхме там миналата година в края на септември.Много съм доволна от хотела, от обслужването, от храната.Лекар има да, но анимация нямаше в края на септември, но се виждаше една огромна зала, където всъшност беше детският кът.Има много зеленина, детски площадки с пързалки, люлки и т.н.
И двата хотела Порто Карас са идентични.
Плажа е хубав, чакълест е, пясъка не е този ситния.Не е много плитко, но става за деца, ние бяхме с бебе на 1 годинка.
Ето тук може да видиш снимки на плажа, на басейна и на някои от горичките към комплекса.
Не се сещам какво да ти пиша, ако имаш по-конкретни въпроси, питай, ще се радвам да ти помогна  Simple Smile

# 158
  • София
https://www.flickr.com/photos/125037045@N07/sets/72157647904525005/

Пропуснах да сложа линка към снимките

# 159
  • Sofia
И ние с мъжа ми, детето и приятели планираме ПЪРВО ходене на море в Гърция, темата ще ми е от изключителна полза, за което благодаря!   bouquet

# 160
Привет, на път съм да запаза за началото на юли в хотел Есперия на Тасос, плаж Пефкари. Молбата ми е ако някой е бил да сподели впечатления от самото хотелче, плажа и т.н.

Ние преди няколко години бяхме в съседен хотел на този плаж...то всъщност е един залив, който е с 6-7 хотела само...ще опитам да си изнамеря старите писания, че със сигурност са по-точни и пресни  Wink ако не ще ти отговоря по спомени по-после  Rolling Eyes

п.с. Честита нова 2015 година на всички, с пожелания за много здраве, късмет, усмивки и чудесни пътешествия  Peace

# 161
сори, че се подреждам сама  Mr. Green ама да не става дълго и объркано ...
adyto, ей тук в тази тема коментитахме с една девойка този хотел ....http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458267.msg15784137#msg15784137...ако ти се чете и в предните 3-4 страници в темата съм писала за почивката ни в този район....надявам се да ти помогне  newsm78
Общо взето с две думи - спомените ми за това място са приятни, но плажа не беше моя  Rolling Eyes

# 162
  • Пловдив

Благодаря за отговора Simple Smile Как стои въпроса с интернета, има ли WiFi по стаите, плаща ли се? А вътрешния басейн влиза ли в цената на АИ или се доплаща? Храната дали е подходяща за деца, нашето ще е на 3г?

# 163
  • София
Интернета в Порто Карас е безплатен само в лоби бара и то сехваща мнооооого трудно.Влизаш в лилаво лоби, има една машиника като постерминал, натискаш копче и ти дава потребителско име и парола... Simple Smile и се опитваш около 15-20 минути докато се вържеш.Ако има малко хора, става и по-бързо.Ако искаш да ползваш бърз интернет се плаща 5 евро за 30 минути (може и 60 мин. да е , не помня точно).В стаята няма интернет.
Вътрешният басейн си влиза в цената, не се доплаща, мисля,че и детският кът ако работи си е безплатен.
Храната беше много хуабва, всекид ен имаше различни супи, ястия.За три годишно дете има много разнообразна храна.Мисля,че това изобщо не трябва да те притеснява.Киселото мляко е страхотно,заедно съ сирената и хайвера им.Риба има всяка вечер, различни ястия, десерти, кремчета...Предоставят и столчета за хранене.
В хотела е помислено за всичко общо взето Simple Smile.Както казах още предният път, принципно не обичаме да повтаряме местат на които сме били, но тук бих се върнала и заради морето и заради хотела.  Ако има още нещо, питай  Hug

# 164
  • Отвъд алеята зад шкафа

Разгледах снимките от Корфу и Санторини. Можеш ли накратко да разкажеш за пътуванията до там - кое време е подходящо (да е топло, но да няма милиони туристи, ако може), също така сами ли организирахте пътуванията? Препоръчани места за нощуване и места за посещение?

Общи условия

Активация на акаунт