На море в Гърция 2015

• 104 643
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз за сега се спрях на хотел Nikos в Никити:
http://www.hotel-nikos.gr/en/
Има отлични отзиви от клиенти, пък да видим.

Някой да има ходил там?

# 526
  • Варна

Значи Толовете не съм ги смятала точно но мисля около 20-25 евро ще ви оправят в посока. Ферибота до Елафонисос е много евтин, но не помня наистина колко беше. Нещо от сорта 5-10 евро за кола и двама възрастни.

Бъркаш нещо  newsm78
Ако се излиза през Маказа по магистралата Комотини- Солун са 17 евро , сетне от Солун до отбивката за Евия са 18 евро , сетне до Атина са 21 евро , Атина - Коринт още 19 и надолу до ферито е още 13 , ферито е или 15 или 20 нещо такова.Общо взето през Маказа над 100 евро , а през Петрич малко над 80.Горивото ни беше грубо около 150 евро , сега с поевтиняването - по малко , до лятото може и 100 да стане.Във виа Мишлин ги има , а на 1 стр. са дадени пункт по пункт , евро по евро.Simple Smile

# 527
  • София...........

Mr. Green Ама тя точно И Параход е правила снимки от цитираните  Mr. Green

Така ли?  Sunglasses, аз следя редовно темата от няколко години  Mr. Green

Шегата настрана- добре, че И тя ги е снимала, за да ги видя(от нея нейните снимки разбрах за тези прекрасни места). То тва Елафонисос едно такова малко и чак там долу забито ....
Между другото на Елафонисос нали плажовете са като на снимките с фин като Брашно пясък и плавно от плитко, плитко към дълбоко?
  bouquet

peterky2002, благодаря, през Петрич ни е по-удобно:)

newsm78, тая Гърция как може толкова много острови, плажове и тн... да има и кой от кой по-хубави.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 10:09 от divna_

# 528

Значи Толовете не съм ги смятала точно но мисля около 20-25 евро ще ви оправят в посока. Ферибота до Елафонисос е много евтин, но не помня наистина колко беше. Нещо от сорта 5-10 евро за кола и двама възрастни.

Бъркаш нещо  newsm78
Ако се излиза през Маказа по магистралата Комотини- Солун са 17 евро , сетне от Солун до отбивката за Евия са 18 евро , сетне до Атина са 21 евро , Атина - Коринт още 19 и надолу до ферито е още 13 , ферито е или 15 или 20 нещо такова.Общо взето през Маказа над 100 евро , а през Петрич малко над 80.Горивото ни беше грубо около 150 евро , сега с поевтиняването - по малко , до лятото може и 100 да стане.Във виа Мишлин ги има , а на 1 стр. са дадени пункт по пункт , евро по евро.Simple Smile

Първо говорим от София- т.е. през Кулата. Това беше ясно от самото начало. Пътували сме по магистралата от Солун до Термопили. Малко преди Термопили се отклонихме. Тол станциите до там мисля не бяха повече от 5 по това трасе. Средна цена на тол 2,2-2,8 евро. През Виа Мишлен този маршрут ми го дава 13,8. Помня, че платихме малко над това и си говорехме с мъжа ми, че няма изненади в това отношение. Според цените на първа страница този маршрут ми е малко над 16 евро. До Атина (от Солун) Мишлена го дава 20,9 евро. Щеше да ми направи впечатление ако бяхме платили 80 евро в посока Петре.  Mr. Green Между другото точно Виа Мишлен дава Солун- Елафонисос -30.10 евро. А от личен опит мога да кажа, че е относително точен. Стига си плашил народа. Има такси, но не са цифрите за които говориш.

П.С. не намерих официален сайт на тази магистрала A1 за да ти ги покажа.

Ей тук ти пишат колко ти е ферибота, ако на мен не вярваш(12 евро за кола и двама пътници):
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g189483-i1277-k7498961-Ferr … -Peloponnese.html

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 11:09 от Анонимен

# 529
Аз като си спомня колко изхарчихме за бензин на това пътуване - магистралните плащания хич не съм ги и забелязала Simple Smile
Стотина евро трябва да стигнат за двете посоки (толове и ферибот).
Някои отклонения от магистралата си струват - например надясно през Тива до Елевзина.
На връщане можете да минете за разнообразие през западната магистрала и тогава ще платите много по-малко тол-такси, но ще компенсирате разликата с плащане за Рио-Антирио (13 eвро мост, ферибот май че 6.5 беше - и двете съм ги плащала миналата година, ама кой да помни). А освен това можете да видите и още места Simple Smile

# 530
Момичета, благодаря Ви, че ми давате кураж. Взех да се навивам за Лефкада, макар че най - много ме привлича Кефалония  Heart Eyes Ще седна и ще почета, пък ще сметна да видим какво ще излезе. Може пък да се вместим в бюджета (около 1000 евро ни е максимума.). Миналата година като ви четох и вадих на един лист цитатти, май сега пак така ще е   bouquet

# 531
Кайлис,
на Кефалония спокойно може да се отседне за 25-30 евро на нощ без особени компромиси с качеството. Нищо чудно и на Лефкада, въпреки че там е по-комерсиално.
Мисли Simple Smile
До Лефкада разход за ферибот няма, до Кефалония е около 60-70 е за кола, двама възрастни и едно дете в посока (има малки разлики в зависимост откъде го хващаш).
Магистралните такси в тази посока са пренебрежими - нещо като 7-8 евро в посока.

# 532
  • София
На Лефкада определено спането излиза по-скъпо според моите проучвания от миналата година. На Кефалония и в момента намирам оферти за спане от 24 Август за 25-26-30 евро, докато Лефкада не открих за по малко от 40-50 евро за студио за двама.

# 533
Леле! Ние планираме морето за първите 10 дни на юли, за сега. Миналата година, по същото време, платихме по 45евро на Евия.

# 534
Теди,
това са много високи цени и не са чак такива, за августовските дати ли говориш?
Ние сме спали за 30-35 трима, студиата за двама в препоръчаната тук къща в Цукаладес (много приятна) също бяха по 30, ако не се лъжа, а адаша наеха цяла къща за... 40? Не си спомням, тя да ти каже Simple Smile

Кайлис,
ето една примерна извадка на места, където настаняване за трима струва под 40е на нощ - за трима с голямо дете, като нас (не помня вие каква конфигурация сте).
Като цяло обаче цените, които дава букинг отсега за този период, са височки за това, което съм виждала на острова по време на двете си ходения там. Може би защото е рано Simple Smile и е за много дни в активен сезон, не знам точно. Със сигурност извън тази резервационна система ще намерите и по-добри.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 12:03 от Параход

# 535
Много сте мили, момичета! Ще я бъде май моята мечта да видя Йонийско море  Heart Eyes
Параход, ние сме 2 възрастни и две деца - към юли ще са на 4г и 1,5г.
Гледам и аз и все повече се нахъсвам. Сега като взема книжката и разстоянието няма да е проблем, вече че мога да отменям мъжа ми Whistling

# 536
Щом са ви толкова малки дечицата (предполагам едното ще спи при вас, а другото в детско легло или нещо подобно) пускай смело сърч за двама - само така излизат най-добрите и многобройни възможности, търсенето за трима или четирима специално в букинг е силно ограничено и дискриминативно, тъй като много от възможностите са указани само в допълнителните условия по-долу и системата им не търси добре.

Почти навсякъде осигуряването на бебешка кошара е безплатно, а много родители си и носят ...

# 537
Параход, с тази Кефалония ме вкара в едни размисли  Rolling Eyes Като гледам в booking-а наистина има симпатични студиа, а пък разстоянието от София е по-малко, отколкото до Евиа  Rolling Eyes Единственият минус (субективен) ми се струва фериботът, защото намирам за изключително досадно лашкането  Mr. Green Там има ли такива туристически селца, в които може да се разходи човек, да седне да пие по един коктейл... Rolling Eyes

# 538
  • София
Магистралата в едната посока за кемпера е 60евро,за кола на половината,значи около 30 (говоря за Октомври 2013),фериботчето до Елафонисос е беше нещо дребно.А пясъка,ооооххххх пясъка,няма такъв копринен пясък,като този на Симос Heart Eyes

# 539
blackisback, определено Кефалоня ще ви хареса повече от Евия.
Скрит текст:
Която е моето разочарование от миналата година, въпреки прекрасния хотел

А и цените по островите, Пелопонес и т.н. са значително по-ниски от близките популярни места.

Последно м.г бяхме на о.Крит в апартаменти на много добри цени.
А той също предлага много.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 13:23 от phile

Общи условия

Активация на акаунт