На море в Гърция 2015

• 104 661
  • 775
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ви за бързите отговори.

Ние сме с 2 годишно, ще сме с новородено и мислим да поканим семейството на брат ми с две деца и родителите ни. Та готвач, не е зле, ако цената си струва. Не ми се домакинства.

Колега на мъжа ми (грък) препоръчал Лефкада, ама никак не ми изглежда удобно. Ние живеем в Женева. Идеално търся полет Женева - Превеца - Варна, ама явно няма да намеря. Женева - Атина - Превеца - Атина - София - Варна също не се намира, а и не ми се и пътува така... До Атина ми излиза 5 часа с кола. Няма да си го причиня с децата и то след полет, ранно ставане и т.н.

От Женева има полети до Санторини, Атина и Миконос. Санторини съм чувала, че е малко кофти с малки деца. Има много за катерене и скали, за Миконос нищо не съм чувала...

А и ми се иска да го съчетаем с идване в БГ (Варна) вместо да се връщаме тук и после пак да потегляме на изток.

Някой от вас пътува ли с малки деца от БГ и как? Кои курорти са най-достъпни като разстояния, добри за семейство и т.н.?

# 511
  • София
dolce_vita, от Женева има полети до Крит, а там със сигурност ще намерите места, подходящи за малки деца. Има и доста ОИ хотели, ако не ти се готви. Виж от Крит до Варна ще ви е сложно с полетите  Peace Освен ако няма организирани чартъри на Бг агенции от Варна и не се разберете да ползвате техния полет, но не знам дали еднопосочно ще се съгласят.
А за Санторини, да, не е подходящо място за малки деца.

# 512
dolce_vita,
брат ти и вашите от къде идват, да ти измислим нещо по-удобно. При всички случаи ти трябва да се придвижиш Женева-Атина и от там с прекачване до някъде.

# 513
  • София
Ох , обърках се понеже имам мътни спомени от миналата година, а и тогава прочитах отгорев отгоре , защото не ме вълнуваше и знам, че се коментираха тия тунели , а аз през такова чудо не минавам. Ама до Евия щом няма ще се прежаля, сега ще ходя да си уча урока Simple Smile

Ей, на такова заливче ми се ходи да няма хора Simple Smile

# 514
dolce_vita,
брат ти и вашите от къде идват, да ти измислим нещо по-удобно.

Брат ми София, баща ми Варна, като ние след или преди Гърция искаме да си отидем до Варна.

Вие с коли ли пътувате до Гърция? Не е дълго пътуването?

# 515
С коли пътуваме, е това ни е кяра, че Гърция и Турция са ни достъпни с коли Joy, да, с коли има хора с обиколки от по 3000 км.

За твоя вариант, ако баща ти и брат ти могат да дойдат с две коли, ти си взимаш Женева-Атина-Солун на един билет и накъдето си пожелаете с двете коли, После  ще ти помогнем и с избора на дестинация. В този случай и Лефкада е напълно възможна. Виж незабавно Егейците, в момента тече промоция на международните полети, закупуване до 16/01 с полет до 30/60, погледнах отгоре, за някои дати има Женева-Атина-Солун 63 Е, е без багаж де, и то само с час престой в Атина.

# 516
E, тя доколкото разбрах не иска да друса децата много време с кола.
В такъв случай най-добре е да се ориентира към дестинации, близки до Атина - примерно на 2 ч. път с кола оттам има всичко, а полетите от Женева са директни, има и обратни полети до България.

Миконос и Санторини не стават за тях, то е ясно. (Миконос е с идеални плажове и си има всичко, но е малък остров със силноразвит туризъм, високи цени, мощен нощен живот, относително младежка и гей ориентация.)

Долче вита, с коли пътуваме, и с деца, и с бебета Simple Smile

# 517

То и аз пътувам до Франция и Италия с кола с детето, ама ми е близко и нямам преди това полети и т.н..

Ще ми е първо пътуване с две деца та затова се шашкам.

Казаха ми, че имало полети през Цюрих. Ще проверя и тях.

Аз искам да ми е леко и приятно. Другият вариянт е да си наемем вила около Варна и там да останем месец и нещо, ама като им гледам неоправданите цени в забутани места без ифраструктура и реших и аз да гледам на юг (Гърция, че не сме ходили, в Турция бяхме преди няколко години).

# 518

То и аз пътувам до Франция и Италия с кола с детето, ама ми е близко и нямам преди това полети и т.н..

Ще ми е първо пътуване с две деца та затова се шашкам.

Казаха ми, че имало полети през Цюрих. Ще проверя и тях.

Аз искам да ми е леко и приятно. Другият вариянт е да си наемем вила около Варна и там да останем месец и нещо, ама като им гледам неоправданите цени в забутани места без ифраструктура и реших и аз да гледам на юг (Гърция, че не сме ходили, в Турция бяхме преди няколко години).

Другия вариант е да летиш до София, да се съберете с роднините и после по колите и на Юг.  Grinning

# 519
Момичета, знаете ли дали има полети до Закинтос? Свързах се с агенция, но техните чартъри ги отпускат само ако вземеш и хотел, а ние не искаме хотел, а само полет.

# 520
  • София
dolce_vita, при тези обстоятелства, вариантът, предложен от Блис, ми се струва най-удачен. Може даже от София да вземете всички някоя чартърна програма, а на връщане ще вземете полет София-Варна и ще ви е най-лесно и с най-малко лашкане   Hug

ioana_g, ако не продадат всички места в самолета, ще ги продадат на вас, но това ще се знае малко преди полета. Миналата година Астра пуснаха билети от Солун до Закинтос за летния сезон. Ако е била успешна линията, е възможно и тази година да я пуснат  Peace

# 521
dolce_vita, при тези обстоятелства, вариантът, предложен от Блис, ми се струва най-удачен. Може даже от София да вземете всички някоя чартърна програма, а на връщане ще вземете полет София-Варна и ще ви е най-лесно и с най-малко лашкане   Hug

ioana_g, ако не продадат всички места в самолета, ще ги продадат на вас, но това ще се знае малко преди полета. Миналата година Астра пуснаха билети от Солун до Закинтос за летния сезон. Ако е била успешна линията, е възможно и тази година да я пуснат  Peace
Благодаря Мохарет, при нас проблема е, че не разполагаме с втора кола достатъчно сигурна да излезем с нея извън страната, даже и до Солун, а сме 5 човека и едно бебе. Ще видим, ще търсим още двама човека с кола явно Simple Smile

# 522
  • София...........
Момичета, до Елафонисос колко Е са таксите (магистрали, мостове....) и също фери-то?

Ще пробвам да навия компанията за там, че в темата е забранено да се пита и говори за Евия  Embarassed
Параход, и ти ако обичаш стига с тая Ситония и това ВУрвУрУ!!! Виж Елафонисос, Монемвасия, хората до къде са стигнали и какви снимки са направили  Joy  Joy  Joy , а за Парга чувала ли си?  Heart Eyes Sunglasses

# 523
  • София
За Евия пуснах няколко запитвания и се спряхме на http://marmari-eviagikas.clickhere.gr/ за Южната част и http://www.ilios-studios.gr/ за северната част. Утре мисля да капарирам, така че сега е моментът, ако някой има лоши впечатления от тези хотели/места или може да даде идея за нещо по-подходящо да се обади Simple Smile
Много благодаря за съветите до сега! Без вас нямаше да се престраша да "изневеря" на Ситония Simple Smile

# 524
Момичета, до Елафонисос колко Е са таксите (магистрали, мостове....) и също фери-то?

Ще пробвам да навия компанията за там, че в темата е забранено да се пита и говори за Евия  Embarassed
Параход, и ти ако обичаш стига с тая Ситония и това ВУрвУрУ!!! Виж Елафонисос, Монемвасия, хората до къде са стигнали и какви снимки са направили  Joy  Joy  Joy , а за Парга чувала ли си?  Heart Eyes Sunglasses

Mr. Green Ама тя точно И Параход е правила снимки от цитираните  Mr. Green

Значи Толовете не съм ги смятала точно но мисля около 20-25 евро ще ви оправят в посока. Ферибота до Елафонисос е много евтин, но не помня наистина колко беше. Нещо от сорта 5-10 евро за кола и двама възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт