Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 155
  • 778
  •   1
Отговори
# 510
След като няма прием за набор 2014 в нашия район има ли смисъл да кандидатстваме в друг? Чудя се дали ще имаме добри шансове следващата кампания, когато ще има прием за този набор и дотогава да се гледаме вкъщи...
Не очаквах, че ще има толкова малко места за 2014 набор. Сега обявените са 1784. Същевременно родените в София за 2014 са около 15 000, а догодина едва ли ще има повече от около 3000 обявени...

# 511
  • София
Момичета, имам въпрос. Детето ми е родено септември 2014 г. и сега искам да кандидатстваме за ясла с прием септември. Обаче в системата като избера да добавя избраните градини, системата ми изписва "няма навършени 10м. към следващо класиране". Това означава ли, че не може да кандидатстваме за тези градини/ясли с прием септември, когато детето ми ще бъде на 1 година? Или ще може да кндидатстваме като стане на 10 месеца, т.е. през юли, ако изобщо има места? Какво се прави сега? Искам да се обадя някъде, но в сайта на ИСОДЗ няма телефон?!
От 'Въпроси и отговори':
1.9. Детето ми е родено 2014 г. през декември. Ще мога ли да кандидатствам за прием от септември, въпреки че няма да имаме навършени 10 месеца?
Да, ще можете. Всички деца, родени 2014 г. ще могат да кандидатстват с набора си, независимо от датата на раждане. Ако детето бъде класирано, директорът ще запази мястото, докато навърши 10 месеца или ще го приеме направо.

Сега системата все още гледа ограниченията, които са наложени за текущи класирания. По някое време ще го оправят и ще може да се направят кандидатурите.

sometsvet, смисъл винаги има. Поне според мен. Но вече зависи колко важно е за теб детето да тръгне на ясла.
Примерно аз искам да се връщам на работа и моята, въпреки че е малка, ще я запиша.

# 512
Мерси. Точно това бях чела и се зачудих защо не ми дава да кандидатствам. А дали ще го оправят преди първо класиране?

# 513
  • Малта
Аз пък не виждам в календара на ИСОДЗ кога ще приключи класирането за набор 2012 ?!?!?

Тоест кога ще знам дали сме класирани в съответната детска градина (защото съм сложила две на граница на общините и искам да ходя да ги огледам). Пък ако знаете нещо за 99 ЦДГ Брезичка и 43 ОДЗ Талант споделете моля.

А и още нещо: като сме в списъците на първи позиции, дали значи това че сме "вътре" или може нещо да се промени?

*май са ми тъпички въпросите ама и системата не е много остра ...

# 514
  • София
Оо, трябва да го оправят. Те имат и други неща да донагласят.
Има градини, които са сменили допълнителните критерии и някой вече беше писал, че нещо допълнителните точки не се смятат вярно според новите критерии на градината. Имат да махат и 2008 набор от системата, да възстановят 3-те точки за 1-во желание, да начислят точката на ясленчетата по К5.
Тези неща ще ги изчистят до няколко дена, няма да ги оставят така.

medimed, сега 2012 набор се реди по опашките и ще си чака голямото класиране на 8.05.
Това че сте в началото на списъка сега нищо не значи - може да се появят деца с повече точки и да ви измесят. Все пак днес е 1-вия ден на кампанията.

# 515
Само по 8 деца за първа яслена група си е направо подигравка  Cry #2gunfire #2gunfire

И един въпрос - ако при първо класиране някое дете от социалната опашка не се запише, мястото отива на общата опашка за следващото класиране или си остава за заемане от социалната опашка  newsm78

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 13:07 от man_darin_ka

# 516
Здравейте

Моля по-запознатите мами да ми отговорят на следния казус. По новите правила имаме 3 т за постоянен адрес на един от родителите (бащата има такъв). Семейството живее на различен адрес, който е посочен в профила на майката и е настоящ с временна регистрация (на майката). В секция необходими документи при записване ми искат документ за постоянен адрес - адреса на семейството. Реално аз съм отбелязала в профила, че адреса, на който живеем всички е настоящ за мен, но е различен от постоянния на бащата. Питах конкретно в обратна връзка как се смятат точките и кое се взема предвид, но не получих конкретен отговор. Реално те ми начисляват 3 т. за постоянен адрес , но могат да ми откажат записване, защото очакват, че този постоянен адрес е адрес и на семейството ( поне така пише в необходими докумети и пояснението към тях). Някой знае ли кое се гледа и как да съм сигурна, че няма да ми откажат записване, защото системата си приема по подразбиране, че постоянният адрес на един от родителите е адрес за цялото семейство ? Благодаря предварително!

# 517
Осъвремениха критериите:)

# 518
  • София
Точката за ясленчетата е добавена.

# 519
  • Малта

medimed, сега 2012 набор се реди по опашките и ще си чака голямото класиране на 8.05.
Това че сте в началото на списъка сега нищо не значи - може да се появят деца с повече точки и да ви измесят. Все пак днес е 1-вия ден на кампанията.
[/size]

Мерси за разяснението. Датата ме вълнуваше - 8-ми Май значи!
Тоест това е събитието:
Първо класиране по критерии за учебната 2015/2016 година (под граждански контрол)

А за точките и местата в списъците някой да знае кой най-големият брой точки? Защото не съм виждала повече от 10,3  ? или ...

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 13:33 от medimed

# 520
  • София
При постоянен и временен адрес с различни квартали какво следва да се впише в системата за следното:
"Адрес на местоживеене: Забележка: Вписва се постоянният или настоящият адрес на единия от родителите/настойниците, на който реално семейството живее."
"Район по местоживеене на семейството: Забележка: Посочва се районът, съответстващ на вписания адрес на местоживеене. Съгласно посочения адрес се изчисляват точките по допълнителен критерий 3, ако критерият е избран от детската градина, за която детето кандидатства."

Моята логика е временният адрес, което е реалното местоживеене  newsm78

(пиша и в Обратна връзка, ще споделя отговора, но вероятно много хора ще се окажат в подобна ситуация)

Отговорът е наистина КЛАСИЧЕСКИ и ПОКАЗАТЕЛЕН за качеството на обратната връка  Tired  ooooh! Tired  Sick
Аз не видях абсолютно никакъв смисъл, явно копи-пействат на всички и да чакаме новите указания...

Цитат
Нашият отговор:
Информация за родители е обявена в секция "НОВИНИ", съобщението - 23.02.2015 Свободните места за групите с прием от м. септември са публикувани в ИСОДЗ. Моля, прочетете в секция "Новини" публикуваното съобщение на 09.01.2015 г. - Изменения и допълнения на правилата за прием отразени "...изм. и доп. с Решение № 801 по Протокол № 73 от 18.12.2014 г. - в сила от 8.05.2015 г.)..." Всички тези промени ще бъдат внедрени в системата и отразени в секции "Ръководство" и "Въпроси и отговори", след като бъде извършена подготовката на системата за новата учебна 2015/2016 г. за набори 2012, 2013 и 2014 г. Моля следете съобщенията, които се публикуват в секция "Новини", те ще информират родителите за предстоящите основни класирания на учебната 2015/2016 г.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

# 521
Само по 8 деца за първа яслена група си е направо подигравка  Cry #2gunfire #2gunfire

В предпочитаната от мен градина са само 4 Wink Виж, за втора яслена група са над 40 - явно просто не им се занимава с най-малките бебета. Все пак трябва да ги хранят, да им се осигури по-различна храна и т.н.

# 522
  • София

А за точките и местата в списъците някой да знае кой най големият блой точки? Защото не съм виждала повече от 10,3  ? или ...
Зависи на какви критерии отговаря детето. Примерно имаме познати с близнаци и с една кака. Близнаците един път взимат точки щото са близнаци и един път взимат точки щото са многодетно семейство. Т.е. те ще имат 12 точки за 1-во желание и в системата това ще се вижда като 10+.

# 523
при нас са сменени критериите - сега изобщо не влизаме... Много ми е интересно защо тия критерии
 се сменят като се оглежда броя деца... егати простотията

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 13:48 от jonka62

# 524
  • София
ambro13, това с 10-те месеца за 2014 набор е оправено. Може да се редите по опашките. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт