Бродирана красота - Тема 128

• 60 690
  • 723
  •   2
Отговори
# 645
  • гр.Добрич
Момичета, ИнаТ ми помогна със схема на книгоразделителите Тигър и Лъв, обаче конците не са обозначени с номера, а с име. не мога въобще да се ориентирам. Някой ще може ли да ми помогне?
http://dorina.snimka.bg/flowers/moite-cvetya.31776.34829258

Уших друг разделител на детето и реших да го ламинирам вкъщи. Залепих един цветен лсти и ламинирах с ютията, но се набръчка много и стана грозно.
http://dorina.snimka.bg/flowers/moite-cvetya.31776.34826820

# 646
 Благодаря, момичета! Този на Риолис ще е . Simple Smile

# 647
Здравейте,ще шия тези книгоразделители ,, нямам схеми,но ще се опитам по картинката.Шият се на пластмасова панама и тук ми е проблема,какво се слага на гърба на панамата,и слага ли се нещо изобщо?Може ли да се ламинира пластмасовата панама?

# 648
Не съм разучила три-измерната бродерия все още. Доколкото знам листенца и подобни се правят с помощта на жица (тел). За обем се подпъхва дунапрен или фелцова вълна, и други техники, които все още  незнам.

Бих искала да ви споделя и друга бродерия, която е известна от хилядолетие като днес се прави и на гоблен. Всъщност като написах "днес", по-скоро не е толкова популярна, тъй като намирам из интернет комплекти от 80 и 90-те години на миналия век. Наистина като чужди проекти предлагането не е голямо. Предимството е, че като се усвои, човек става художник с игла. Ако някой има опит с Crewel embroidery (Crewelwork) / Jacobean embroidery да се обади. Simple Smile
Ето няколко примера:
Скрит текст:
Това е автопортрет на Мери Линууд от 18 век.

някои видове бодове:

един проект, който много ми хареса:

един комплект от малкото, които намирам из мрежата:

# 649
  • Русе
Момичета, някой да има ключа на Слънчогледите на Алиса? Мисля да ги ушия, намерих схемата, но има само подбор на цветовете без ключ. Имам коне, морски фар, значи остават слънчогледи Simple Smile

# 650
Мисля, че Деси ги ши, ако не аз ги имам в ПМ ако искаш ще ти ги пратя  Peace

# 651
  • Русе
mibobo, благодаря ти за предложението, но не ползвам програмата.   Blush

# 652
# 653
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не съм разучила три-измерната бродерия все още. Доколкото знам листенца и подобни се правят с помощта на жица (тел). За обем се подпъхва дунапрен или фелцова вълна, и други техники, които все още  незнам.

Бих искала да ви споделя и друга бродерия, която е известна от хилядолетие като днес се прави и на гоблен. Всъщност като написах "днес", по-скоро не е толкова популярна, тъй като намирам из интернет комплекти от 80 и 90-те години на миналия век. Наистина като чужди проекти предлагането не е голямо. Предимството е, че като се усвои, човек става художник с игла. Ако някой има опит с Crewel embroidery (Crewelwork) / Jacobean embroidery да се обади. Simple Smile
Ето няколко примера:
Скрит текст:

някои видове бодове:

триизмерното е stump work -  Blush заглеждам се от година време и още не съм се решила;

има много книжки, има и клипчета как се прави

такова, като на последната снимка съм правила, даже няколко - на мен са ми много интересни Simple Smile има всякакви бодове  Laughing

а лисичката и дамата ми приличат повече на free style embroidery  Blush такива
http://www.ebay.co.uk/itm/Embroidery-Kit-Swingtime-By-DMC-/17166 … sh=item27f839a8e6
http://www.ebay.co.uk/itm/Anchor-Freestyle-Embroidery-Kit-Robin- … sh=item3f3c982e53
http://www.ebay.co.uk/itm/Anchor-Freestyle-Embroidery-Kit-Kingfi … sh=item418dfd04f7

# 654
  • Русе
mibobo,   bouquet

# 655
  • Ямбол
Първата страница е готова  Mr. Green
Скрит текст:

# 656
Аетера, това е цяла една страница, а изглежда толкова малко   bouquet Колко страници има?

Лисичката много ми хареса.

# 657
  • Ямбол
Hrisi 35 страници е  Crazy

# 658
  • София
Парашутани, ключ освен в ДМЦ няма да намериш. Алиса работи с Гамма, каквито няма тук. ДМЦ са подбирани по най-близък цвят, така че съответствието е приблизително.

Аетера, много добро начало!

# 659

Ето няколко примера:
Скрит текст:

някои видове бодове:

Аз шия crewel, но е непопулярна  техника в България. Имам много ушити гоблени на фирма Дименшън, има ми такива които няма да шия и продавам.
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

st. Dobri е показала т.н. обемна бродерия. Тя се шие запълващ бод и после се рижи. На теория я знам, но още не съм я пробва.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 12:21 от bisy_k

Общи условия

Активация на акаунт