Коледа 2014 - тема 3

  • 39 028
  • 212
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 69
Моля кажете ми рецепта за меденки, които могат да се консумират веднага. Направих едни в неделя, но още са твърди. Искам утре да направя други, които стават меки веднага. Благодаря ви.

# 166
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Моля кажете ми рецепта за меденки, които могат да се консумират веднага. Направих едни в неделя, но още са твърди. Искам утре да направя други, които стават меки веднага. Благодаря ви.


Меденките на Джемма.Направи ги по-дебелички и внимавай с печенето.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=176696.msg … 13814#msg19713814

# 167
  • Мнения: 659
Момичета, благодаря за вдъхнонението! Приключих- 9 вида сладки и 3 вида соленки. Опаковани, някои раздадени, други в очакване. Чувствам се щастлива от направеното.
Весели празници! Мир,здраве и любов!  Hug

# 168
  • Мнения: 3 181
Моля кажете ми рецепта за меденки, които могат да се консумират веднага. Направих едни в неделя, но още са твърди. Искам утре да направя други, които стават меки веднага. Благодаря ви.
Меденките на Джули, страхотни са, трябва само да внимаваш да не ги препечеш:
Меденките на Джули
Джули е една страхотна майсторка на меденки, която е мулатка - това обаче не и пречи да е една от най-добрите майсторки на меденки в Чехия, където приготвянето и украсата им е издигнато в изкуство!

Продукти:
800г брашно
280г пудра захар
120г твърд маргарин или масло(но имайте предвид, че с масло стават по-твърди)
5 с.л разтопен мед
2 яйца
2 жълтъка (белтъците запазваме за глазурата)
2 ч.л сода за хляб
2 ч.л подправка за меденки, ако не намерите - смес от смлени джинджифил, канела, щипка кардамом, звездовиден анасон.

Приготвяне:
Размесваме добре сухите продукти, правим кладенче и чукаме яйцата, меда(не трябва да е горещ, само леко топъл) и накрая нарязваме на късчета мекото масло(маргарин). Месим до образуването на меко и гладко тесто ( В началото може да ви се струва, че има нужда от още течност, но н еправете грешка да слагате - след известно време, брашното усвоява мазнината и става чудесно тесто, което не лепи. Хубавото на това тесто е, че веднага може да се работи с него!. Разточвате кора тънка около 5-7 мм и изрязвате фигурки. Пекат се около 10-15 мин. на 150-160 ˚С Изваждайте веднака след като забележите, че краищата започват да почервеняват. За да се получи хубава кафява глазура отгоре, е нужно да се намажат още топлите меденки с разбито яйце + 1ч.л вода и 1-2 ч.л какао (непременно прецедете сместа). После леко с четка се намазват топлите меденки, като внимаваме да не оставяме следи. Осавят се да изсъхат и се украсяват по желание - най-добре с гллазура от останалите 2 белтъка!

За глазурата съм писала много пъти, но пак да кажа. Ако искате глазурата ви да е гладка и с с нея да се правят многхо тънки линии, трябва да пресеете пудрата захар 2 пъти. Освен това може да прецедите белтъка през парче дамски чорапогащник, за да е гладък. На един белтък слагаме няколко капки лимон и около 150-200г пудра захар (според големината и гъстотата му). Ако ви се стори рядко, прибавяте захар, ако е гъсто още няколко капки лимон. Най-добре се прави глазурата на ръка, защото с миксер влиза въздух в глазурата и после стават балончета и неравности. Ако обаче не ви се играе ръчно, направете я с миксерра. Започнете да разбивате белтъците с лим. сок на най-ниската степен до образуването на пяна. После увеличете оборотите, като прибавяте захарта на няколко пъти. Глазурата трябва да е гладка и като я сложите във фунийка и отрежете около 1 мм отвор, трябва да оставя тънка, дълга, непрекъсваща линия, която да не се разлива.


Да ми дадете идея за коледната питка.
ММ готви, от мен се иска само питката, да е сполучлива и лесна Mr. Green

# 169
  • Мнения: 2 832
Чакам я с нетърпение. Не защото има подарък за мен, а защото искам само да съм жива и здрава. Въпреки всичко ще празнуваме. А и нищо чудно утре да се поглезим.

# 170
  • Мнения: 779
Весели празници, момичета!

Вече почерпих доста хора със сладките ми.
Направих и доста други неща за кратко време.  Mr. Green
Пожелавам ви много здраве, усмивки и сладки моменти.

Бъдете щастливи!

# 171
  • София
  • Мнения: 6 296
Весела Коледа, дами! Здраве и щастие за всички вас!

# 172
  • Мнения: 114
Честита Коледа,мили дами!Нека да бъдем живи и здрави,щастливи,влюбени и дано Новата година да е по-успешна за всички!

# 173
  • Мнения: 749
Момичета честито Рождество Христово. Бъдете живи и здрави и много щастливи - вие и вашите близки. Благодаря за приятните моменти, които изживях с вас и за настроението, с което ме зареждате. Весела Коледа.  Kissing Heart  Kissing Heart  Kissing Heart

# 174
  • на 90 км от морето
  • Мнения: 298
ВЕСЕЛА КОЛЕДА, УВАЖАЕМИ ДАМИ!

Много благодаря за труда, който полагате и за уюта, създаден в тази тема!   bouquet

С пожелание за здраве, много късмет и щастливи мигове!  Hug Heart Eyes

# 175
  • София
  • Мнения: 975
 Весела Коледа! Бъдете щастливи! santa2

# 176
  • Мнения: 3 020
Честито Рождество Христово!!!

Не съм украсявала сладките, не остана време.
Но любими ни станаха линцерите и рохличките.  Heart Eyes
Страхотни са и благодаря за рецептите.

# 177
  • Мнения: 1
Прекрасния ми щолен!

# 178
  • София
  • Мнения: 2 658
Весела Коледа и от мен мили дами!  Simple Smile

Сладките са раздадени, нашите почти изядени... Wink само АКК-то не сме започнали!

# 179
  • Мнения: 129
Весела Коледа и от мен! Благодаря за прекрасните рецепти! Благодаря ви и за това, че благодарение на вас, аз открих своята нова страст- сладкарството!
Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт