Коледа 2014 - тема 3

• 40 720
  • 212
  •   1
Отговори
# 150
Малко страничен въпрос ,но... Обърках се-питата с парата кога се прави?На Бъдни вечер или на Коледа?

# 151
  • Sofia
На Бъдни вечер, поне у нас. Това е хлябът за тази вечер. Аз правя содена питка.

# 152
  • При децата ми
Малко страничен въпрос ,но... Обърках се-питата с парата кога се прави?На Бъдни вечер или на Коледа?

В този ред на мисли да попитам и аз за рецепта на содена питка? Blush И още нещо: може ли рецепта за меденки или медени сладки, които да не са сложни за изпълнение?Simple Smile

Момичета, страхотни неща показвате! Heart Eyes

# 153
  • София
Аз вече пробвах тази содена питка:

http://www.bonapeti.bg/recepti/Palnozarnesta-sodena-pitka/

Става чудна! Нея ще си направя и за Бъдни вечер. Simple Smile

# 154
# 155
Да се отбележа и аз Simple Smile И това ми е първи опит с айсинг  Wink не са големи красоти,като вашите,ама и така ще си ги похапнем  Party
  - шоко трюфели с лещници

- джинджифилови курабиики

- и меденките на Джемма

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 11:00 от emma.ly

# 156
armeria.Labrex ,благодаря ,че се включихте.Всъщност аз си представих някакви крекери за разбит хайвер ,но не знам тези с ядки едва ли ще са подходящи.

Погледни тоя ЛАВАШ-КРЕКЕР(Lavash Crackers) дали става за тая цел, иначе е страшно красив и толкова вкусен, поне за мен! Heart Eyes

Сетих се и за крекерите на Ксения, на вкус са чудесни. Heart Eyes
Labrex ,благодаря ти за рецептите.И двете ми харесват ,но като че ли крекерите на Ксения са по-подходящи ,сега пека тиквеника и довечера ще ги направя ,а колко време остават хрупкави? Hug

# 157
Аз приключих за Коледа с незабавните щолени на Умбра с котидж, но малко си модифицирах рецептата по мой вкус и станаха отлични. Записвам се с тях в новата тема, защото между Коледа и нова година мисля да направя някои от нещата, които сте показали в тази тема, а не съм ги виждала, а и защото раздадох доста сладки, изядоха се доста, но се оказа, че има хора, които искат да получат, та ще спретна още нещо.

# 158
Последните Коледни сладкиши.Коледно пънче.Канелени целувки и тиквеник.Пожелавам ви весели и незабравими Коледни празници. Hug Heart Eyes

# 159
При мен сладкоправенето завърши.Остава ми една,две тортички,тиквеник и баклава.Като за първа година съм доволна от себе си.
Направих двойно шоколадови напукани сладки от тук http://tanitaang.blogspot.com/2009/12/blog-post_18.html
Ванилени Кравайчета (ванилковé рохлички) от Natalyna
И бързи линцери на наталина
Скрит текст:

# 160
Labrex ,благодаря ти за рецептите.И двете ми харесват ,но като че ли крекерите на Ксения са по-подходящи ,сега пека тиквеника и довечера ще ги направя ,а колко време остават хрупкави? Hug

normas, у нас изчезват за норматив, не са се застоявали, просто не знам. Embarassed Simple Smile

# 161
  • София
Малко снимков отчет и от мен:

Скрит текст:

И още тук: http://azzurra.snimka.bg/cooking/koleda-2014.847263.34566724

Не съм снимала всичко, скоро ще го направя. И меденките остават неукрасени, но просто не мога да смогна. Тестото за линцерите ме чака от вчера в хладилника, не знам кога ще успея и с него. Днес почнах и подготовката за Бъдни вечер - тиквеник, печена тиква, бобена салата, опекох и фъстъчки. Утре сърмички и картофена салатка, питка.

Вчера разрязох единия щолен, ами може да е по-сух от купешките, но е толкова ароматен и вкусен, заслужаваше си усилието.

Последна редакция: ср, 24 дек 2014, 00:25 от catty m

# 162
И аз приключих с коледните сладки, но после ще правя и за Нова година.
Сега пека баклавата и фъстъците. Утре ще я сиропирам и ще направя сърмите и питата.
На всички желая весели Коледни празници!

# 163
  • В светлината на слънцето
Весели празници и от мен! Щастлива и светла Коледа, успешна нова година и още повече вдъхновение и споделени красоти! Hug

# 164
  • София
Девойки, чудесни!
Благодаря за споделените моменти с вас!  Hug Всички бяхме повече от прекрасни!
Спокойно Бъднуване, прекрасна Коледа и здрава Нова година ви пожелавам!
Поздрав! Марчева
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт