Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви леки закуски мога да направя за събота и неделя, които остават свежи и не се забелязват, след като са били скрити за 5-6 дни?
Как мога да омекотя 2-те си коледни плодови кейка, които са твърди като камък?
Какво би било подходящо сладко за човек с диабет и затлъстяване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви леки закуски мога да направя за събота и неделя, които остават свежи и не се забелязват, след като са били скрити за 5-6 дни?
-
Как мога да омекотя 2-те си коледни плодови кейка, които са твърди като камък?
-
Какво би било подходящо сладко за човек с диабет и затлъстяване?
-
Как да опаковам сладкиши за подарък?
-
Как да направя шоколадови бисквити Трюфел, така че да не се разтопят от топлината на ръцете?
Още не са подредени, но има време

Не съм ги снимала още, защото са по кутии, но за разлика от друга година, когато стават стотици, сега са малко - и като количество, и като видове. До този момент съм направила: меденки по стара търновска рецепта, варненски сладки топчета (малко приличат на рохличките, но са с орехи и какао), локумки, бадемови сладки (ей това ми е откритието на сезона, няма такава вкуснотия - рецептата е стара градска софийска, някъде от началото на века). Чакат ме за печене виненки, сусамови сладки по харманлийска много стара рецепта и едни софийски сладки с вишновка, която поради липса ще заменя с друг ароматен алкохол. Тези трябва да пекна довечера, след като се прибера от работа. А утре евентуално, ако имам време и сили най-вече, ще направя и две солени рецепти - сирени соленки от стара градска рецепта и едни бабини соленки. Всичките рецепти са много стари, от началото на миналия век някъде и от разни краища на страната.
Дори се замислям за още сладки.