Боледуване на децата ни – тема 21

• 102 421
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • софия
kartiche, до 21 ден чакаш, моята точно на 21 ден от обявената карантина в градината се изшари, ден преди избиването на пъпките и първите дни се водят най заразни. С нищо не я мажа, нито давам.

# 181
  • Пловдив
Teta дано се разминете без усложнения PraynigКато му даваше Синекода понамаля ли изобщо кашлицата ?
И на другите болнички да оздравяват бързо и да се радват на снега Hug
При нас в Пловдив няма SadДали ще завали не се знае.....
umi zoomi  при вирусния бронхит пак ли има същите симптоми като при другия бронхит,има ли хрипове ,и как се разбира всъщност дали е вирусен?

# 182
  • shumen
Благодаря момичета.
Силви,аз знам за стеримара,но за другото не бях сигурна и затова питах.
Тета,при нас казаха,че на 03.01 ще има дежурна лаборатория и затова си мисля да е тогава,че иначе трябва на 05.01 да е рано сутринта преди яслата.Аз обаче да Ви кажа си мисля,че не сме изтрепали моракселата,защото от време на време пак има едни жълти,гъсти сополи.
Картиче,инкубационния период е 21 дни на варицелата.

# 183
Будико, за Синекода - аз давах всичко на всичко четири пъти - вечерта преди лягане и на следващият ден три пъти.  Първия път дадох на своя глава, а после педи ми каза за него да давам 4 пъти на ден по 5 мл /той е на 4г почти/20 кг, ако има значение за дозировката/.

Ами честно да ти кажа според мен не помогна - пак се дереше, и да е намаляла кашлицата, е било незначително - след сиропа се дереше не два пъти в минута, ами по един път в минута. Тоест, пак си кашляше начесто според мен Rolling Eyes Абе то като не минат дните, които си трябва да минат..май не минава..

Снощи като легнахме , забелязах, че почна да се откъртва и днес е мокра, продуктивна кашлицата...

.Аз нямам опит със сиропи за кашлица, като цяло ги недолюбвам, може би и заради това, че не им разбирам и не съм наясно..

Сега се чуват да клокочат обилни, зелени сополи-помпата се пълни като дърпам Sick
Ама след ужасът със сухата кашлица-това ми е като бял кахър вече Mr. Green

# 184
Ми то все бронхит,секрет в дробовете,ама тоя почна с кашлица и на другия ден температура...Иначе преди да стигне до бронхит обикновено има едноседмична или поне няколко древна хрема...Сега хремата се появи та петия ден.На почти всички приятели децата го изкараха и повечето минаха без АБ,но симптомите бяха същите,неспирна кашлица до посиняване и висока температура.Аз и преди казах,най-много ни помогна компреса с мед.

# 185
  • shumen
Тета,Уми е права.При мен все бронхита е започвал с кашлица и висока Т.
Моя пак е със сополи,жълти,гъсти и май само си пи АБ,а бактерията си е има пак.Изчаквам да минат 7 дни без капки и АБ и му пускам секрет,че ми писна вече да се мъчи милия.

# 186
Карали сме пролетта вирусен ларингит - започва със суха кашлица два дена. Не е задължително всяка кашлица да е бронхит.

За висока Т аз разбирам над 38.5 градуса, дори над 39. Такива стойности не сме достигали този път, Т от 37.4 до 37.8 за мен не е висока - това е Т при вирус, поне от моя опит

Всички болни да се оправят и за нова година да са пушка!!

Отивам да мажа от зеленото Mr. Green

# 187
  • Варна
Т от 37.4 до 37.8 за мен не е висока
Не е, разбира се, леко повишена е. Обаче от вирус може да се вдигне както лека, така и много висока Т - пример е ММ, който вдигаше до 39.6 4 дни - пак си беше вирус. Но аз примерно обикновено вдигам малко - до 38 максимум. До организъм си е.
Дани,
от сополите имам чувството, че никога няма да се отървем! Е, тва дете, дето не знаеше що е то жълт сопол от ранна есен досега не знам дали е събирало 3 седмици пълни без да се сополиви, да кашля или и двете в комплект! И на мен ми писна, но всички на неговата възраст познати дечица са в същата схема... Изглежда наистина яко им пада имунитетът около втората година, аз просто не знам вече -  и да ходи на ясла и да не ходи, и да излизаме и да не излизаме - пак лепваме нещо...

# 188
  • в огледалото на живота
Когато беше по-малка дъщеря ми поне 2 в годината си лепваше ларингитни кашлици.
Един единствен път само сме пили АБ за такава,но тогава беше с адски висока Т/стигна до 40С/  и бе само на 10месеца.Ужасен спомен да гледаш бебе как се мъчи да откашля и едновремено с това да гори от треска... ConfusedТогава и урбазон ѝ сложиха, защото буквално се задушаваше от пристъпи.

Нашата педиатърка винаги изчаква в такива ситуации:до два,три дни ако поддържа фебрилна Т в порядъка на 37-37,8 само обезболяващо и температуропонижаващо.За сухата кашлица сироп.В повечето случаи подобрението настъпва след 2 ден още.Много течности за да се овлажнява носоглътката!

Запомнила съм едно от нея:лаеща кашлица или т.нар псевдо круп е предимно вирусна инфекция,ако не е с високи стойности на Т.Дететео се следи първите дни и ако има промяна в повишаването тогава се действа в друга посока.
За по нетърпеливите просто пускате кръвна картина и отчита веднага ако има бактериална такава.

# 189
Момичета, весело посрещане на Нова Година и бързо оздравяване на всички болни. Не сме здрави сега, но това е , защото не сме на градина от 17-ти.
umi zoomi, как го правиш компреса с мед?

# 190
Мажеш вестник с мед,надупкваш с игла и слагаш за през нощта на гърдите(избягваш зоната на сърцето)и на гърба.

# 191
Благодаря!  Hug И аз това го правих веднъж, но с лист бяла хартия без да я дупча. Определено има ефект.

# 192
  • shumen
Месечинке,и ние сме така.2 години моето дете не знаеше какво е зелен сопол,кашлица и АБ,а сега се разсипа за два месеца.Ето сега не е на ясла от 17.12.и пак е със сополи.С деца почти не го събирам,а и на детски кътове и заведения не сме ходили и пак.Направо изпадам в ужас вече.
Днеска иначе го изкарах на снега малко да се порадва и попарзаля,че то милото направо пощуря вкъщи само с нас вчера.Сутринта пък аз ходих при педи за контактна бележка за 05.01.и дано не съм лепнала нещо и да му го предам,че беше пълно с кашлящи и подсърчащи пред кабинета и в 9.00 сутринта още.

# 193
  • Варна
Ей, изтървахме шуменския сняг значи, а варненски май няма да дочакаме скоро Twisted Evil

# 194
  • shumen
Месечинке,хайде идвайте на гости и ще се порадвате на снега.Моето дете днеска даже беше решило,че е за ядене и докато го видя беше загребал с ръкавичката в шепичката и си похапваше сладко-сладко.

Общи условия

Активация на акаунт