Боледуване на децата ни – тема 21

• 102 440
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Аз пак с размисли страсти Mr. Green...за гранофорина..

Мазах вчера два пъти заради зачервеното гърло, днес сякаш не усещам оня дъх от устата вече, но в една тема попаднах на съдържанието му и видях, че има и хидрокортизон Rolling Eyes
Та се замислих кое е по-вредно-АБ или гранофорин? newsm78

Иначе действа това зелено чудо...

Днес моето си ощави езика с горещ чай, та се чудя ако намажа с гранофорин ок ли ще е или ще го дразни заради опареното? Приемам съвети за опарен език, че ходи с изплезен навън език и мрънкоти..

# 196
Здравейте,
От вчера сме на вентолин сироп 3 пъти по 2,5 мл, еуроспан 3 пъти по 5 мл и Ериус 1 път по 2, 5 мл. Доктора както винаги не е пояснил колко време е лечението и как се спират нещата... Бихте ли ми помогнали. Днес кашля далеч по малко

# 197
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета Hug
Пожелавам ви весело посрещане на Новата година!
Дано децата ни са по-здрави, ние по-спокойни, а най-вече всичко да ни минава по-леко Peace

Вируса с кашлицата трае бая време. Около 2 седмици и нещо при сина ми, при мен също се точи още. Ту затихва, ту започва отново.Хремата уж се сгъстява и да спре, уж се подновява с цвят. Изпихме сиропите Бронхостоп 2 броя и Др.Тайс също. Много чайове от мащерка, много тонзилотрен и цинабсин, много инхалации и промивки на носове и така. Нормално, не е за първи път да боледуваме със седмици Rolling Eyes
Заредете се с много търпение Hug

# 198
  • shumen
Хъшпъпи,наистина вируса с кашлицата е ужасен.Ние също изпихме доста сиропи докато спре.Сега спря тя,ама хремата няма спиране.
Тета,за изгорено знам,че се слага студено на мястото.За гранофорима-аз също съм ползвала за детето и съм доволна.Според мен по добре с него,отколкото АБ.

# 199
  • София
Ние бяхме малко на Пампорово, вчера се завърнахме. Там не знам от чистия въздух ли, но още след 1-вия ден Таня спря да кашля. За сметка на това, мисля че получи първата си хипотермия  Mr. Green, но за щастие нямаше здравословни последици. Даже я качихме и на ски, ей така просто да види какво е, много ѝ хареса  Grinning

За разтриване на гърдичките аз ползвам едно много китайско и евтино мазило - VapoRub. Най-близко е до бабините рецепти с камфоров спирт, съставът му е камфор, терпентин, ментол и евкалипт.

# 200
Момичета,пожелавам ви Весело посрещане на новата 2015 година и да имаме по-здрави дечица !   bouquet Hug

# 201
  • Варна
За разтриване на гърдичките аз ползвам едно много китайско и евтино мазило - VapoRub.
Едно време, когато бяхме малки баща ми купуваше някакво мазило "виетнамско чудо" Crazy  Laughing Ползваше го за всичко - за обезболяване, за загряване... Продаваше се в едни миниатюрни метални кутийки, може би 2 см в диаметър, максимум сантиметър височина. Миришеше ментово някакво, на цвят беше бежово сякаш. Това да не е нещо подобно? В аптеките ли се продава?
Леле, Гугъл го знае виетнамското чудо, ето го Laughing
https://www.google.bg/search?q=%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0 … NaxPObQygOfnIDQCQ

# 202
  • shumen
Месечинке,майка ми ни е мазала със виетнамско чудо едно време и нас,ама каза,че не е доволна.Ефект от него не е видяла.
Светле,може и от чистия въздух да е спряла да кашля Таня на Пампорово,а може и това,че е по-висока да е причината.
При нас нищо ново.Засега продължава с хремата от време на време,но ми прави впечатление,че и диша с отворена уста и носа му хърка ужасно и май и гадната 3 сливица е увеличена пак.
Аз искам да Ви пожелая весело посрещане на новата година и да си ни по здрави дечицата през новата,а и ние също.

# 203
Тоя Вапоруб го имаше едно време само в Германия.Беше десет евро.Сега го гледам в БГ 2лв тука 6евро.Ега ти разликата.Пък Германия на 200км от тук Simple Smile

# 204
  • София
Уми, даже за 1,50лв го взимам от кварталната аптека  Mr. Green

Месечинке, така като гледам е подобно на виетнамското чудо, все са етерични масла за разтривка.

Пожелавам на всички весело посрещане на Новата година с много здрави дечица!

# 205
Честита нова 2015 година!
Да сте живи и здрави и вие и малчовците ни !  Hug Hug Hug

# 206
Честита Нова Година!Здрави и щастливи дечица ви желая!
Ние завършихме старата година с хрема и започнахме новата с кашлица,нищо страшно....за сега!Дано не ни върви така цяла година!
П.П.По празниците не престанаха да идват вкъщи болни.Всеки втори!На 26 имах Р.Д.и едната ми гостенка беше много,ама много болна...

# 207
здравейте и 4НГ!
моят син е на  три години, карахме вируса с кашлицата, ужасен е.
лекувахме се две седмици,хремата не беше много обилна,гърлото съвсем леко зачервено, но сутринта стана с ужасна мокра кашлица, и буха, сякаш дробовете си ще излюе. почнахме с билкови сиропи и топченца, три дни без ефект, и слезе и надолу, стигнахме до обструкции в дробовете.
лекувахме се успешно с ердомед сироп и вентолин.ердомеда е отличен за лепкавите храчки,които застават на гърлото и при хлапетата се стига и до повръщане от тях.понеже аз също паралелно карах този вирус,като усетих лепкави храчки, дадох и на дребния, и на мен ердомед-педиатъра каза, че добре действа за отхрачване-има го и за възрастни, на хапчета.аз изпих само две хапчета и кашлицата ми изчезна, е детето откара повече от десет дни.
просто да посъветвам майките-ако два дни лекарствата които са ви изписали не повлияват, искайте нещо по-силно.ако бях го подхванала с ердомеда оше от началото, щяхме да се излекуваме за максимум седмица-щото тоя вирус го карахме преди месец,но го гепих отначалото още, а сега се влачихме две седмици.
весели празници и да са ви здрави децата!

# 208
  • shumen
Честита Нова Година,момичета.Да сте живи и здрави и Вие и децата Ви.
Аз да Ви кажа реших да искам още едно мнение от доктор УНГ за малкия.Не може това дете да е 2 месеца с хрема и да ми се казва,че му няма нищо и че много съм се заглеждала.Имам чувството,че прави някакъв синузит или има някакви полипи в носа с тия жълти и гъсти сополи.

# 209
  • Варна
Честита Нова година и от нас! Най-вече здраве пожелавам на всички дечица и родители!
Дани,
заведи го на унг за собствено успокоение, но на нас точно унг ни каза, че нищо му нямало на детето, с жълто-зелени сополи и кашлица беше. Не бил за АБ капки, нямал уголемена трета сливица,, нямал възпалено гърло - абе всичко на шест Laughing Случвало се, зимата било така при малките деца. Да издухвам носа често, да промивам с ФР, да слагам виброцил ако много се запуши и толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт