Боледуване на децата ни – тема 21

• 102 447
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • Once there was a Hushpuppy...

Честита нова година!
С пожелания да бъде по-здрава и щастлива за всички ни!

# 211
  • Щастлива мама на 3 слънца
Запис и двете са мн болни

# 212
  • shumen
Месечинке,ще го заведа и още утре започвам да звъня пък който и когато ни приеме.На нас също ни го каза това,което писах в предния пост доктор УНГ,но според мен не е прав.

# 213
  • вече Пловдив
Честита Нова година! Много здрави деца и семейства и много късмет на всички желая!  bouquet
Не е по темата, но днес видях, че на моята щерка й изби първото постоянно зъбче  Crazy Явно заради това беше последните дни много кисела, не иска да се храни, а носът тече нон стоп...
Лошото е, че млечният резец още не е паднал, само се клати, и съответно новото зъбче излиза по-назад във венеца. Следобед ще ходим при нейния стоматолог, да видим дали ще се наложи да вади млечния...

# 214
  • Mediterraneo
Не е по темата, но днес видях, че на моята щерка й изби първото постоянно зъбче  Crazy Явно заради това беше последните дни много кисела, не иска да се храни, а носът тече нон стоп...

Ох, вярваш ли си наистина? Не вярвам чак пък толкова да се доверявате на това прословуто зъбоникнене за различните симптоми на настинка! Още повече за никненето на постоянни зъби... Съжалявам, ама наистина не е сериозно!

# 215
  • shumen
Ваня,и аз не мисля,че може да е от зъби при вас тази хрема.Още повече от постоянни.
Аз да Ви кажа днеска звънях за д-р УНГ,но всички приемат след празниците.Ако искаме да отидем в отделението ми казаха от регистратурата на поликлиниката им,но който бил дежурен да ни прегледа.Единия доктор пък се съгласи за днеска,ама иска изследвания от скоро,а нашите са от преди месец и не били актуални.Утре ще пусна един секрет и като излезе ще го водя тогава на лекар.

# 216
  • Mediterraneo
Ама вие нямате ли секрет направен? При секрети толкова дълго време сякаш трябваше да пуснеш една МБ да видиш поне там чисто ли е. Иначе не разчитай да отидеш в отделението и да те прегледат- много са заети, абсолютно натоварени са и можеш да си отвисиш с часове!

# 217
  • Варна
Тя Дани пуска секрет, изолира се гадина и я лекуваха, но явно още има секрети детето, които я притесняват Confused А нали за да се пусне нова МБ трябва да е минало определено време от приема на АБ.

# 218
  • Mediterraneo
Аха, ясно  Peace Аз съм сигурна, че ако Бозов се отзове и прегледа детето, ще има решение на нещата, страхотен специалист е!

# 219
  • shumen
Тарталета,секрет имаме,но е от преди месец.Месечинка,си спомня много правилно,че го лекувахме с АБ,но явно е недоизлекуван.Днеска точно с Бозов се свързах и ми каза със секрет,а ако ли не след празниците.Утре лаборатория Ноневи ще работят и ще му пусна носен,но се чудя дали да не пусна и гърлен,че сега ми вика,че имал храчки и го дразнели.Направо не знам с това дете ще се побъркам вече.

# 220
  • Бургас
Добро утро.
Момичета, за ларингитна кашлица какъв сироп да давам, започнах инхалации с пулмикорд, че нещата отиваха към пристъп, за сега го овладях, имам Флудитек, но не съм сигурна дали е подходящ newsm78

# 221
  • в огледалото на живота
Добро утро.
Момичета, за ларингитна кашлица какъв сироп да давам, започнах инхалации с пулмикорд, че нещата отиваха към пристъп, за сега го овладях, имам Флудитек, но не съм сигурна дали е подходящ newsm78
Какъвто изпише лекаря!

Ако си познаваш детето и успяваш да различиш кашлицата и ако сте на 'ти' с нея,такъв който да успокои напъните от сухото кашляне/Димех,Бронхостоп,Синекод/.С последния внимавай.Щом усетиш вече влажни и къртещи храчки,веднага спираш.
Флудитек,Флавамед и подобни са подходящи за втората фаза,когато вече се отделя слузестия секрет.

На първа страница има много добро инфо за това  Peace

# 222
И като отговор на питането на МиМка, и като доклад за развитието на нашия вирус със сухата кашлица и Т:

Добре, че не взех АБ, който ни изписаха в спешното, най-вероятно е било чисто вирусно при нас. Щом кашлицата взе да се кърти, премина доста бързо. В момента чат-пат прокашля мокро, но е от сополите - зелени храчки. Те ни останаха от боледуването и подозирам, че ще ги влачим още ..

Мимка, аз давах Синекод сироп, но два дена детето кашляше сухо и непродуктивно буквално на всяка минута. Детето е 20кг/4г - педи каза по 5 мл. четири пъти на ден.
Една вечер забелязах, че се откъртва вече кашлицата и спрях Синекода. После не съм давала отхрачващ сироп, просто чай с ябълки цели накиснати и шипки.

Пожелавам бързо оздравяване на детенцето на Мимка и на всички болнички Peace

# 223
  • Бургас
Много благодаря за отговорите, в спешното доктора изписа АБ.... не го взех...
Кашлицата ни е на моменти...понякога не кашля, понякога половин час на всяка минута, лаеща, направо раздираща кашлица....

# 224
  • Mediterraneo

Добре, че не взех АБ, който ни изписаха в спешното, най-вероятно е било чисто вирусно при нас. Щом кашлицата взе да се кърти, премина доста бързо

Браво!

Общи условия

Активация на акаунт