Боледуване на децата ни – тема 21

• 102 486
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • shumen
Тета,ооф,да се оправяте скоро и без никакви болести скоро.
Аз днеска звънях в лабораторията и пак е с бактерия в носа.Утре ще ни излезе АБ и ще видим каква е.Явно ще си стоим в нас поне още седмица-две докато е изчистим.Направо ми писна вече,а и детето пощуря по цял ден само в нас.
Тарталета,как сте?Дано да няма проблем с бъбреците малката принцеса.

# 256
Ами при нас се получи едно наслагване - беше болен от коледа до нова година някъде, с Т и суха кашлица, и червено гърло. После от 31.12. до 03.01. го броях за оздравял, защото не вдигаше Т.
Но на 4.01. вдигна лека Т сутринта, днес сутринта пак 37.5 - и затова педи вика, че не се е излекувал.

Сега обаче го няма лошия дъх от устата, който беше по коледното боледуване.
И как ангина без налепи не мога да си обясня аз Rolling Eyes Верно, подути и червени сливици, ама...

Незнам вече.

Октомври 2013г. ми вдигна висока Т над 39 градуса, тогава се оказа гнойна ангина и след прием на АБ още на следващия ден беше кукуряк и след още един ден го пратих на ясла. Но тогава си имаше гной.
И аз съм един Тома неверни...голям съм скептик и все се съмнявам... Thinking

Ще изчакам и утре да го видя дали ще вдигне Т...поне сме вкъщи и се следим отблизо..

Дани, с какво ще борите бактерията в носа-с капки или орален АБ?

# 257
  • shumen
Тета,и аз не знам още с какво ще е борим и каква е.Утре ще излезе АБ и ще видя каква е,а в четвъртък сме на УНГ и ще видим с какво ще е лекуваме.

# 258
teta75 аз пък бих дала АБ.
При положение, че от 24-25 Декември е болен. Това са 13 дни. Няма вирус който да не минава за това време. Тоест е ясно, че е бактерия. Тази бактерия може да увреди, сърце , глава и какво ли още не. Аз лично не бих гадала от къде е...дали и как.
Не знам каква мода взе да ни тресе всички да чакаме с АБ до последно. И аз съм такава.
Но предпочитам едно АБ пред 20 дена болно дете...чудя се как аз бих се чувствала толкова време болна.

# 259
Хоуп, и ти си права де...

Ами при ангини знам, че се вдига висока Т, над 39 градуса. А нашата е ниска. Затова се чудя и се мая.

Освен това не е непрекъснато болен от Коледа до сега, той спря да вдига Т от нова година до 4.01., затова си мисля, че беше оздравял. После пак вдигна, но ниска Т - не е преминавала даже 38 градуса.

Чета сега за катаралната, която е без налепи и се чудя дали педи не се застрахова, но тя пък има опит..

Чудя се за УНГ лекар дали ще ми каже нещо различно, но при нас идва всеки четвъртък читав УНГ лекар.

# 260
  • Куциндрел
Здравейте.
За много години.  Hug

Днес водихме детето на УНГ доктор в ИСУЛ. Понеже постоянно има проблеми с гърлото и носа, решихме да го заведем при специалист. Оказа се, че има подута 3-те сливица, някаква течност в ушите, така разбрах, географски език и не знам още кво.... Започваме 10 дневно лечение с АБ капки за нос, след това на преглед пак, за да се назначи понанатъчно лечение. Ще пие и 2 месеца Ериус, защото доктора видя алергия неустановена.
Някоя от вас има ли впечатления от доктор Райнов в ИСУЛ?

# 261
  • shumen
Тета,как сте?Даде ли му АБ на Бобчо?
Тарталета,а Вие как сте?Аз днеска успях да се свържа с д-р Страшимирова и смених часа за утре.Ако не мога утре остава за четвъртък.
Цеца,да се оправяте и Вие скоро.

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 13:23 от danaeka

# 262
Съгласна съм с Hope for Two. Можете и да преодолеете сегашния вирус и за закрепите детето, но проблемът с огнището в гърлото ще се появи и при най-безобидния вирус, който лепне.

# 263
Цеца, чувала съм много добри отзиви за д-р Райнов, макар че не сме го посещавали. дано бързо се оправите.  Peace може да почетеш в темичката за третата сливица, има полезни съвети за лечението ѝ, както и на отити. ние също пихме 2 месеца ериус, а за отвеждане на течността в ушетата надувахме назални балони. попитай доки дали са удачни във вашия случай, при нас имаха голям ефект.
Тета, оправяте ли се? какво реши за аб?

# 264
  • Куциндрел
sylviana, при нас положението не е страшно. Ако беше доктора щеше да ни каже. За сега с АБ капки започваме, на 16-ти ще видим още какво. Детето не спи с отворена уста, не хърка, само детето все сополи се появяват и кашля. Може и да му мине от самосебе си с порастването, но се притеснявам, че много капки му пръскаме в носа и за това отидохме на УНГ.
Ще видим какво ще излезе. То или ще е това, или нещо друго, Така докато изградят имунитета.

# 265
Момичета, не съм дала АБ още, но го купих.
Детето е жизнено и ми изглежда добре, Т няма.

# 266
  • Куциндрел
 newsm78
Явно не съм ви следила достатъчно, но:
Защо толкова не искате да давате АБ?

# 267
newsm78

Ами защото го хваща разстройство, после пада имунитета, а нямам възможност да го задържа вкъщи и след приема на АБ, и не съм убедена, че в случая се налага..

Миналият януари педи му изписа по погрешка АБ, който не подейства, разбира се, тъй като после разбрах, че е било грип..

# 268
  • Куциндрел
newsm78

Ами защото го хваща разстройство, после пада имунитета, а нямам възможност да го задържа вкъщи и след приема на АБ, и не съм убедена, че в случая се налага..

Е нали детето е болно от миналия месец? Т.е. не се е излекувало напълно. Така или иначе сега сте у вас, може да се излекува, но може и да не се. Като се чудиш, защо не пуснеш доп. излседвания?
Моето дете тази година рядко вдига Т, но това не значи, че не е болен. Най-често с бацили в носа. Tired

# 269
  • shumen
Тета,и аз бих дала АБ,ако трябва.
На нас ни излезе АБ и сме пак с Мораксела и то масово.Днеска сме на УНГ и ще настоявам за АБ вече,защото не може все да се мъчи така това дете.

Общи условия

Активация на акаунт