Боледуване на децата ни – тема 21

• 102 499
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Дани, вие нали пихте АБ през устата? Според мен трябва да се слага локално, в антибиограмата има ли локални антибиотици, които я морят тази гадина?

и между другото Честит имен ден, да ти се слави името, да те радват близките ти и Дани да е много здрав! Честито и на всички именници!

# 271
  • shumen
Момичета,почерпете се за мое здраве кои с каквото иска,че днеска съм именничка.
Месечимке,благодаря.
Да пихме АБ за нея,но месец след като беше излязла антибиограмата.За локални АБ мисля,че няма,но ще говоря днеска с докторката пак и ще е питам кое е най-добре като вариант.

# 272
Детето ми 2 години подред въди Мораксела. Все в началото на учебната година..пу..пу..тази я пропуснахме.
И двата пъти я изтребихме с локални АБ капки.

# 273
  • Куциндрел
Момичета,почерпете се за мое здраве кои с каквото иска,че днеска съм именничка.
Месечимке,благодаря.
Да пихме АБ за нея,но месец след като беше излязла антибиограмата.За локални АБ мисля,че няма,но ще говоря днеска с докторката пак и ще е питам кое е най-добре като вариант.
Има, има локални. Wink Примерно капките Вигамокс съдържат активно в-во, което щеше да изтрепе нашата Мораксела. Но ние слагахме Тобрекс. Мисля, че един УНГ лекар ще знае и други капки. Peace

# 274
  • shumen
Ние предния път слагахме и АБ капки Цилоксан преди да пие АБ,ама пак не е изтрепахме.В 15.30 сме на УНГ и ще видим той какво ще каже.

# 275
Момичета ,има ли смисъл да се чака три дни ако температурата е около 37.5 или е сигурно при такава ниска температура ,че е нещо бактериално ?Довечера ще се водим на лекар ама не ми дават въпросите в главата ми мира .Как мислите ?Няма хрема, нито кашлица единствено се оплаква ,че го боли стомахчето ,но не е още с разстройство .Веднага е на диета .Не знам какво е това .До сега винаги е било с температури над 38 гр

# 276
Момичета ,има ли смисъл да се чака три дни ако температурата е около 37.5 или е сигурно при такава ниска температура ,че е нещо бактериално ?Довечера ще се водим на лекар ама не ми дават въпросите в главата ми мира .Как мислите ?Няма хрема, нито кашлица единствено се оплаква ,че го боли стомахчето ,но не е още с разстройство .Веднага е на диета .Не знам какво е това .До сега винаги е било с температури над 38 гр

Може да кара на крак някой ентеровирус. Казвам на крак, защото е без повръщане /разстройство, а само с болки в коремчето.

Карахме такъв ентеровирус с повръщането, след около месец пак, но на крак, само с болки в бачето. Вторият път педи му слуша корема със слушалки, чувало се къркорене, така заключи, че е чревен вирус, но го караме по-леко, без повръщането.
Дано това да е при вас..Ако искаш, опри глава и виж дали се чуват шумове откъм корема...

# 277
Ние предния път слагахме и АБ капки Цилоксан преди да пие АБ,ама пак не е изтрепахме.В 15.30 сме на УНГ и ще видим той какво ще каже.

Дани, честит имен ден.  bouquet
Докладвай после какво е казал доки.. Peace

ПС...когато дребния ходеше на ясла, и аз така като теб търсех причина за честите и продължителни хреми, викам-ще намеря какво е това чудо и ще го излекувам.
Сега като се обърна - няма отърване от градинския сопол.  Тогава една позната ми вика-споко, ще свикнеш, няма да приемаш толкова навътре нещата. викам си - я па тая..какво знае.
Но май май излезе права Mr. Green Сега ако има зелен сопол само, направо го броя за здрав и си ходи на градина. Само споделям, с най-добри чувства, как беше при мен. Като имате предвид, че съм паника голяма относно болестите, но по отношение на сопола направо претръпнах...

# 278
  • shumen
Gd3,може и ентеровирус да е.Пиши после как сте?
Ние преди малко се върнахме от преглед.Хремата е от бактерията,но били гнойни тези жълто-зелени сополи.Изписа ни Клацид и капки за нос за 10 дни.Иначе гърлото и ушите са добре,но ако продължава така можело и да го удари в ушите.

# 279
Дани, много илачи са ви изписали, само оралния АБ няма ли да я изтребе? Капките какви са - антибиотични или за отпушване? Предполагам вторите...За трета сливица каза ли нещо..

Аз как те разпитвам, извини ме, ако ти се струва неуместно...но аз нали за всичко искам да имам обяснение, та затова..

Дано се оправи дечко. Peace

Но гаранции няма, особено в детската,че няма пак да прихване, след като е излекуван -  постоянно ги въртят бацилите там Tired за съжаление...

# 280
Винаги ми е било интересно някой като каже, че не брои сопола, при нас винаги има продължение за съжаление не се разминаваме само със сопол.
За температурата сме имали и случаи на еднократно вдигане, точно без сопол и кашлица

# 281
Винаги ми е било интересно някой като каже, че не брои сопола, при нас винаги има продължение за съжаление не се разминаваме само със сопол.
За температурата сме имали и случаи на еднократно вдигане, точно без сопол и кашлица

Ами не го броя само сопола, без Т и без друго-ходи си на градина, защото няма кой да го гледа.
И без това всички там са с такива Mr. Green сополи...

# 282
И ние карахме  преди Коледа  ентеровирус ,на крак  два дни с Т 37и 5 и казваше ,че го боли корема.   И това беше!Само веднъж се изходи по рядко. Два дни диета и всичко е ок. Давах  пробиотик!

# 283
С диагноза гнойна ангина е детето -на АБ сме .

# 284
И ние карахме  преди Коледа  ентеровирус ,на крак  два дни с Т 37и 5 и казваше ,че го боли корема.   И това беше!Само веднъж се изходи по рядко. Два дни диета и всичко е ок. Давах  пробиотик!

Оф този вирус го карахме един път и после повтори, ужас, сега уж е по-добре, дано  Praynig Първият път беше с по-висока температура, вторият 37,5, но го държа 5 дни, вторият ден чак до спешното стигнахме, така се превиваше от коремче. Не петия ден пуснахме кръвна картина и левкоцитите излязоха високи - 15, както и в спешното, и СУЕ - то си беше високо 25 та се чудя вирус ли беше  newsm78 Нашата педиатърка каза че при тези данни трябва да е бактериално, а в провинцията където бяхме все повтаряха вирус, та вирус ... Пихме антибиотик и той като че ли подобри нещата, дано да е минало вече  Praynig че като каже боли ме коремчето и настръхвам  Confused
Каква диета правите в такива случаи ? На нас ни казаха като при разстройство но реално вторият път нямаше разстройство, 2 дни беше със запек, третия леко се разхлаби и после нормално а по принцип има запек и много се чудех какво дадавам, милото все макарони, каротфи, ориз, супичка ... и то точно когато всички ядяха мезета и кебачета
Какъв пробиотик давате? Ние сме на линекс в момента, не знам колко още да давам, чудех се и за опашката след антибиотик, но не съм се съветвала с хомеопат ...

При тези вируси нормално ли е да има температура и то с дни? На мен ми беше много странно 5 дни температура и коремче, ни хрема ни гърло, нищо ...

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 21:50 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт