Боледуване на децата ни – тема 21

• 103 171
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, май досега не съм се включвала, търся съвет. Аз от 5 дни съм с температура, заразих и малкия - на 1,1 г. Днес трети ден е с темп- до 38,3, един път само беше над 39. На 6 часа вдига темп, даваме панадол. Няма почти хрема, яде, весел е. Сутринта минахме при педиатърката- малко му е зачервено гърлото, но нищо особено за нея, даде хомеопатия. Пуснах на своя глава ПКК и ЦРП. Завишени левкоцити - 12 при норма 10, ЦРП също е доста над границата от 0,5 - неговото е 1,64. Обаче, детето не е вдигало температура цял ден. Панадол пи в 5 ч. сутринта, сега е 17 ч.  и видях, че е вдигнал 37,3 . Днес хремата тотално спря, не кашля,има си апетит. Какво мислите за тези показатели и състоянието му. Не знам дали да изчакам утре или още тази вечер да го водим при другия ни педиатър. Целта ми е избягване на АБ, не друго.
И утайка (СУЕ) е трябвало да се пусне, за да е по-ясна картинката. ЦРП-то е ок (не знам защо са дали за горна референтна граница нещо под 5  Rolling Eyes), а левкоцитите не са фатално високи, защото при децата референтните граници за левкоцити са малко нагоре.     Peace

# 361
Sparkles, добре е и CRP да пуснете, при вирусни инфекции не се покачва или се покачва леко, при бактериални е високо, а при успешно лечение спада веднага. СУЕ-то и левкоцитите се нормализират доста по-бавно. Пуснете и една ДКК, ако не сте.

Благодаря за съветите момичета  Hug Ходихме на хематолог онзи ден, имало данни за инфекция, но не е проблем с кръвта, тя не се ужаси от тромбоцитите - 720 ... По съвет на Светла81(благодаря) опитах в петък следобед да пусна ЦРП в Хронолаб но били изключили апарата, но пък пуснах нова ПКК, излезе веднага и за моя изненда (слава богу!) тромбоцитите бяха 420. Как са станали 420 от 750 за един ден не знам  newsm78 Би могло да е грешка на лабораторията или пък са се подобрили след двата дни температура и кризата с коремчето която изкара същата предната нощ. Но пък левкоцитите пак бяха високи - 15,9. Та в 4 сутринта същия ден малкият ни събуди с превиващо се коремче чак трепереше и се превиваше, изкара ми акъла, пак го водихме в спешното, не бил хирургичен проблема, то там го отпусна и св прибрахме, в 8 на нефролог - нямало проблем и там. Детето било здраво  Confused с температура 38, лековцити 16,2 и тромбоцити 720, за малко да ме изгонят от кабимета като започнах да питам какъв предполагат е проблема, казаха ми, ако не бяхте пуснали кръвна картина щяхте ли да питате Close много съм разочарована от отношението, три години следим бъбречето при тази лекарка. Но дано се окаже права и да е само нов вирус.
Следобед след новите  данни за левкоцитите и с темпераурата от обед педитърката беше на косъм да изпише нов антибиотик, вика все ми се струва че е нов вирус, но тези завишени левкоцити 20 дни ме притесняват, а и при ДКК гранолуцитите бяха завишени. а не лимфоцитите, но какъв антибиотик и тя се чудеше като не виждаше къде е проблема. Решихме да изчакаме поденделник. Молех се за чудо вече и дано да станало понеже от вчера на обед не вдигал температура и дано, дано   да е на оправяне pray: защото така на сляпо да се тръси проблем ако той е спешен направо ме смаза последните дни ...

# 362
  • около Варна
Sparkles, пожелавам ви бързо оздравяване и да си останете само с преживените тревоги. два пъти съм минавала през нещо подобно с дъщеря ми, единия път и в болницата ни приеха. Диагнозата беше увеличени лимфни възли в корема, вследствие на вирусна инфекция. Заради лоши кръвни показатели и двата пъти пи антибиотик. За твое успокоение само ще споделя, че при първото такова боледуване левкоцитите бяха 33 000, при норма 11 000, директно от спешното и ни приеха в хирургично отделение. Вторият път ходихме на хирург, от там на гастроентеролог, диагнозата същата, ЦРП 45 при норма 6, пак антибиотик. Стопих се от притеснения и от какви ли не черни предположения.

# 363
  • Sofia
Рони, благодаря за отговора. Не пуснах СУЕ, защото и така трудно му събраха кръв. Орева света, едвам го удържахме, трудно му тече кръвта ли, все в скапани лаборатории ли ходим, но такова чудо не съм виждала, а поне за пети път му се взема кръв от пръста.
ЦРП е в други мерни единици, затова горна граница е 0,5. Знам, че обикновено е 5, така че в този случай неговият резултат е 11. Както и да е,. Детето спря да вдига температура изведнъж за последно 3 часа преди вземането на кръв, нищо му няма вече.

Аз съм забелязала, че тромбоцитите много варират. В свои ПКК - огромни разлики за няколко дни без промяна в състоянието.

# 364
Sparkles, пожелавам ви бързо оздравяване и да си останете само с преживените тревоги. два пъти съм минавала през нещо подобно с дъщеря ми, единия път и в болницата ни приеха. Диагнозата беше увеличени лимфни възли в корема, вследствие на вирусна инфекция. Заради лоши кръвни показатели и двата пъти пи антибиотик. За твое успокоение само ще споделя, че при първото такова боледуване левкоцитите бяха 33 000, при норма 11 000, директно от спешното и ни приеха в хирургично отделение. Вторият път ходихме на хирург, от там на гастроентеролог, диагнозата същата, ЦРП 45 при норма 6, пак антибиотик. Стопих се от притеснения и от какви ли не черни предположения.

Wiwi благодаря за споделеното , досега представа нямах че лимфните възли при децата реагират така бурно на вируси, Ами сега също писа за това, и повечето лекарите това ми казват, но някак не мога да повярвам 3 пъти да е вирус, при което два пъти пи антибиотик и всичко това се случва от 18 декември насам. Успокои ме малко че не е нещо толкова необичайно  Hug
desive78 благодаря за споделеното за тромбоцитите наистина голяма разлика за 1 ден само...

# 365
  • shumen
Спарклес,бързо оздравяване.Дано се открие проблема,че иначе да лекувате така на сляпо не е работа.
Тета,честит рожден ден на Бобчо.Да е жив и здрав и много да Ви радва.Весело изкарване на празника.

# 366
Благодаря за подкрепата  Hug Само да попитам някой има ли опит със салмонела, въртят ми се подозрения да не е нещо такова, яде два дни преди за започне всичко един сос на Аладин с малко пиле с картофки. Педиатърката казва че там трябва да има повърщане, но чета и за по-леко протичане само с леко разстройство, коремче и темепратура. Четох че протича на вълни, подобрение и после пак криза. Ще дам проба на ако в понеделник изчаквах да мине малко от антибиотика, но се чудех при салмонелоза дали има повишени левкоцити в кръвта?

# 367
Салмонела кара племенникът ми,като беше на годинка.Температура много висока и страшно разстройство...Не помня дали е повръщал,май не.Според мен е до организъм...Не помня какви са изследванията.

# 368
Незнам тези лабораторни изследвания колко са верни и колко вярно ги разчитат лекарите Thinking

Не че нещо, но все се съмнявам..

Ето на нас, в понеделник излязоха левкоцити 15 при норма 10, педи веднага отсече, че е инфекция, и то бактериална. Изписа АБ. Увеличени сливици имахме.

Четох, че при деца до 4г., нормата за левкоцити е към 15. Вярно, че четох в интернет, не съм лекар, но все пак...остана ми едно съмнение.

АБ не дадох, писах тук за това.

За мен си беше вирусно, познавам си детето и знам как протичат вирусите и как бактериалните инфекции при него.

Изненада ме това, което самите лекари са казали на Спарклес - да не гледа кръвните изследвания, значи не са меродавни ли? Не им вярват ли, що ли?

А иначе и нас една овца от спешното ни навика, защо сме завели детето  , само да го стресираме #Crazy А то беше паднало от висок стол в банята на плочките и си удари главата жестоко отзад в теракота...коя нормална майка не би завела детето на лекар? Лекарката в спешното отсече-нищо му няма, ама сто приказки що сме отишли...вместо да кажат някоя добра дума да успокоят родителите...нямам думи просто..

# 369
Sparkles, аз те съветвам за ваше успокоение да пуснете още веднъж утре изследвания в Рамус или Цибалаб. Тромбоцити 420 си е ок, но 750 е високо. Левкоцитите също ми се струват високи. newsm78 Вярно е , че след вирусна инфекция стойностите варират. Ако до 2-3 дни са все още са високи е хубаво да се посъветвате с детски хематолог. Ако сте от София в сградата на ИСУЛ (ниското тяло има такава клиника и лекарите са добри. Даже там на място могат да ви пуснат изследвания.

# 370
Рони, благодаря за отговора. Не пуснах СУЕ, защото и така трудно му събраха кръв. Орева света, едвам го удържахме, трудно му тече кръвта ли, все в скапани лаборатории ли ходим, но такова чудо не съм виждала, а поне за пети път му се взема кръв от пръста.
ЦРП е в други мерни единици, затова горна граница е 0,5. Знам, че обикновено е 5, така че в този случай неговият резултат е 11. Както и да е,. Детето спря да вдига температура изведнъж за последно 3 часа преди вземането на кръв, нищо му няма вече.

Аз съм забелязала, че тромбоцитите много варират. В свои ПКК - огромни разлики за няколко дни без промяна в състоянието.
Изпитва страх и това действа като сигнал на ръчичките да замръзват. Съответно кръвта не потича и се визма с много по-силен натиск, а от това не става по-добре на детето.
Понякога и моето дете прави драми, но лаборантите ни дават време да се погушкаме и да погаля ръчичките, за да им възвърна топлинката.
Тайна ли е коя е лабораторията, която работи с тези занижени референтни граници?
Ние сме имали случаи, в които ЦРП-то е било над 5, но докторът е предпочитал да следи кръвната картина (все пак е следил и другите показатели) и е твърдението му, че се касае за вирус винаги е било правилно.

# 371
  • Sofia
Рони, Рамус е лабораторията. Не са занижени показателите, мерните им единици са различни. Досега не съм следила ЦРП на детето, мислех, че всичко над нормата е притеснително. Пуснах изследванията на своя глава, явно ще трябва и СУЕ друг път. ЦРП ми е малко фикс идея (преди 2 години баба ми си отиде са няколко часа с левкоцити 12 и ЦРП на 300).

# 372
  • shumen
Тета,и аз не вярвам много на лабораториите,ама сега пуснах изследвания в две различни и излезе една и съща бактерия и в двете.
В спешното и нас ни бяха навикали защо съм завела детето,а то беше с Т 38.5 и като парцал.Уж му нямаше нищо,а ни бяха изписали АБ,а накрая се оказахме с гнойна ангина.
Ние засега да не чуе дявола сме добре,но ще го задържа и тази седмица в нас.Дано е здрав и от 19.12.на ясла,че вече не се търпи в нас.Само пищи,реве и се тръшка и за най-малкото.Май взе да му писва и на него с мен по цял ден.

# 373
И ние след месец и половина вкъщи се стягаме за градина.Аз исках и тая седмица да я подържа,докато майка е тук,но тя голям зор дава.Ще я пускам до обяд,докато има кой да я взема,а и да гради пак имунитет към градинските бацили постепенно.
Аз пък имам чувството,че колкото повече я държа вкъщи след разболяване,толкова по-тежко кара следващото.Надявам се да не съм права,че ми предстои започване на нова работа и не ми се ще началото да е като миналогодишното!

# 374
  • shumen
Уми,дано сте здрави и да си ходи на градина принцеската.На теб лека нова работа.

Общи условия

Активация на акаунт