Боледуване на децата ни – тема 21

• 103 173
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • Mediterraneo
Включвам се със закъснение, благодаря на тези, които ни мислиха.

Така. Миналия уикенд беше с висока Т, стигаше до 39.7 и се сваляше трудно. В понеделник при нефролог, гледа я на ехограф, всичко беше наред. Вторник пуснахме стерилна урина, а детето спря да вдига Т. В сряда следобед обаче отново вдигна 39.2 и направо настръхнах. През цялото време имаше лека кашлица, която в сряда вечерта сякаш се влоши. В четвъртък преглед при педиатър( за съжаление, не нашата педиатърка; тя е е в практика с още двама педиатри и я прегледа, който беше на смяна)- бронхит, изписаха Цефиксим. Аз обаче не го дадох. В петък нашата педиатърка( на която имам абсолютно доверие, тя я пое в ръцете си при раждането още, приятелки сме и т.н.) отсече, че дишането е съвсем чисто, няма абсолютно нищо в дробовете, а хъркането, което евентуално е чула другата, е от храчки от сополите.
Та това е. Стерилната урина се оказа чиста, явно детето изкара някакъв вирус. Сега продължава да чисти кашлицата, вече е влажна.

# 376
Включвам се със закъснение, благодаря на тези, които ни мислиха.

Така. Миналия уикенд беше с висока Т, стигаше до 39.7 и се сваляше трудно. В понеделник при нефролог, гледа я на ехограф, всичко беше наред. Вторник пуснахме стерилна урина, а детето спря да вдига Т. В сряда следобед обаче отново вдигна 39.2 и направо настръхнах. През цялото време имаше лека кашлица, която в сряда вечерта сякаш се влоши. В четвъртък преглед при педиатър( за съжаление, не нашата педиатърка; тя е е в практика с още двама педиатри и я прегледа, който беше на смяна)- бронхит, изписаха Цефиксим. Аз обаче не го дадох. В петък нашата педиатърка( на която имам абсолютно доверие, тя я пое в ръцете си при раждането още, приятелки сме и т.н.) отсече, че дишането е съвсем чисто, няма абсолютно нищо в дробовете, а хъркането, което евентуално е чула другата, е от храчки от сополите.
Та това е. Стерилната урина се оказа чиста, явно детето изкара някакъв вирус. Сега продължава да чисти кашлицата, вече е влажна.
И нашата педиатърка понякога, когато го слуша, казва кога е от сополите трудното дишане..то обикновено е от там при нас де, досега не сме правили бронхити..пу-пу..

Тарталета, и ти като мен не даваш АБ Mr. Green

При мен детето още в понеделник, когато му изписаха АБ, и се прибрахме вкъщи-и почна да пее, да танцува, едно такова усмихнато, игриво...то как да му дам АБ, не прилича на болно...Не отричам, че се измъчих от съмнения въпреки това, но ето на...сега е добре..пу пу...

# 377
  • Mediterraneo
Ами не дадох, понеже останах озадачена. Хем ми вдига пак Т, хем кашлицата се засили, хем пък състоянието й не е такова, какво знам, че е при бронхитите й. Освен това, на преглед при първата докторка ходи с баща си, нямах възможност да обсъдя нещата, както аз си знам. Докато стигнем до нашата лекарка на другия ден, вече нямаше и помен от плашещата ме кашлица; вече беше започнала да се кърти и овлажнява, а общото състояние на детето перфектно. И не на последно място- имам огромно доверие на педиатърката! На ухото й най- точно казано  Wink Щом казва, че дишането е чисто, значи е така.
А иначе АБ не е пила вече 8 месеца, ако се наложи наистина, давам без да се замисля!

# 378
  • shumen
Тарталета,дано сте добре вече и да не се разболявате.Аз наистина също не бих дала АБ,ако го видя,че е добре.Благодаря ти за мнението за д-р Страшимирова.Ходихме при нея и наистина е страхотен човек и УНГ доктор.Ако не беше тя сигурно детето ми щеше да се мъчи още сега с хреми и бактерия в носа.
Ооф,аз вече едвам издържам,но ще го задържа и тази седмица в нас.Станал е много нервен и само реве.Тази вечер се дра сигурно половин час,че искал на ясла с децата,ама другата седмица живот и здраве като го пусна друга песен ще пее.

# 379
Тези вируси са истинско изпитание за нервите на нас, горките майки. Яж картинката при вирусите е ясна, но това не пречи да изтрепем по милион нервни окончания.  Tired
Бързо доизчистване на кашлицата, ТАрталета.

# 380
  • shumen
Ами Сега,права си.
Тарталета,как сте?
Тета,кажи как мина празника при вас?

# 381
  • пак там
Момичета, имам нужда от помощ.

Налага ми се утре да оставя обедната инхалация с вентолин на възрастната си леля, която се страхува сама да дозира лекарствата. Сутрешната е в 8 часа. Обедната - в 12 часа. Мога ли след сутрешната да дозирам направо в инхалатора и няма ли това да намали въздействието? Не съм изпадала в подобна ситуация и просто блокирах.

# 382
Риса....дозирай я направо в инхалатора. Нищо кои знае какво няма да се случи.

# 383
  • пак там
Хоуп, благодаря!   bouquet

# 384
Рися, сигурно вече е късно, но все пак - ето аз как процедирам, когато се налага майка ми да й прави обеден вентолин - дозирам вентолина в спринцовката и оставям така, след това като дойде времето, тя го слага в инхалатора и допълва със съотв. количество ФР. Така ми се струва, че няма да има чак такова съприкосновение с въздуха, каквото би имал, стоейки 4 часа в инхалатора. Бързо да оздравява детето  Hug

# 385
  • пак там
Рали, благодаря!   bouquet Нещо подобно мислех и аз, но в крайна сметка се оправи жената.

# 386
в изследванията на Нико от нослето пише изолирана бактерия: stetococcus pneumnonie тъй като не сме имали за сега нямам идея какво е това, педито ми каза, че трябва да повторя секрета след две седмици, тъй като 4 дни преди взимането на секрета сме слагали антибиотични капки и това влияело на резултата. Той е здрав и няма хрема, но се чудя не трябва ли да се лекува това чудо?  newsm78

# 387
Това е единствената бактерия, за която са ни казвали, че трябва да я морим. Гадина е и може да прави мазало. Може и да не прави, но е риск. Права е лекарката, че е добре да повторите изследването и да спазвате разни срокове преди да се взимат секрети.  Peace
Рися, понеже аз съм разливала чашката не веднъж при изпръскването на Вентолин или физ. разтвор по-скоро, ако има следващ път ти препоръчвам да им оставиш зареден уред, готов за включване.  Peace

# 388
  • Sofia
На нас са ни казали, че в носа винаги има нещо и най-добре да не се мори с нищо. Стрептококи пневмоние имат и двамата ми синове. Не че не сме правили опити да я махнем де, ефект временен. Последният УНГ каза да спрем да им ровим в носовете. Да не говорим пък като няма оплаквания. Бебето от месеци е със стрептококи, слагали сме три пъти антибиотични капки, нямаше ефект. Накрая взеха да ни говорят за здраво носителство. Последните хреми и на двамата не ги лекувам. Ами какво да кажа- минаха си за същото време, за което минаваха като им пълнех носовете с какво ли не.

Ами сега, на вас кой ви каза, че трябва да се мори- педиатър, детски УНГ?

# 389
УНГ и педиатър. При масово изолиране. Конкретно за този вид бактерия.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт