Боледуване на децата ни – тема 21

• 102 057
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
И аз съм останала с впечатление, че грипът е с доста висока Т. Миналия януари малкият го кара с Т от 40 градуса първото денонощие, второто 39  и така 4 дни, докато я смъкне съвсем:crazy: Първите дни направо се побъркахме - редувахме Панадол с Миг и сваляше само до 38 за 2-3 часа и айде пак 39-40. Като я смъкнеше малко, се раздвижваше да поиграе, и после се излягаше на земята направо от умора ooooh! Силно се надявам тази година да ни подмине грипа  Mr. Green
Иначе от декември насам все някой около нас е болен и само се въртят баби, дядовци, лели... ooooh! Да идва вече април-май, че да се поразредят малко разболяванията поне Praynig

# 541
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте Hug
Не съм чела на зад, но ви пожелавам бързо оздравяване на децата Praynig

Какво върлува в момента не знам, но започнах аз втора седмица сополива Confused
Грип ли е, вирус ли е вече нямам сили. Тъкмо излязохме от едното преди нова година и сега пак съм в кюпа от 10 дена.....Малкия уж го пазя, да видим до кога, на градина е. Тъпча го яко с пробиотик, вит.С и вит.Д.....
Трябва да се направи тема "Болни майки" Mr. Green

# 542
И аз съм останала с впечатление, че грипът е с доста висока Т. Миналия януари малкият го кара с Т от 40 градуса първото денонощие, второто 39  и така 4 дни, докато я смъкне съвсем:crazy: Първите дни направо се побъркахме - редувахме Панадол с Миг и сваляше само до 38 за 2-3 часа и айде пак 39-40. Като я смъкнеше малко, се раздвижваше да поиграе, и после се излягаше на земята направо от умора ooooh! Силно се надявам тази година да ни подмине грипа  Mr. Green
Иначе от декември насам все някой около нас е болен и само се въртят баби, дядовци, лели... ooooh! Да идва вече април-май, че да се поразредят малко разболяванията поне Praynig

Ами и при нас е така в момента...сваля за около два часа и пак нагоре. редувам панадол и нурофен на 4 часа, поръчах и хексалгин да ми купят... Та при нас е грип почти сигурно. Към 11ч беше с ледени крака и ръце, тресеше го яко, не съм мерила, но това е висока Т къмто 39 по опит...

Миналия януари изкара вирус и след него грип...различавам ги лесно двете вече. При грип е като парцал-вял, отпуснат...при вирус си скача и пее и не вдига много Т.

# 543
  • shumen
Да се оправят всички болни скоро.
Тета,явно от градината си го е лепнал малкия.
Ние минахме през педи.Вече е добре и от утре на ясла.Хоуп,в нас няма как да го оставя вече,че аз утре съм на интервю за работа и ако стане нещо и започна няма кой да го гледа.Днеска като се обаждах да кажа,че няма да ходи госпожата им каза,че в Петък и днеска били 3-4 деца от 15 и да се надяваме,че като са малко ще има по малко болни.
Цветна палитра,ооф,ти поне имаш кой да идва и да го гледа,а аз и тази опция нямам.Направо откачам вече и не знам и аз до кога ще издържа сама.Онзи ден ми идеше да си събера багажа и да хвана гората Ви казвам направо,а малкия да го изпратя на баща му да види как се гледа дете.

# 544
danaeka, трудно е наистина без помощ. Дано поне да е здравичко детенцето, да си ходи на ясла. То и на тях им харесва да са сред децата.
Айде, при нас обявиха грипна епидемия от днес. За Бургаска област става въпрос. Иначе в яслата пък нямало много болни в нашата група newsm78

# 545
  • shumen
Цветна палитра,така е.Ооф,при нас няма обявена още грипна епидемия,ама аз от утре със свито сърце го пускам на ясла.В петък и днеска от другаде знам са били 4-5 деца.Ще видим утре като го заведа как ще е.

# 546
При нас и баткото се разболява Sad .Най вероятно се е заразил от сестра си или от мен-и аз изкарах нещо леко на крак.За сега се оплаква,че е отпаднал и го боли тялото.Ще видя утре сутрин как е и най-вероятно няма да ходи на училище.

# 547
Ние вече 5-ти ден сме с температура около 38,8 - 39,2. Много ми е  притеснено. ЛЛ днес се притесни от кашлицата утре ще ни изпрати на снимка.

# 548
  • Бургас
След като минахме през диагноза ларингит, после херпангина, днес ме усъмниха някои симптоми и на своя глава пуснах бърз тест за скарлатина. Е, да ни е честита  Tired Синът ми е в грипна ваканция, а е болен от скарлатина, както препдолагам и още няколко деца от класа... Добре че чета и не вярвам 100% на лекарите... ако го правех, изобщо нямаше да знам какво му има на детето и как да го лекувам... баси.

Имам няколко въпроса: някое дете карало ли е тоя ужас наскоро и може ли някой да сподели опит? За лечението с АБ е ясно, освен това - антипиретици, витамини, пробиотик, фенистил изписаха също /не знам правилно ли е последното/. Нещо друго? На кой ден и какви изследвания пускахте след края на лечението с АБ?
Уведомих в училището, казах и на ЛЛ, какво трябва да направя, за да се вземат мерки и да не си я въртят постоянно скарлатината в класа?
Колко дни е заразен синът ми, колко дни е инкубационният период и кога ще стане ясно дали малката му сестричка се е заразила и тя или не? /аз прочетох доста неща, но понеже лекарите не благоволиха нищо да ми обяснят, реших да питам и вас/
Изобщо всякаква информация ще ми е от полза, благодаря ви   bouquet

Съжалявам, че пак нямам време да чета назад,  Hug от мен и всички болни да се оправят скоростно!

# 549
  • Once there was a Hushpuppy...
Мон, много гадно, потрисам се..... Confused
добре, че поне вече знаеш какво да лекуваш.Успех!

Моя син тази сутрин се изкашля ларингитно, да ми е честито Tired Поредното......оставих го да започваме борбата.За сега няма Т, дано и не вдига Praynig

# 550
  • София
Е вече към дребния е бебка и аз! Той ако и днес е с 39 утре започвам клацид. Кашляне на поразия до повръщане, вече и сополи и температура, мен засега само ме втриса и кашлям от време на време. Снощи беше ад с малкия с над 39, не иска лекарства, повръщане, вой, рев, после беба .. не може да диша от сополи,осъмна с 38,5.. те тва е чудото на детската градина, дребния ни натръшка за нула време.

# 551
  • Mediterraneo
Ох, ох! Мон, да се справяте бързо с тази напаст!

moonlight_80, много дълго време с висока Т... Дано не е усложнило нещата детето!

Аз днес със свито сърце я пуснах на ДГ след цял месец вкъщи. Вчера са върнали по обяд 2-3 деца, окапват, каза госпожата. Дано 3-4 дни се справим, после пак ще я оставя вкъщи, баща й я гледа.

# 552
  • shumen
Мон,оправяйте се бързо.
Моонлайд,дано разберете от какво е тази висока Т.
Тарталета,и аз днеска го пуснах със свито сърце на ясла.Днеска пак бяха 4-5 деца от 15 сутринта и да се надяваме,че като са малко няма да има толкова болни.Аз сега се надявам да не започне да кашля пак от рев,че тази сутрин така се дра от нас,че чак докато влезе в яслата.Довечера сме на контролен на УНГ и да се надяваме,че поне там всичко ще е наред,че ми писна вече от болести.
Тета,Вие как сте?
Лисе,Силве,как са децата?Нещо ми се губите тези дни.

# 553
Ох, и моят е на ясла днес. Аз от самото начало съм на тръни с тази ясла. Като го пуснахме лятото, за 2 месеца 4 или 5 пъти ми боледува, че и аз прихващах ooooh!
Сега племенникът пък е болен - с хрипове бил горкият чак, от декември насам му изписват 3ти антибиотик  ooooh! А той горкичкият даже не е тръгнал на ясла още  Tired

# 554
Ние сме с пневмония. Сега стягаме багаж за болница.

Общи условия

Активация на акаунт