Боледуване на децата ни – тема 21

• 101 978
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • вече Пловдив
Ваня, имам спомен, че ти беше доволна от това лечение и нещата (пу-пу) са били стопирани в зародиш при Бела?
Слава Богу, след онази кошмарна година не е правила бронхити пак. Дано не повтори! Praynig Не знам на какво да го отдам - на лечението ли, на израстването на детето, на смяната на климата /от Стара Загора се преместихме в Пловдив и сме тук вече година/. Важното е, че малката боледува, но някак по-леко кара болестите. Дано е така и занапред! Praynig Peace
Будико, да, по време и след лечението, назначено от пулмолог, не е правила пак бронхити. Иначе стигнахме до пулмоложката след 6 бронхита за 7 месеца, като последните 2 бяха през юни и юли 2013  Crazy

# 91
  • shumen
Ваня,може и смяната на климата да е подействал при вас.Аз бях по същия начин,понеже се преместихме да живеем от Асеновград в Шумен и първите ми две години бяха кошмарни.Изкарах що бронхити и пневмонии,че и до болница стигах.Сега малкия не знам от яслата ли,от това,че се преместихме ли от Търново пак в Шумен взе да се разболява много.От септември досега няма пълен месец на ясла.
Моето дете днеска вече е добре.Хремата изчезна и кашлицата и тя.Само,ако много се затича или измори тогава се закашля.С АБ продължаваме до петък и след празниците ще пуснем нова АБ и дано сме избили и бактерията.
Лисе,как е Габи?
Силве,кажи как сте и Вие?
И не накрая искам да пожелая весело посрещане на празниците на всички и здрави дечица.

# 92
Офффф,майка дойде в петък...В неделя излиза по блуза на терасата,въпреки,че я предупредих,че ужасно духа и от вчера киха...Познайте кой ще е следващият?!:(

# 93
  • shumen
Уми,е,недей така.Дано не е Габи следващата.

# 94
Ми почти по цял ден са вкъщи в 40квадрата...Какво да си мисля?!Ужас,няма оттъррвия от болести.

# 95
Ми почти по цял ден са вкъщи в 40квадрата...Какво да си мисля?!Ужас,няма оттъррвия от болести.

Уми ако ще те успокои, може майка ти да е лепнала нещо остатъчно от малката, виж от петък когато е пристигнала са точно 3 дни, а нали детенце кара нещо наскоро. Децата уж ги гледаш здрави но тая трета сливица е скрита работа ...

# 96
Добре де, как една настинка (ако е така, както го описваш) може да бъде заразна  newsm78 То не е нито вирус, нито нищо  Rolling Eyes

# 97
Рали, баш вирус си е настинката Peace Организма изстива, отслабва, и лепва вирус...

# 98
 Shocked Ами ако няма конкретен вирус около организма, какво лепва  newsm78 Честно, не мога да си представя как, ако изляза по тениска или с мокра коса на 0 градуса и се разболея, ще разболея и някой друг  Rolling Eyes

# 99
Ами те вирусите са навсякъде около нас, просто като настине, организма на човек отслабва и става по-податлив на вируси..Като настине човек, обикновено започва да му тече носа и т.н. - та това си е точно риновирус някакъв..
Не е задължително другия да се зарази непременно..

# 100
"Когато настинете,организмът ви е атакуван от хиляди вируси"Нещо такова се казваше в една реклама....И аз мислех,че настинка и вирус,са две различни неща,но явно не са....

Последна редакция: ср, 24 дек 2014, 09:25 от umi zoomi

# 101
  • в огледалото на живота
Уми,недей да се вглеждаш твърде във всеки дребен детайл...Разбирам,че се тревожиш като една истински всеотдайна майка,но понякога това вреди на самата теб...С най-добри чувстав го пиша... Hug

А на  твоята мама направи нещо загряващо,че да мине транзит всичко и покрай останалите.

Весели празници момичета и никакви болести!

# 102
Весели празници на всички дечица и техните семейства!Бъдете живи и здрави !   bouquet

# 103
  • около Варна
wiwi само зимата ли го пие и какъв лекар му го изписа?Не е правел спазми така ли?
Сега ако се разболява как минават боледуванията?

Пие ги от октомври до май. За спазмите не съм сигурна, така и не се научих да ги различавам, но е факт, е откакто пием Сингулара, имаме разболявания само с хрема. До преди това схемата беше хрема-ларингит-бронхит-урбазон-антибиотик. Стигнахме до над 10 такива боледувания за една зима. Започнахме да го приемаме лекарството по препоръка на алерголог и пулмолог, водят го неалергична астма, т.е. провокира се от вируси. Миналата година е пил един антибиотик и то можеше и без него да мине, но педиатърката ме стресна с усложненията от грипа. Сега е с ларингит, кашля вече две седмици и край няма, изприщвам се като си помисля колко дълги почивни дни предстоят.
Пожелавам ви весели празници, много подаръци и здрави деца!

# 104
  • Варна
Виви,
оставам с впечатление, че ви е изписан адекватно. На моя син обаче определено лекарят избърза. На първото боледуване с по-продължителна кашлица ни го изписа. Той правеше нощни пристъпи от по час, но не със задъхване, невъзможност да диша и т.н., а просто кашлица - ту суха, ту влажна, която не се успокоява. В един момент просто мина, но наистина тогава се измъчихме и той и ние.. Сега пак хвана вируса с кашлицата, пак кашля през нощта, но за 2 седмици премина, колкото продължи и при мен. Досега боледуванията му са спирали на ниво сополи и червено гърло, надолу слава Богу не слиза. Затова и реших да изчакам със сингулера.

Общи условия

Активация на акаунт