Боледуване на децата ни – тема 21

• 101 985
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • около Варна
Месечинка, щом нямате сериозни показание, не мисля, че е е необходимо да се пие такова сериозно лекарство. На мен първия път ми го изписаха под формата на Монтелукаст, с думите това е лекарство за често боледуващи деца и аз реших, че е нещо подсилващо. В аптеката като видях, че пише за астма се стреснах и не го купих, е, в последствие пак опрях до него. дано не ви се налага да го взимате.

# 106
Здравейте!
Към обед детето както си гледаше ТВ каза, че го боли ухо. Помислих, че се шегува. Но, се оказа отит и на двете уши. Никога не са го боляли уши. Но, и няма Т, има лека хрема от 3-4 дни, без секрети напред. Оказа се, че има и зачервено гърло.
На някой случвало ли му се е отит без Т? Изписаха Зинат, но само за 5 дни, не е ли малко? Прегледа го УНГ лекар. И капки Унифлекс за ушите. Може ли без тях, малкият опищя света като ги сложих?
Нали да се капят капки ксилометазолин 3 пъти по 1 впръскаване, заради отита?

# 107
Има сериозен, среден, остър отит....и май повечето протичат без температура.
Най вероятно точно хремата назад е проблема. Така че тези секрети трябва добре да се промиват.
Капките и топлото облекчават болката. Ясно ти е че АБ то няма да подейства на мига. Така че детето пак ще го боли.
Дали 5 дни са малко...незнам. И аз слагам ксилометазолин.

# 108
Не знам точно какъв е отита. Червено било доста, но нямало да се стигне до пробив на тъпанчетата. Сега детето казва, че не го боли вече, на обед каза, че го боли само едното ухо.
Промивам със Стеримар, нищо като секрет не излиза напред след промивката. Хремата не е силна, диша си през носа, но му гъгне гласа като говори, даже няма и кашлица. Но, има конюнктивит на едното око.

# 109
Разреждане ли сребърната вода преди са капнете в носа?Ползвам за пръв път,капнах по 2капки профилактично и сега видях,че пише,че се разрежда...

# 110
не съм капала отдавна в носа, давам в устата,но я разреждам едно към едно

# 111
  • вече Пловдив
Сребърна вода в носа не разреждам. Но аз я капя основно при хрема с клеева тинктура /една супена лъжица сребърна вода на 1-2 капки клеева тинктура/.
Пролетта малката направи отит без Т, без други оплаквания - само болка в ухото. Оказа се остър отит на дясното ухо. Лекувахме с АБ и капки отипакс, след 2 седмици се възпали и другото ухо, което лекувахме само с капки. И 2-та пъти не е имала дори хрема...

# 112
  • shumen
Честита Коледа.Да сте живи и здрави всички и много подаръци на дечицата.
Сребърната вода аз не разреждам.Давам е направо така.
Смарагд,аз знам,че отит може и без Т,само със зачервено гърло.За АБ не знам дали е изписан за малко дни.
Уми,как сте?

# 113
Честито Рождество!
В тази тема пожелавам само здраве! На децата Ви и на Вас!  bouquet
Аз в ранни зори съм с въпрос, но толкова съм притеснена, че не знам какво да правя.
Детето ми до понеделник пи антибиотик заради бронхит-8 дни
Още същият ден вдигна температура-стигала е до 39, 6.
Естествено според педиатара няма смисъл от лекарства-да си пие сиропче и витамин Ц.
Но това са вече 4 дни с непрекъсната температура. Сваля я от ибупрофена и като мине въздействието му отново отива на 39
Искам да ида на лекар, но не дежурен.
Трябва ми пулмолог, пак кашля, хърка,, носа и е запушен
Къде мога да намеря днес дежурен пулмолог?
 Cry

# 114
Честито Рождество Христово!
Пожелавам на вас и на дечицата ни много,много здраве!
Обичайте се и бъдете обичани!   bouquet

# 115
  • shumen
Хилда,за София ли става въпрос?Според мен детето си е за АБ отново.
Да оздравяват всички болни.

# 116
Честито Рождество!Бъдете здрави и благословени!
Баба ни донесе коледен подарък-сополи и кихавици...ъгейн!

# 117
  • shumen
Уми,да се оправя скоро баба.Да не е заразила и Габи?
Тука е напекло едно хубаво слънчице и след малко излизаме на разходка,че иначе ще полудее цял ден в нас малчо.

# 118
Мхм..Тя баба киха от понеделник...От днес и Габи.Как се пие сребърна вода?

# 119
Разрежда се 1 към 1 супена лъжица. Аз слагам 20-тина мл чешмяна и 1капачка сребърна и му давам да пие след като му направя впръскването на флексотида, че нали е противомикробно противогъбично и т.н. действие.

Общи условия

Активация на акаунт