Боледуване на децата ни – тема 21

• 102 415
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, връщаме се от спешното..

Дишането е чисто, хрипове не се чуват.
Гърлото е червено, но без налепи. Сливиците и единия лимфен възел са увеличени. Хремата е бистра.

Изписа ни Синекод за още два дена , след това - Проспан. Изписа и АБ Клацид, на въпросът кога да го почвам - каза нямало какво да чакаме, да го почваме веднага ... Питах колко дена - зависи от ЛЛ каза, но тя нашата педи се връща чак на 05.01.2015г , та ще трябва да търся лекар на частно да го прегледа.

Питах от какво е кашлянето - вика ми, нали ви казах, че хрипове не чувам ...

Не съм купила АБ още, мисля утре да викна на дом.посещение една стара педиатърка и с нея да обсъдим нещата...

# 166
  • Mediterraneo

Не съм купила АБ още, мисля утре да викна на дом.посещение една стара педиатърка и с нея да обсъдим нещата...

Най- добре!

# 167
 Praynig :peace:Teta,Габи беше с абсолютно същите симптоми,когато диагностициране острия бронхит.В петък започна да кашля,в събота непрестанно,на другия ден постепенно вдигна температура...Беше вирусен бронхит,който се чу  ясно на слушалка в неделя вечерта.АБ не помогна,поне според мен.Влачихме си кашлицата над 10дни.

# 168
Незнам, незнам...при нас обаче на слушалка не се чува нищо...уж..незнам колко мога да вярвам на тази лекарка от спешното, колко и дали чуват всичко Thinking

Ами при вас 10 дни все суха ли беше кашлицата..?

Че то ще му изскочат очите от толкова кашляне...сега направо му се насълзяват, когато кашлюка...

Сега му мерих Т- 37,5...очите му плувнаха..довечера ще дам Нурофен, та да поспи и не се мъчи..

# 169
Не,не беше все суха,но до последно ту имаше храчка ту сухо покашляше...

# 170
Благодаря, Уми..  bouquet

# 171
  • Варна
Моят син последно като беше със суха кашлица и черевено гърло два пъти го водихме при педиатърката като втория път аз настоявах за АБ, защото кашляше много, но лекарката ми отказа! Каза, че не бил за АБ и нямало как да му изпише, просто вирусът бил такъв и бил упорит. Ами мина си му без АБ. Предното му боледуване пък беше с лека Т три дни, червено гърло, сополи, конюнктвиит и пак кашлица - и тогава не ни изписа АБ, освен капките. Тета, не знам как е при вас де, но мисля, че е добра идеята да искаш второ мнение.

# 172
Месечинка, благодаря ти, мила, за успокоителните думи..  bouquet

Ами ще го видя утре как е и ще решавам, но то лекар ще ми трябва и да потвърди оздравяването де..в смисъл още една цяла седмица без лекар няма как да изкарам, ще трябва да търся някой, който да го прегледа за мое успокоение и т.н.
Имам предвид една педиатърка, преглежда на частно по домовете, майка е на моя съученичка от математическата гимназия..

И нещо весело в цялата мизерия с болестите - като бяхме в спешното и моят не искаше да отвори устата хубаво за преглед на гърлото. После в колата го питам защо така, и той - страх ме беше, вика..
И аз - че защо бе, мамо, то само гледат в устата
и той-ами да не ми паднат зъбите Mr. Green hahaha

И където съм писала по-назад, че ИМА разлика да ти боледува двегодишно и по-голямо дете...ами има си разлика, не е едно и също.. Моето е почти на 4г., вече е разумно, приема аргументи, даже в колата си разсъждавам на глас и му викам дали да не намажем от онова зеленото за гърлото и той вика...ами да, да намажем-съгласен е човекът, пък преди година се криеше под масата като го видеше това лекарство...порастват дечицата и разлика определено има...

Дълго стана, сори...лека вечер желая и здрави дечица...

# 173
  • shumen
Тета,оправяйте се скоро.Дано е по добре малкият утре.Аз също мисля,че ще е по добре да изчакаш за второ мнение от лекар и тогава да вземаш АБ.Според мен докторите в спешното си изписват АБ доста често превантивно.Аз днеска се престраших и малко го изкарах на снега.
За това,че има разлика да боледува по голямо дете и аз съм съгласна,макар че аз със моето нямам проблем поне досега.Дава ми да му мажа гърлото със зеленото,пие каквито и да е лекарства без проблем,но дойде ли ред да слагаме нещо в носа каквото и да е или да му дърпам сополите със Маримера настава някакъв ужас.Тогава се налага някой да ми го стиска и колкото и да пищи и реве аз да действам.
И да питам някой знае ли дали Стеримара и сребърната вода пречат,че искам да му пусна след празниците на 02 или 03 секрет,а вчера и днеска му слагах или да изчакам без да слагам нищо и тогава да пускам?

# 174
Дани, дали ще работи нещо по втори и трети? Rolling Eyes Да не отворят чак на пети..
За стеримара знам, че не пречи, за сребърната вода не съм сигурна... Rolling Eyes

Снощи като легнахме, почна да се кърти леко кашлицата, сутринта вече се кърти и е мокра...най-сетне. Има температура още обаче-37, 5 беше сутринта...дано не втаса откъм гърло и ангини..затова на своя глава намазах грануфорин newsm78..дано помогне.
А такъв хубав сняг вали, откога го чакаме с малкия да се хвърляме...ама само да оздравеем, то сняг тепърва се надявам да има за игри..

За АБ и аз знам, че в спешното си връзват гащите, най-малкото защото не познават и детето..Там ми казаха и днес да давам синекод, но ето че от снощи почна да се кърти, затова го спирам естествено..

Сега само да овладеем температурата Praynig

# 175
Teta,,гърлото е червено от непрестанната кашлшица,не се бой.Давай нещо за одкашляне.Габи с АБ поддържа темп.3дни,като 2 от тях над 39.Аз за това и почнах АБ.Миналия месец имаше бум на вирусен бронхит тук.

# 176
То гърлото и аз мисля от кашлянето се е раздразнило, но се страхувам сега за сливиците-доста гъгне като говори, вчера бяха надути, дано не се усложнят и да не ми направи гнойна ангина... Praynig

# 177
здравейте, момичета! честита коледа от нас, да са ни здрави и щастливи дечицата, да растат с много обич и топлина!
ние сме добре засега (дано все така да е  Praynig), радваме се на снега и ... малката скришом го яде.
надявах се новата темичка да не се изпише бързо, но вече 12-та страничка е отворена.
тета, дано бързо се оправи детето и да няма усложнения!  Peace стискам ви палци да се разминете с гнойната ангина, много е гадно и ние сме го минавали това. сетих се, че има на боарон едни гранулки - меркуриус солубилис - нашата педи ги изписва при съмнения, че е тръгнала ангината. аз съм малко предубедена към боарон, но ако решиш може да ги пробваш.
дани, стеримар, фр или сребърна вода не трябва да си слагала поне 12 часа преди вземането на секрета. така ми казаха последния път в лаб. ти носен или гърлен ще пускаш?

# 178
  • софия
Здравейте и от мен и честита Коледа Hug
Болните мъници да се оправят Praynig
На нас дядо Коледа ни донесе Варицела на 24 цъфна с пъпка после се увеличиха и така станаха добро количество, но не трагично, батко и и каза че тя е най хубавото момиченце от всички с пъпки  Simple Smile Heart Eyes. На доктор не сме ходили не ми се искаше да я мъкна по спешните кабинети, майка ми е детска учителка и диагностицира, а и в групата имат Варицела. Така ни се провалиха плановете за пътуване, но слава Богу я кара леко без темп и тнт. Доки каза по телефона, че трябва да я пазя, че лесно правили пневмонии след Варицела newsm78

# 179
И ние кашляме от две седмици. Отначало сухо но след два три дни влажно. Първата седмица кашляше и докато спи но от 3-4 дни не кашля когато спи а като е буден. Имам чувството, че е от сополите, защото са в изобилие но за сега са само бели.
Изпи едно шише Грийнтус а сега Амбиксол и пръскам Африн солен разтвор в носа.
Водихме го на лекар в събота и ни казаха, че за сега няма нужда от антибиотик.То и аз така си мисля но понякога се колебая.
И нашия племенник за 24-ти цъфна със шарка а предния ден си играха заедно с моя та явно сега сигурно и ние ще чакаме да се ошаркаме. Колко време е инкубационния период? И в тази връзка да попитам как се казваше пастичката за пъпките при шарка?

Общи условия

Активация на акаунт