Боледуване на децата ни – тема 21

• 102 458
  • 745
  •   1
Отговори
# 225

Добре, че не взех АБ, който ни изписаха в спешното, най-вероятно е било чисто вирусно при нас. Щом кашлицата взе да се кърти, премина доста бързо

Браво!
Тарт, благодаря  bouquet
Аз докторите в спешното ги ползвам само за диагноза и преглед - да разбера дали гърлото е червено, сливиците как са-налепи дали има или няма, и как е дишането-все неща, които аз вкъщи не мога да определя. После консулт с педи по телефона.
Тъй като в случая и педи не бе налице-в чужбина по празниците, разчитам на себе си и на опита си.
Добре, че Т спадна де - поддържа невисока Т три дена, последно вторник вечерта имаше 37.8...та така..от опита ми-вирус е с такава температура и добро общо състояние /игрив/..

Сега стоим на топличко, да позакрепне, че в понеделник сме на детска-работа.. Grinning

Сега в една друга тема прочетох, че УНГ доктор е казал, че не е добра идея да се пръска в носа, дори и стеримар, тъй като така всичко отивало в гърлото Rolling Eyes Има логика...ще взема да поспра със Стеримара, ще духаме и дърпаме с помпата само нослето...и Цинабсин ще включа пак.

# 226
Честита Нова година! Много здрави деца и семейства и много късмет на всички желая!  bouquet
Не е по темата, но днес видях, че на моята щерка й изби първото постоянно зъбче  Crazy Явно заради това беше последните дни много кисела, не иска да се храни, а носът тече нон стоп...
Лошото е, че млечният резец още не е паднал, само се клати, и съответно новото зъбче излиза по-назад във венеца. Следобед ще ходим при нейния стоматолог, да видим дали ще се наложи да вади млечния...
Зъбчето ще се намести, не се тревожи.
При нас се случиха едновременно излизане на два от постоянните кътници и излезането на постоянен резец,  а след него и втори. В това време съвпадна една сериозна двумесечна поредица от вируси, в която почти не си видях детето здраво. Обяснението не е толкова в това, че пряко разболяват, а че действат смъкващо на имунната система и организмът става силно податлив към вирусите. Дори имуни-стимулаторите, които преди са помагали, сега не действаха.
Здрави и щастливи дечица и близки през цялата 2015 година пожелавам!   bouquet

# 227
  • shumen
Тета,дано е добре Бобчо и не се разболява скоро.
Ние днеска ходихме и пуснахме носен и гърлен секрет и в Понеделник,ако няма нищо ще са готови,а ако има във вторник.То моето като ревна в лабораторията и взеха,че му излезнаха сополите и като го видя мацката там се уплаши направо.Каза,че според нея тия жълто-зелени сополи са си чиста бактерия и май не сме е излекували.

# 228
Дани, благодаря ти мила  bouquet

И нашите сополаци са зелени Sick, но аз засега си трая Mr. Green
Не се натискам да ги лекувам, че от понеделник тъй или иначе пак ще си ги лепне в детската.

Не виждам подписите, но по спомен твоето детенце е мъничко, май на ясла бяхте? Не че моето е голямо, др.седмица прави 4г, но..да ти кажа само, че и аз в яслата се бях стопила от боледуванията, сополите, гъгнещия глас - постоянни! на детето. Сега една идейка по-леко го раздавам  Grinning

За МБ - да пожелая успех! Да няма нищо..Но и там си е лотария-много лъжливи резултати и там има, поне в нашия град, аз затова вече не се натискам да пускам МБ..

# 229
  • вече Пловдив
Ами сега, благодаря за успокоението!  Дано и при дъщеря ми зъбите се напаснат bouquet
Зъболекарят ни отложи за понеделник, тогава ще прецени дали да вади млечния зъб или не.  Peace
Дами, наясно съм, че при никненето на зъби пада имунитета, затова децата са по-податливи на вируси и заболявания. Не съм писала, че детето е болно от зъби, а че си обяснявам настроенията й точно със зъбоникненето - всеки млечен зъб сме "изкарали" с болки, рев, недоспиване и т.н.

# 230
  • Mediterraneo
След като овладях течния сопол преди празниците, от днес започна кашлица  Rolling Eyes Преди малко вдигна и 37.4 Т. Като се сетя миналата година на каква въртележка бяхме в периода януари- май, направо ме втриса! Дано не се повторят нещата и тази година!

# 231
  • shumen
Тета,благодаря.
Да моето е на ясла и ми е ясно,че всичко си лепи от там.В началото и аз не им обръщах внимание на сополите,ама този път се измъчи направо милото.Ни може да яде от запушения нос,ни да спи като хората,а и в яслата госпожите мърмореха,че ходил със сополи и че много се събуждал и мрънкал последно като ходи  преди празниците.Аз и затова се заех да му ги лекувам.Сега ще чакам да му излезне секрета и чак тогава ще го пусна,ако няма нищо.
Тарталета,да се оправяте скоро.
Лисето,Уми и Силвето ми се губят нещо.Да минат да кажат как са?

# 232
Нико пак е със сополи,които според УНГ се стичат в гърлото и за това кашля. Не било червено гърлото а са му големи сливиците. Предлага за 15-ти път да слагам антибиотични капки в носа и да пие мукоплант. Вече се чудя дали да го оставя без нищо да му давам и утре да си го заведа при педито  newsm78. Секретите са му ОК, само го мъчих в лябораторията.Да полудее човек  Sad

# 233
Нико пак е със сополи,които според УНГ се стичат в гърлото и за това кашля. Не било червено гърлото а са му големи сливиците. Предлага за 15-ти път да слагам антибиотични капки в носа и да пие мукоплант. Вече се чудя дали да го оставя без нищо да му давам и утре да си го заведа при педито  newsm78. Секретите са му ОК, само го мъчих в лябораторията.Да полудее човек  Sad

И педи най-вероятно това ще изпише - АБ капки за нослето и откашлящ сироп - за да се разбият секретите в нослето и по-лесно да се изхвърлят..и евентуално противоалергично...
На нас ни е изписвала и АСС спрей за нос - именно за разбиване на жилавите секрети...

Пробвай ако искаш с Цинабсин - хомеопатично е, дават го за задна хрема.

В лабораториите не винаги излизат верни резултати /лично мнение/.

И моето е със сополи, оня ден се изкашля и видях храчка на езика му направо - там се бе лепнала гадината Sick Засега дърпам с помпа и духаме...

# 234
След като овладях течния сопол преди празниците, от днес започна кашлица  Rolling Eyes Преди малко вдигна и 37.4 Т. Като се сетя миналата година на каква въртележка бяхме в периода януари- май, направо ме втриса! Дано не се повторят нещата и тази година!
Тарталетка, бързо да се оправя красавицата ти, че да бъде в пълния си блясък за големия купон.  Hug
teta75, и вие да не предавате фронта.

# 235
  • shumen
San4eto,според мен педи няма да изпише нещо по различно.
Тета,Тарталета,как са децата?Дано са здрави и от утре на детска.
Ние ще сме си в нас и утре,а ако няма нищо на секрета от вторник на ясла.

# 236
Привет и ЧНГ на всички  Hug
Явно и Криси се обзаведе с дългосрочния  вирус, който и Пъпи изкараха - две седмици става почти, и кашлицата не спира  ooooh! Най-много е сутрин, тогава явно откашля нещо и е малък кошмар. Док я слуша два пъти - всичко било наред, нямало нужда от лекарства, нищо нямало надолу. През деня почти не кашля, но няма как да я пусна така на ДГ, така, че и тази седмица сме вкъщи, работата ще почака  Confused Хубавото е, че, да чукна на дърво, няма други екстри и действам само с тонзилотрен, инхалации с ФР и чайчета. От днес включих и Бронхостоп, че имам един отворен, дано вече започне да отшумява пущината  Praynig
Ванче, точно така е, както казваш - имунитетът пада като избиват зъбки, сега се замислих, че и за постоянните важи това. Толкова им треперехме и с  мъка излизаха млечните, сега пък падат вече  Crazy

Да оздравяват всички мъници   bouquet

# 237
  • Бургас
Момичета, успях да измоля педи днес да ни прегледа, защото кашлицата много се влоши, кашля на няколко секунди.... Диагнозата е ларингит -изписа ни Дуомокс, медрол по 1 т. на ден и Синекод и инхалации с пулмикорд вечер.... но кашлицата все си е такава, много се притеснявам да не ни вземат в болницата......като спеше следобед не кашляше, сега пак  #Crazy #Crazy

# 238
Вкъщи всички сме болни.И то един ден сме по добре,един ден зле.Днеска легнах малко с Габи за обяд и се съдрах да кашлям,тя също закашля,а уж кашлицата и беше намаляла,майка сутринта я боля гърло,мъжа ми има сополи...И това чудо след моя  Р.Д. го лепнахме.Детето един ден с отпушен нос,на другия сопол,на третия се запушва...Кашлицата ту суха,ту с храчка.Мен сега ме боли гърлото и хем сухо кашлям,хем от трахеята ми се отделят някакви секрети,а започнах с мощна кашлица от гърдите..Кви са тея вируси мутанти,бе?!Вече преди да влезе някой вкъщи,ще му правя обстоен медицински преглед на вратата..амаха.Писна ми!

# 239
Ау, момичета...незнам вече. Сутринта стегнах багажа на дребното за детската, отидохме при майка в 11ч. и изведнъж каза, че му е изморено, измерих и Т 37.3. Лошо ми стана.

Търсих педи-не се е върнала още от чужбина, уж утре е на работа. Търсих друга педиатърка да дойде на частно вкъщи - била в съседен град Rolling Eyes Дадох Нурофен и го гътнах да спи.

Сега няма уж Т, след малко ще меря. какво е това чудо и аз незнам вече. Стария вирус ли надига глава, нов ли е, усложнение ли е.

Утре пак няма да съм на работа, ще търсим нашата си педи, трябва да се е върнала вече, да го прегледа и да отсече за какво иде реч.

Уж се подобри, кашлицата почти я няма, само зелените сополаци останаха, пък сега наново. Вчера бяхма навън за половин час, дали тогава нещо стана, че духаше...

Майка като ме видя как посърнах, като разбрах, че има Т малкия, и се изплаши направо. Казвам ви, болна лягам всеки път, като се разболее и вдигне Т, що така тежко го приемам, незнам докога ще издържа... Rolling Eyes

Прегръдки на всички мами на болнички дечица  Hug Бързо да оздравяват всички!!

Мимка, и ние такова изкарахме-писах тук по-назад, кашляше сухо два дена, на всяка минута. После отхрачи и отшумяха нещата. Давах в началото Синекод, но сякаш не помогна много, дано вашия сироп върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт