Боледуване на децата ни – тема 21

• 102 476
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Дано всички болни да се подобрят,и вече нека през новата година да има по-малко болести Praynig
На нова година се събирахме в къщи 3 семейства,и уж всички здрави,в 1 ч през нощта едната гостенка като се изцепи, че от предния ден я втрисало нещо и си била пийнала Терафлу.........Много се ядосах ,защото тъкмо децата бяха пооздравяли,и сега покашлят и двамата отвреме,навреме,но дано им се размине Praynig

# 241
Момичета, успях да измоля педи днес да ни прегледа, защото кашлицата много се влоши, кашля на няколко секунди.... Диагнозата е ларингит -изписа ни Дуомокс, медрол по 1 т. на ден и Синекод и инхалации с пулмикорд вечер.... но кашлицата все си е такава, много се притеснявам да не ни вземат в болницата......като спеше следобед не кашляше, сега пак  #Crazy #Crazy

Мимка, друг път карали ли сте ларингит? Защо пък да ви вземат в болницата - от спазъм ли се страхуваш?
На нас това ни е втори ларингит, но спазъм не е правил, нито Пулмиколт или Вентолин съм давала.
Трябва си време да мине сухата кашлица - два дена и дано да откърти. Течности давай. Успех!!
Много е мъчителна тази суха кашлица, на моето очите му изхвърчаха, но на преглед дишането излезе чисто, което ме успокои.

# 242
  • Пловдив
Миналата година моя беше направил ларингит,но кашлицата беше ларингитна- тенекиена.Лекаря му изписа тогава противоалергично,Либексин,Димекс,и ако се влоши АБ.

# 243
И ние сме сополиви след празниците. Преди Коледа беше болен, пи АБ, че и аз покрай него.
Днес се събуди със запушен нос, а до следобед вече почнаха да текат и сополи - жълти newsm78 Засега няма Т, не кашля. Какво значи този жълт цвят, според вас newsm78 Зеленото знам е бактерийка, прозрачните не ме шашкат, ама на тея жълтите не знам как да им реагирам, като са в началния стадий  newsm78

# 244
  • shumen
Тета,да се оправя скоро Бобчо.Аз затова избягвам да го извеждам,ако има вятър и е много студено.
Уми,ооф,не знам.И на мен ми е писнало от такива несъобразителни хора.Аз също повече от 15 дена от как си е в нас не съм го събирала с никой,а хремата не спира.Вчера едвам издържах да му вземат секрета и му капнах Цилоксан и днеска пак и май малко понамаляха гадините.Да се надяваме,че и секрета ще излезе чист и от вторник да е на ясла,че и той пощуря сам в нас.

# 245
Моят снощи не е вдигал Т, сега е добре уж. Разбира се, сопола си върви...

Нещо еднократно ли е било вчера това с Т, термометъра при майка ли не бе верен, незнам какво да си мисля Rolling Eyes

Днес сме си вкъщи, няма да го водя на детска, и ще използвам денят да го прегледа педиатърката, така, за успокоение за мен.
Навън е валяло сняг нощес и пак е бяло, пак ще стоим на топличко...

# 246
  • Mediterraneo
Вече 36 часа държи висока Т моята дреболия! Вдига над 39 и половина и сваля до не повече от 37 и половина. Вчера цял ден е лежала  Rolling Eyes Кашлицата не ме притеснява обаче, а бъбреците. Скоро мина през един цистит, а вече сме лекували бактерии в урината. Днес сме на нефролог, да видим каква е ситуацията. Щях да пускам стерилна урина, ама ще чакам направлението.

# 247
  • Варна
Възможно е просто да е някакъв вирус, защо си мислиш, че бъбреците имат нещо общо? Детето оплаква ли се от болки в бъбреците, затруднено пишкане, нещо такова? Моят мъж преди Коледа беше 4 денонощия с висока Т - следобед до 39,6, сутрин 38 и нагоре, около обяд сваляше до 37,5 и айде пак към 39+ Whistling В края на 4-тото денонощие свали и не вдигна повече. Чист вирус си беше.

# 248
Моят мъж преди Коледа беше 4 денонощия с висока Т - следобед до 39,6, сутрин 38 и нагоре, около обяд сваляше до 37,5 и айде пак към 39+ Whistling В края на 4-тото денонощие свали и не вдигна повече. Чист вирус си беше.

Да не е било грип с такава висока Т? Rolling Eyes Все си мисля, че вирусите минават с по-лека Т, и се карат на крак..

Тарталета, дано не е нещо сериозно..

Ние на обед се качваме при нашето педи в болницата, че цял ден е на работа там и няма да може да дойде на домашно посещение..Уж беше добре, пък сега му измерих 37 и нещо Rolling Eyes С нов термометър сме от снощи, то и моята Т излезе 37.0 Rolling Eyes След малко пак ще го меря...пфу, аман вече ooooh!

# 249
  • Варна
Ами не знам, нищо друго нямаше, само Т. И не се чувстваше особено зле, едната вечер ми каза, че бил готов да ходи да играе мач Mr. Green А нали при грип силната отпадналост е сред основните симптоми.
Вие колко дни сте с Т? Има ли нещо друго освен нея? Не се шашкай, по-вероятно ми се струва да е лепнало нещо ново детето, отколкото да е усложнение, особено ако няма други притеснителни симптоми.

# 250
Явно е вирус, защото голямото ми дете бе така-4 дни температура до 39,6 и на четвъртия ден спря.
Сега е ред на малкото Crazy Трети ден поддържа температура.Дано до утре няма нищо
Просто не мога да изляза от тази въртележка и това е.
Ту едното, ту другото.

# 251
Аз само се чудя и аз кога ще се кача на въртележката, в смисъл да я втасам и аз Mr. Green
Сигурно съм се мобилизирала заради дребното, на педал съм и затова не ме копва още нещо..

Може да е нов вирус някакъв, че баща му все ходи навън и може да е довлякъл нещо. То аз го вардя и от две седмици не сме излизали навън, за да го пазя, пък то... ooooh!

И на очен скоро трябва да го заведа, че взе да си стиска очите и да мига често..

# 252
Ние се връщаме от преглед - ангина, но не гнойна, налагало се АБ. Пусна ни кръвни изследвания, левкоцитите излязоха 15 при норма до 10, което значело, че има бактериална инфекция.

Иначе дишане чисто. Изписа ни Клацид.

Детето е игриво, жизнено, сега пее и танцува тук при мен Rolling Eyes

Чудя се дали да давам АБ Rolling Eyes

Според педи без АБ нямало да мине, питах нали няма гной, тя ми обясни, че имало различни видове ангини, не само гнойни. Това го знам де, ама ако е вирусна някаква ангина. Ей, голяма съм чуденка и аз.. Пратих татко да вземе клацида все пак, ще го мисля до утре..

# 253
Тета, много гадно се е получило при вас. и аз бих се чудила на аб, ако детето изглежда жизнено. ти попита ли педи дали може да се изчака малко с аб, да видите дали няма пък да се пребори без него. нашата педи изписва аб, но винаги ми казва да изчаквам и само ако започне да вдига и поддържа темп тогава да давам.

# 254
  • в огледалото на живота
Тета, много гадно се е получило при вас. и аз бих се чудила на аб, ако детето изглежда жизнено. ти попита ли педи дали може да се изчака малко с аб, да видите дали няма пък да се пребори без него. нашата педи изписва аб, но винаги ми казва да изчаквам и само ако започне да вдига и поддържа темп тогава да давам.
Там е логиката.
Ако не подържа висока Т и няма червено гърло,още повече налепи не виждам смисъл да се тъпче детето с АБ.
Ти си преценяваш де...
Опитай с изварения компрес.

Общи условия

Активация на акаунт