Цветарки дайте да обменяме опит!

• 105 223
  • 795
  •   1
Отговори
# 255
Много ми хареса идеята за среща и обмяна на цветя!  Hug
Аз ще я допълня с едно предложение . Предполагам, че сте чели във форума за благотворителния великденски базар, ако не ето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80347.0  .  Идеята ми е , да занесем на базара, кой каквото може и да помогнем на децата, а ние да се срещнем и да си "закупим" една от друга по нещо, което ни липсва. Хем ние ще се срещнем, хем ще помогнем на децата.  Peace Аз имам една подвижна маса, която може да направим щанд на цветаркати ! Какво ще кажете, цветарки ?    bouquet

Последна редакция: пн, 27 мар 2006, 12:20 от Ефросина

# 256
G&J, много ти е хубав ананаса и аз се запалих да си взема, да пробвам да го гледам...
Ефросина, хубава идея... само, че аз лично нямам много свободно време, пък и на Великден не съм в София, кога е базара, че съм пропуснала темата... Blush ?

# 257
  • Варна, морето и сините вълни!
Искам да ви питам за кампанула. Имам бяла и синя.Разсадих ги, махнах угнили и изсъхнали клончета. Трябва ли да направя нещо специално за да има цъфтеж?

# 258
Искам да ви питам за кампанула. Имам бяла и синя.Разсадих ги, махнах угнили и изсъхнали клончета. Трябва ли да направя нещо специално за да има цъфтеж?
Mimito, нищо особено. Поливай си ги редовно, без да прекаляваш, като се затопли достатъчно, изнасяш ги навън и им се радваш. Аз моите ги завъдих от семенца преди няколко години и досега са живи и много цъфтят. Даже ги разсаждам на алпинеума през април. Днес видях, че едно коренче, което явно съм пропуснала да махна есента, вече е пуснало листа, и то след тия студове!

# 259
Някой отглежда ли си момина сълза? Обожавам това цвете и съм решила да си купя в саксия, дали е претенциозно?  newsm78

# 260
  • София
Някой отглежда ли си момина сълза? Обожавам това цвете и съм решила да си купя в саксия, дали е претенциозно?  newsm78

Мисля че няма да вирее в саксия, не съм убедена де ...
Майка ми има на двора си, доколкото виждам хич не е претенциозно.

# 261
  • София
прочети това:
http://www.fplanet.org/data/convallaria/index.html

# 262
Цитат на: 6o6i
Да, на терасата имам 2 саксии. Това растение е като плевел – няма умиране Mr. Green! Отгоре на всичко ако има място се размножава с бясна скорост #Crazy.
Само един съвет - ако го садиш в саксии имай в предвид че развива огромна коренова система (вирее и на тясно, само че не става толкова пищна). Гледай да избереш по-дълбоки саксии и профилактично подрязвай корените Wink.
Също така ти препоръчвам да си го намериш от някой двор, тези от разсадниците са по капризни  Twisted Evil
И последно - цъфтежа е много кратък, а цветът нетраен.

# 263
  • Варна, морето и сините вълни!
И аз имам момина сълза на балкона.Имам я от една година. Чакам първия цъфтеж!

# 264
Бъбъл, обменът на цветенца може да е еднопосочен  Joy Ще се радвам да се запознаем! Страчи, трябва да намериш време! По Великден и аз вероятно ще съм ангажирана, но ще измислим нещо!
Кампанулата по принцип е градинско растение. Така, че спокойно зимува навън /стига да не е в саксия!/.
Мимито, ако решиш можеш да ториш с тор за цъфтеж. Но не е зъдължително.

# 265
Здравейте и от мен. Искам да попитам опитните цветарки, ако са имали Кливия да споделят малко инфо. Подариха ми преди близо 4-5 години една малка издънка с коренче. За късмет се хвана. От тогава върви относително добре, пуска по 3-4 листета на година и толкова. Аз много харесвам цвета й, но майта хубосница няма и намерение да цъфне и тази година. Споделете, моля, кога за пръв път цъфтят младите Кливии, при какви условия се стимулира цъфтежа?

# 266
Мъни,bubble аз мога в средата на април преди Великден... ако ви е удобно за една среща ...
Мъни, трябва да ми пуснеш снимки или направо виж моите на зад в темата и да ми дадеш някое твое... Hug

# 267
Аз съм ангаже около Цветница и се очертава да съм извън София, но по друго време става.

# 268
Страчи, това е сайтът:
http://www.fplanet.org/forum/index.php
Бъбъл, с какъв ник си там?
Вие решете кога ще се видим. Аз съм на линия!
dustin, Щом е от издънка, ще мине време докато се навие да цъфти /трябва й възраст/. Добре е да я ториш от време на време. И не й сменяй мястото, че много мрази...

# 269
Момичета, появиха ми се мушички по това растение http://bgphoto.net/photos/10183/o632780231439531250.JPG , кажете как да ги махна или ми препоръчате някакъв препарат, много ме дразнят тия мушички... гледам ги от 10 дена, ама с гледане няма да се махнат... #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт