Цветарки дайте да обменяме опит!

• 105 224
  • 795
  •   1
Отговори
# 240
G&J, ей такава като долната е палмата. Ами уж голяма саксия, ама може наистина да са си външни растения, знам ли.

# 241
G&J поизпоти ни с този ананас Mr. Green, но си заслужаваше ... никога не бих предположила че ананаса е от бромелиевите newsm78. Аз залагам на Ananas comosus  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Ananas-wilde.jpeg

А тези разкошни снимки да не са домашни Shocked, да не хрупкаш ананаси ,а  Twisted Evil?!

# 242
G&J поизпоти ни с този ананас Mr. Green, но си заслужаваше ...
- нали? Laughing Много интересен е погледнат отгоре и красив, заблуждава страхотно!

никога не бих предположила че ананаса е от бромелиевите newsm78. Аз залагам на Ananas comosus  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Ananas-wilde.jpeg
- хич не знам кои са бромелиевите, то си расте горкото на самотек и ражда всяка година...По миналата година като го местих в къщи, да не го отвее един ураган, дори се прекърши и счупи стеблото му - беще доста височък, но дойдоха майка и татко, присадиха го и той сега тръгна да ражда пак - много съм горда с него! Heart Eyes

А тези разкошни снимки да не са домашни Shocked, да не хрупкаш ананаси ,а  Twisted Evil?!
- домашни са, да....Тук нямам краставици и домати на двора за съжаление (то пък дали и щяха да просъществуват с такава "цветарка" като мен Mr. Green), но за това пък имам ананаси и палми.... Laughing Той расте в саксия, не смея да го оставя съвсем навън на двора и сега даже е накичен с мартеници Crazy, поради липса на друго плодно дърво наблизо.... Laughing

# 243
  • София
страхотен ананас  smile3501

# 244
G&J, можеш да опиташ с малките доматчета, те не са претенциозни, ще ти е трудно да ги умориш. Мисля, че се казваха "Cherry".  newsm78  Щом си отгледала такъв ананас, краставиците ти сигурно ще са за изложба !   bouquet

# 245
Ефросина, това на снимката, която си дала е Еониум.
G&J , ядлив ананас ли е?

# 246
Бъбъл, душо, от София ли си? Да вземем да обменяме цветенца...

# 247
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Да се включа и аз по темата. Това е любимата ми бегония. Любимия ми я подари за именния ден на 24.11. За малко да я уморя от прекалена любов, преполяхме я. Добре, че една колжка ми каза как да я оправя, та сега и се радвам на цветовете... Имам много стайни цветя, за които имам въпроси, но първо ще изчета всичко, което сте написали по темата и тогава ще пиша и аз  bouquet

Последна редакция: пн, 27 мар 2006, 08:31 от katyadjin

# 248
katyadjin , коя е любимата бегония?  newsm78

# 249
G&J, можеш да опиташ с малките доматчета, те не са претенциозни, ще ти е трудно да ги умориш. Мисля, че се казваха "Cherry".  newsm78  Щом си отгледала такъв ананас, краставиците ти сигурно ще са за изложба !   bouquet

Хе, хе, благодаря ти за милите думи, но с краставици беля няма да си хващам...Интересно, точно чери домати гледах за малко миналата пролет - дадоха ми ги готови, засадени в саксии - таман покарали - и аз криво ляво изкарах реколта за няколко салати - наистина се гледат лесно, но въпреки това, често забравях за поливането, а тук е адска жега след Март и трябва сериозно да се подхожда по въпроса. Тези просъществуваха от Април до Юни някъде мисля, после изсъхнаха - те май са еднократни, нали? newsm78

# 250
G&J , ядлив ананас ли е?
ядлив е, много по-крехък и свеж някак, в сравнение с тези от магазина....

# 251
  • Варна, а по празниците в Ямбол
katyadjin , коя е любимата бегония?  newsm78
Упсссс Embarassed забравила съм да сложа картинката. Грешката е отстранена.

# 252
Бъбъл, душо, от София ли си? Да вземем да обменяме цветенца...

От София съм, Мъни. Но, след като видях в другия форум снимките на внушителната ти колекция, не знам дали имам растения, които да не притежаваш вече.   bouquet

# 253
bubble , освен Мъни да ни даде по някое цвете... Wink А междудругото и аз се замислих за една среща на цветарки да си разменим цветенца, то не че аз имам кой знае какво да дам Blush, ама поне да взема  Mr. Green
Мъни, искам и аз да ти видя цветенцата, пиши на лична в кой форум ги е видяла bubble , моля , моляяяяя Hug

# 254
Любимият периодично ме майтапи, че ако продължавам да нося растения вкъщи, някоя нощ, в потайна доба, щял да ги изнесе всичките и да се отърве от тях. Но ако стигна бройката на Мъни, тогава мисля,че ще ме линчува собственоръчно. newsm66 Smile

Общи условия

Активация на акаунт