Цветарки дайте да обменяме опит!

• 105 223
  • 795
  •   1
Отговори
# 270
Имах същият проблем с мушиците, но аз си бях виновна - престарах се с пръскането Whistling. Разкарах досадниците, като изкарах растенията навън на терасата.

Тъкмо да ви питам - изкарахте ли вече стайните навън. Тия дни се подготвяме за РД и няма де да дена саксиите. Дали на палмите, дифенбахията и бенджамина сега ще им е добре навън за няколко дни newsm78?

# 271
  • София
престарах се с пръскането. Разкарах досадниците, като изкарах растенията навън на терасата

друго което правя, ако това не стане ги пръскам с Детрал - има го в билла струва около 5.00лв и е за всякакви неща по растенията; аз съм много доволно от него  Peace

# 272
  • Русе
За листни въшки пръскам със сапунена вода .А някой може ли да ми каже как се гледа стаен кипарис?Държа го на светло ,но не на пряка слънчева светлина поливам го на 2-3 дена и го къпя на около 20градуса е ,но започна да съхне много си го харесвам и много ме е яд не знам къде сбърках .Сега дали да го изнеса на балкона?

# 273
Мерси за съветите за мушичките  Hug
А относно изкарването на цветята на балкона, аз изнесох това : http://bgphoto.net/photos/10183/o632780230473281250.JPG , което прилича на трева преди една седмица и за сега нищо му няма... Междудругото как му е името ? newsm78 Другата седмица ще ги изнеса полека-лека всичките... Мисля, че не е толкова студено да ги скапя... Praynig

# 274
  • София
Мини розите - обожавам ги, а са толкова ужасни за гледане, няколко вече ми изсъхнаха. Или ги хваща мана, или буболечки.Тамън се излекуват от едното и заболяват от другото.
В магазините как ги гледат, че им няма нищо, какво ли им слагат.
Който гляда мини рози, моля да даде някакъв съвет  Praynig

# 275
Мерси за съветите за мушичките  Hug
А относно изкарването на цветята на балкона, аз изнесох това : http://bgphoto.net/photos/10183/o632780230473281250.JPG , което прилича на трева преди една седмица и за сега нищо му няма... Междудругото как му е името ? newsm78 Другата седмица ще ги изнеса полека-лека всичките... Мисля, че не е толкова студено да ги скапя... Praynig

Хлорофитум се казва - много е полезно за дома. Пречиства въздуха (така съм чела) Peace И аз си го развъждам от много години и ми харесва.

Аз изчаквам още малко да се стабилизират температурите и тогава ще изкарам бенджамина на терасата (докато не падне сняг там си стои) и други разни. Мушкатата и сакъзчетата са навън и за през ноща Peace

# 276
Страчи, стеллина ти е отговорила за вида. На първата снимка е драцена. А мушиците гледай да ги разкараш. Аз пръскам с Би-58, но наскоро разбрах, че не се прилага в жилищни помещение, че бил отровен  #Crazy
Стаен кипарис и мини роза  не съм успявала да отгледам за повече от 2 месеца, така че само стискам палци.

# 277
Такааа...И аз да питам нещо. Подариха ми балконско растение, в магазина им казали, че е Маргарита. Аз не успях да открия никъде такова цвете. На едното цветовете му са жълти, на другото розови. Високо е, има няколко разклонения, който май в скоро време ще цъфтят.  Някой има ли идея как се гледа?

# 278
Такааа...И аз да питам нещо. Подариха ми балконско растение, в магазина им казали, че е Маргарита. Аз не успях да открия никъде такова цвете. На едното цветовете му са жълти, на другото розови. Високо е, има няколко разклонения, който май в скоро време ще цъфтят.  Някой има ли идея как се гледа?

Ако можеш да го фотнеш smile3509 ще е по лесно някой да се включи Peace Аз засега (по описанието) не мога да включа, кое ще да е цветето newsm78

# 279
Цветарки, имаме разрешение за Великденския благотворителен базар в Южния парк на 15 и 16 април от 10 до 18 часа. Хайде да помогнем на децата от домовете за сираци, като занесем саксии с цветя, които да продадем !
 Hug

# 280
Цветарки, имаме разрешение за Великденския благотворителен базар в Южния парк на 15 и 16 април от 10 до 18 часа. Хайде да помогнем на децата от домовете за сираци, като занесем саксии с цветя, които да продадем !
 Hug

Чудесна идея, аз може да дойда да си купя нещо, да продавам.....няма какво newsm78. Цветятя в нас не стават за продан (нямат търговски вид), но с удоволствие ще си купя нещо от вас! Peace

# 281
много добра идея  bouquet. И моите са малко оръфани, ще ме е срам да ги продавам, но пък за идеята си заслужава. Имам няколко малки ехмеи. Щеше да е добре да е малко по-късно събитието да хвана няколко издънки - имам да подкастрям бенджамин, фикус и дифенбахия.
Понеже точно тогава ще е РД на Зори с роднините, ако някой от Люлин ходи - да дам саксиите?

# 282
Мами, днес ми подарих НЕРТЕРА, за първи път виждам такова растение, много е нежничко и едно такова крехкичко, чак ме е страх да го присадя.Ще ми дадете ли инфо как се гледа, капризно ли е и как се размножава?  Heart Eyes

# 283
Идеята,ми харесва/за 15 и 16 .04./. Аз също мога да се включа с една огромна палма ,която незнам от кой вид е.Листата са й назъбени като бодли .
От етървата е ,но такова нещо не се гледа в апартамент. Трудно ще ми е с транспортирането newsm78.Някой със заведение би й се израдвал Laughing

# 284
cleare в никакъв случай не я вкарвай на топло,рязката промяна в градусите морят цветята най-бързо,поливай я съвсем малко с хладка престояла вода и я остави там,където е била.Лятото я понатори с препара.Аз така съм спасила доста от измръзване.А лятото я изкарай на терасата при подходящите условия. Peace
Каква е тази дървовидна дифенбахия. Аз имам дифенбахия която се развива много добре за сега, без да иска специални грижи, но съм заинтригувана от тази дървовидна дифенбахия. Ако може прати снимки.

Общи условия

Активация на акаунт