Цветарки дайте да обменяме опит!

• 105 294
  • 795
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, цветенца!!! Искам да ви покажа какво сътворих вчера! За юбилея на една жена - не я познавам, но дъщеря й й прави подарък. Аз много се развълнувах от милият жест и положих цялото си старание и фантазия!  Hug
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=728223

Фантазия е , ти май си си сбъркала професията, ориентирай се в тази насока...  bouquet

# 586

Това се отнася по-скоро за дървото на парите (=Аychrison), което е доста нежно и донякъде претенциозно.  Дървото на живота (с месести листа и дървовидно стъбло) е доста по- издръжливо и лесно за гледане. Първоначално моето беше на толкова слънчево място, че листата му си промениха цвета към жълто-червеникаво. Тогава го поливах повечко, понеже почвата изсъхваше по-бързо. Сега е на по-сенчесто и по-рядко ми се налага да го поливам, а листата му са отново зелени .
Ами аз що си мисля,че е едно и също!? newsm78 #Crazy

Аз ги знам така:
Аychrison - Дървото на парите

Crassula - Дървото на живота

леле,ама че съм загубена и се успокоих,няма да хвърлям повече дървото на живота,ако се върви.... ooooh!

# 587
  • София
Здравейте мами,
Цветята на Flash* са страхотни. Пу-пу-пу все да са такива.
Аз пак искам да се включа с едно цвете, за което преди време бях помолила за помощ, но нямаше никакъв отговор  Sad
Та става въпрос за МИНИ РОЗИТЕ, толкова ги харесвам, а са ужасни за гледане - 3 вече ми загинаха, тази, която остана непрекъснато боледува: едната седмица - цялата е в буболечки, а другата седмица - в бял прах - мана. Непрекъснато я пръскам ту с единия препарат, ту с другия препарат. За да не хваща мана трябвало да стои на слънце. Обаче като я напръскам с препарат пише, че не трябва да стои на слънце, листата изгарят. Направо ужас - един омагьосан кръг  #Cussing out
Моля ви, които е успял да отгледа минироза нека да помогне

# 588
Здравейте, цветенца !   bouquet
Да ви попитам пак за калдъръмчетата. Миналата година събирах семената от прецъфтелите. Тази година реших да ги посадя, обаче не бях изкоренила старите. Посадих ги на 4-5 см. дълбочина, но уви нищо не излезе  newsm78 Та мъжо да ме зарадва ми купи готови за засаждане, цъфнали.  Blush Дали е заради това, че не съм изкоренила старите или защото не съм сменила пръста?  Thinking Аз съм начинаеща цветарка, та може да са ми малко смешни въпросите, но да питам...
  Wink

# 589
  • Варна
Stra4iatela, много дълбоко си ги засяла - на 1-2 см се сеят. Но щом вече имаш цъфнали, можеш само да им се радваш  bouquet

# 590
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Аз семената на моите калдъръмчета само ги поръсих върху пръстта и започнах да поливам! Сега са много хубави, но още не са цъфнали!

# 591
  • най-шареното място
Аз семената на моите калдъръмчета само ги поръсих върху пръстта и започнах да поливам! Сега са много хубави, но още не са цъфнали!
Да, това е "чалъма".
Когато семенцата са много дребни се слага по фина пръст, подравнява се, полива се и се поръсват семенцата като сол. После се полива внимателно с лейка /или бутилка от пур/ да не се разместят семенцата

# 592
  • София
Правилото за сеене на семена е :
 на дълбочина 2 1/2  пъти диаметъра на семето - когато се сее в саксия.
Когато е в градината навън, може малко по-дълбоко.
Много дребните семена само се разпръскват върху почвата, притиска се отгоре добре и се полива обилно.
В градината- само се разпръскват и поливат.
Може семена събрани от цветя,които сте произвели от купени семена, да не покълнат.
Повечето фирми имат такава политика-произвеждат семена, които покълват само през първото поколение. Целта им е да се купуват семената.

ПП Ако семето е около 0,5 см - на дълбочина - до 1,5 см.
А кое на 3 см - няма да покълне.

# 593

И моите не са цъфнали и са около 2 см на височина. Засях ги по същия начин.

# 594
Здравейте мами,
Цветята на Flash* са страхотни. Пу-пу-пу все да са такива.
Аз пак искам да се включа с едно цвете, за което преди време бях помолила за помощ, но нямаше никакъв отговор  Sad
Та става въпрос за МИНИ РОЗИТЕ, толкова ги харесвам, а са ужасни за гледане - 3 вече ми загинаха, тази, която остана непрекъснато боледува: едната седмица - цялата е в буболечки, а другата седмица - в бял прах - мана. Непрекъснато я пръскам ту с единия препарат, ту с другия препарат. За да не хваща мана трябвало да стои на слънце. Обаче като я напръскам с препарат пише, че не трябва да стои на слънце, листата изгарят. Направо ужас - един омагьосан кръг  #Cussing out
Моля ви, които е успял да отгледа минироза нека да помогне

Не искам да те разочаровам spoko, но почти не може да се гледат в къщи или в саксия на балкона. Да ти кажа честно 4 години и 1/2 работих в цветарски магазин и само 2 души са се похвалили, че са успели да отгледат мини роза.На село имаме голям двор и всички бракувани розички от м-на ги засадих там и ефекта е поразителен, всичките дето уж бяха умрели, нямаха 1 листо и съхнеха се хванаха и са невероятни. Сега ще започнат да цъфтят за 3 година в мойта градина. Аз също много обичам цветята в къщи беше като Джунгла, но сега леко полеко ги изпращам при мама smile3518, защото бебе Алекс ги къса и слага в устата, а за някой няма място вече, но в къщата такова има в изобилие. В момента имам само 6 орхидеи, 4 вида драцени,  1 кротон,1 хоя ,  1 пелея, 2 вида ешинантус, 2 вида нолина, 1 замиокукас и други вече по-популярни растения. Вчера ми казаха, че са открили голяма флора в Дружба, но незнам къде точно, била много голяма и май за постоянно, ако някой се интересува ще питам и утре или в другиден ще кажа.А що се отнася до съвети и правила за гледане на цветя аз не спазвам, защото в книгите пише много неверни неща, аз мойте цветя не съм ги торила почти година а те цъфтят а зелените са като подивели пу-пу-пууу да не ги урочасам, някак си "усещам"  Kissing Heart когато имат нужда от вода и т.н. да не се впускам в подробности, може би ми е навик от работата  smile3521

# 595
  • София
mama meg ще се радвам да кажеш къде е тази флора в Дружба  Peace

# 596
Мисля, че е между Дружба-1 и Дружба-2. Разрових малко и открих това: http://www.comfort.bg/bg/public/clients_6700_71.html. Същият ли е?

# 597
  • София
mama meg, благодаря ти за отговора   bouquet
И друг път са ми казвали, че само в градина виреят успешно, май ще трябва да се откажа от минирозите (докато не се сдобия с градина  Wink след много много години)

# 598
  • София
Мисля, че е между Дружба-1 и Дружба-2. Разрових малко и открих това: http://www.comfort.bg/bg/public/clients_6700_71.html. Същият ли е?
може и да е това, защото скоро са направили официалното откриване:
от техния сайт :
http://flora-bg.net/index.html
Официалното откриване на Флора Градински Център бе в петък, 12 май 2006 г. от 13:30 часа. Обектът бе открит от Негово Превъзходителство посланикът на Кралство Нидерландия Вилен ван Ей. Присъстваше холандска бизнес-делегация както и много български официални лица.
Вътре е много хубаво, има страхотни аранжировки с вода, растения , камъни. Има екзотични растения и много орхидеи, но по принцип си е скъпичко. Имам предвид, че цветятя наистина си струват парите

# 599
  • София
Вътре е много хубаво, има страхотни аранжировки с вода, растения , камъни. Има екзотични растения и много орхидеи, но по принцип си е скъпичко. Имам предвид, че цветятя наистина си струват парите
ако не друго - поне можем да се разходим и да полазгледаме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт