Цветарки дайте да обменяме опит!

• 105 179
  • 795
  •   1
Отговори
# 765

[/quote]

Ако можеш да провериш как са се развили корените му и ако има място да запълва саксията, можеш да го преместиш в по-малка...мисля, че няма да има проблем.

Как да разбера как са се развили корените? Да поразровя пръстта ли? Ама да не взема да ги прекърша, или нараня?

# 766
Ами обикновен,ако има такава порода Mr. Greenс големи зелени листа,незнам дали ще се разбере от описаното Rolling Eyes

Да ти кажа чесно, майка ми отглежда такъв и сигурно е на 100 години.
Миналата пролет му окълцах клоните, че беше станал много голям и клонест и си пусна нови листа и стана по-кичест. При теб какъв е проблема?
Иначе се полива умерено, почти пръстта да засъхне и листата му се почистват с влажна кърпа, но мисля че няма проблем и да го пулверизираш. Може и да го ториш с обикновена тор за стайни растения до есента.

# 767

Ако можеш да провериш как са се развили корените му и ако има място да запълва саксията, можеш да го преместиш в по-малка...мисля, че няма да има проблем.

Как да разбера как са се развили корените? Да поразровя пръстта ли? Ама да не взема да ги прекърша, или нараня?
[/quote]

Да, поразрови пръстта внимателно  Naughty, даже може да махнеш и част от горния слой с вилица и после да сложиш свежа пръст - ще го освежиш.

# 768
Много ти благодаря, Стелина! Заемам се  Grinning
Ах, да, сетих се и още нещо: кога, колко често и с какво го ториш?

Поздрави  Heart Eyes

# 769
Стелина мерси за инфото,ами дали обича светлина,че съм го сложила на терасата и го поливам 2 пъте седмично,а само 1 листо не се оправи и седи като засушено ,кафяво листо или по точно петно и може да се олющи ако се пипне,другите се оправиха

# 770
Много ти благодаря, Стелина! Заемам се  Grinning
Ах, да, сетих се и още нещо: кога, колко често и с какво го ториш?

Поздрави  Heart Eyes

Моля! Торя с течна тор за листнодекоративни растения. Мисля, че на опаковката пише през колко време се тори и в какво съотношение се разрежда.
Аз през 15-20 дена слагам по две капачки в 2 л. вода и поливам. Това е Hug

Стелина мерси за инфото,ами дали обича светлина,че съм го сложила на терасата и го поливам 2 пъте седмично,а само 1 листо не се оправи и седи като засушено ,кафяво листо или по точно петно и може да се олющи ако се пипне,другите се оправиха
Обича светлина, но не преки слънчеви лъчи Naughty
Ако можеш, направо го отчупи това листо, за да не стане нещо и на другите все пак. Нека почвата между поливанията да засъхва Peace

# 771
Мерси  bouquetСтелина

# 772
  • София
Моля ви,кажете ми как бих могла да се справя с пчели?На балкона имам саксии с петунии.В една от тях (голямо сандъче)са се приютили пчели.Местих саксията,намират я.Като видя пчела да влиза под цветята поливам обилно,но ги наводних тези цветя .Вече незнам какво да правя.Имам малки деца и се притеснявам когато излизат на балкона.Има ли някакъв препарат с който да напръскам и да ги изгоня,но да не си унищожа цветята?
Приемам всякакви идеи.

Последна редакция: чт, 22 юни 2006, 13:44 от MIAOW

# 773
  • Карлово
Въпрос за неорогелия-цъфти ли? Преди доста години бях чела, че цъфти, но моята е около 10 годишна и цвят не е изкарала newsm78Има ли връзка между поливането и почервеняването на листата й?

# 774
Моля ви,кажете ми как бих могла да се справя с пчели?На балкона имам саксии с петунии.В една от тях (голямо сандъче)са се приютили пчели.Местих саксията,намират я.Като видя пчела да влиза под цветята поливам обилно,но ги наводних тези цветя .Вече незнам какво да правя.Имам малки деца и се притеснявам когато излизат на балкона.Има ли някакъв препарат с който да напръскам и да ги изгоня,но да не си унищожа цветята?
Приемам всякакви идеи.

Аз имах същия проблем и се наложи да изхвърля цветето. Направиха си гадинките тунелче в пръстта и там си живееха. Поливах, заливах..... ooooh! какво ли не!
Ама те упорити #2gunfire
Хвърлих пръстта и пресадих цветето (не бяха петунии)!
Дано някой знае някакъв цяр. Ще ми е интересно и на мен. newsm78

# 775
  • София
Пуснах нова тема ,защото ми беше спешно.Съвета ,който ми даде Нина има ефект.

# 776
  • в семейството
Цветарки помощ ! Praynig
Подариха ми глоксиния и аз преди да прочета за нея, като я поливах съм поливала и в сърцевината  Embarassed, където имаше доста пъпки.сега гледам половината са започнали да покафеняват  Sad. какво да направя, че да не ми умре  Praynig Благодаря предварително.

# 777
Привет  Simple Smile
Моля, кажете ми късно ли е да си засадя някакво цъфтящо растение в тиринка на терасата? Иска ми се да цъфти примерно към края на август, но незнам какво да си засадя? Бихте ли ми дали идеи, ако изобщо е възможно да садя сега  Blush Сега в тиринките имам теменужки, но почти са прецъфтели и искам на тяхно място да сложа други цветя.

# 778
пред блока съм насадила невенчета..мн хубаво цъфтяха до ...няколко дни...сега ги гледат нещо пооклюмаха ,защото по стъблото са ги нападнали малки черни мушички...чувала съм за разтвор от кибритени клечки,студено кафе или черен чай...в какво съотношение с вода да направя разтвора, с който да ги напръскам...мн ми е жал да ги гледам така Sick

# 779
  • София
Привет  Simple Smile
Моля, кажете ми късно ли е да си засадя някакво цъфтящо растение в тиринка на терасата? Иска ми се да цъфти примерно към края на август, но незнам какво да си засадя? Бихте ли ми дали идеи, ако изобщо е възможно да садя сега  Blush Сега в тиринките имам теменужки, но почти са прецъфтели и искам на тяхно място да сложа други цветя.

Извинете ме,но какво значи тиринка?
По въпроса - извади теменужките, които са есенно-пролетни цветя с летни такива. Избора е голям - вербена, тагетес, агератум, бегония семперфлоренс, петуния, калдъръмче (портулака) и т.н thumbsupИзбора е голям, но гледам по цветарските магазини продават едни прерасли разсади, дето вече трябва да ги подаряват.

Общи условия

Активация на акаунт