Автоимунен тиреоидит на Хашимото (36)

• 87 323
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Коя форумка беше писала за Септилин, Пурим и още едно лекарство на Хималая, ако чете да пише, моля? Забравих я, а с търсачката не ми излиза.
Не помня коя, но си ги записах, трябва да е това:
http://apteka.framar.bg/30024105/%D0%BD%D0%B8%D0%B9%D0%BC-%D1%82 … B0%D0%B1%D0%BB-60

Обаче не съм записала в каква връзка съм ги записала  hahaha
Подсети ме?

# 721
Май не беше това, Леми. Както и да е. Аз започнах Септилин и Пурим - прецених, че само тези двете искам да пия и исках да се "консултирам" с форумката, да видя как ѝ действат на нея.
Пия ги от момента в който тя писа за тях. Мисля да изкарам 3 месеца, после пауза и пак да повторя.
Засега имам ефект от приема им. Може да си внушавам, но...
Не ги пия за кожата обаче, а за друго. На кожата не съм видяла да има ефект, понеже и там имам един проблем, но засега не се е повлиял от билковите хапчета. Важното е, че за друго усещам ефект. Като цяло съм доволна от продуктите на Хималая и затова залагам големи надежди на тези двата фитопрепарата.

Сега проверих - отбелязала съм си третото лекарство. Точно Нийм е.

# 722
  • София
Здравейте момичета,искам да ви попитам,ако някой знае в понеделник и сряда,когато д-р Начев ходи в Панацея може ли да се отиде без час и да чакам и от колко до колко е там в тези дни?Иначе със час чак за април но не записват още,а пък искам да отида по-скоро,защото това неприятно усещане на гушата,където писах преди не изчезва и се притеснявам,много е гадно,не боли но все едно имам нещо,като заседнало там,дали не е от тази киста,която ми откри ноември,иначе хормоните са добре и не пия нищо за момента.

# 723
Може, аз последно като звънях за час и нямаше, ми предложиха да отида без час и да чакам да ме вместят. Мисля, че беше от 14.00 часа там д-р Начев, но не съм сигурна. Аз като нямам час предпочитам да отида в Майчин дом там да чакам. Особено ако отида към 7.30, Начев идва в 8 и много бързо минавам.

# 724
Здравейте момичета,
от месец отново съм на Еутирокс (0.25), но този път имам смущения. Изпитвам почти непрекъснато стягане в гушата, плаче ми се без да е станало нищо и непрекъснато имам чувството, че нещо лошо ще се случи. Началото на март имах силни болки в корема (предполагам, че беше колит,имала съм преди,но не отидох на лекар този път, защото нямах възможност),които отшумяха с диета и от няколко дни отново имам тъпа болка над стомаха и се оригвам доста често...Възможно ли е да идват тези проблеми от щитовидната ? Хормона края на януари ми беше 3.18,а антителата си хвърчаха...Хем съм супер притеснена и ми минават мисли за рак на червата,хем се опитвам да се успокоя ,че си въобразявам просто... Sad За съжаление не съм си в България и не ми се иска да ходя тук на лекар за сега...гледам да спортувам...Надявам се да е просто заради подновяването приема на хормона и смяната на сезоните Sad Някой имал ли е подобни смущения?

bouquet

# 725
  • София
Всичко е възможно,опитай да се успокоиш и вземи да пиеш пробиотик някакъв Peace

# 726
Колита си е коварен. Рядко минават кризите за месец, два, или поне при мен. Дори със спазване на диета и прием на пробиотици, ензими и витамини се проточва до 3-4 месеца понякога.
Най-често появата на кризите е свързана със стрес. По-често е това, отколкото хранителните навици или някакви други проблеми с дебелото черво.
Болките са досадни, депресиращи, отчайващи дори. Човек преминава през какви ли не етапи, минава му през ума какво ли не, изпада в депресия, отчаяние, самосъжаление, обвинения, които още повече задълбочават симптомите.

Трябва ти време, прибиотици, ензими и самовнушение, че нещата скоро ще се оправят.

# 727
Много ви благодаря Simple Smile Има ли ензими които бихте препоръчали? Ровейки се поаднах на положителни мнения за Хуск (не дъм сиг.,че точно така се пишеха) 

Hug

# 728
Предимно Креон съм пила - http://apteka.framar.bg/11002684/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BE%D0%BD- … -25-000-%D0%B5-20
Обикновено ми изписваха по 10 000 единици, сега по 25 000. Пия по 2 капсули дневно при обострени състояния, а след това по 1 капсула дневно в рамките на месец - 40 дена.
Понякога си взимам Мезим Форте - също върши чудесна работа, а и не са скъпи.

Панкреатин видях български на супер цена, но не съм проверявала в аптеката:
http://apteka.framar.bg/30011883/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%80% … B1%D0%BB-10000-15
Този си бях отбелязала, скъп е, но пък са 100 таблетки:
http://apteka.framar.bg/30024517/%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80- … %BF%D1%81-100-gnc
Тези са хубави, но от този сайт излизат по-скъпо - http://shop.bb-team.org/now-foods-super-enzymes
Тези - http://apteka.framar.bg/30017021/%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8-%D0%BC … D0%BD%D0%B8%D0%BA

# 729
Много благодаря за информацията Simple Smile спрях се на тези от бб-теам и ще си взема пробиотик + съзнателно хранене,трябва да ме върнат във форма Simple Smile

# 730
Трябва! Бъди търпелива и повече положителна нагласа към нещата.
Аз лично в такива моменти бягам на гастроентеролог и след преглед като ме успокои, че съм разбутала колита и се успокоявам, че няма да се мре и по-малко започвам да обръщам внимание на болките. Тях си ги има, те не изчезват толкова бързо, а както писах месеци отнема, но друго е доктор да ти каже, че няма нищо притеснително и поне да не си внушаваш разни неща.
Дано бързо се оправят нещата при теб.

Имаше тема за СРДЧ, но някъде назад ще е в здравния раздел. Има мнения, които ще са ти полезни. Ако ти се занимава да я потърсиш...
Синдром на дразнимото черво или Синдром на раздразненото дебело черво - не помня точно как беше описана.

# 731
  • SOFIA
Здравейте момичета,
от месец отново съм на Еутирокс (0.25), но този път имам смущения. Изпитвам почти непрекъснато стягане в гушата, плаче ми се без да е станало нищо и непрекъснато имам чувството, че нещо лошо ще се случи. Началото на март имах силни болки в корема (предполагам, че беше колит,имала съм преди,но не отидох на лекар този път, защото нямах възможност),които отшумяха с диета и от няколко дни отново имам тъпа болка над стомаха и се оригвам доста често...Възможно ли е да идват тези проблеми от щитовидната ? Хормона края на януари ми беше 3.18,а антителата си хвърчаха...Хем съм супер притеснена и ми минават мисли за рак на червата,хем се опитвам да се успокоя ,че си въобразявам просто... Sad За съжаление не съм си в България и не ми се иска да ходя тук на лекар за сега...гледам да спортувам...Надявам се да е просто заради подновяването приема на хормона и смяната на сезоните Sad Някой имал ли е подобни смущения?

bouquet

Аз имам същите симптоми.Много внимавам с какво се храня.Преди Два месеца имах толкова силни болки в стомаха,че ме приеха в болница.Какви ли не изследвания ми правиха и гастроскопия вкл.и нищо .
Казаха панкреатит. От тогава  храненето -с внимание.
За оригването-също.Не е както си представят хората  Embarassed Просто някакви огромни балони въздух излизат от стомаха ми.И болката/тежестта е високо горе.

# 732
Момичета, здравейте! Аз явно съм ...новото попълнение в групата. Sad
Съвсем случайно реших да отида на ендокринолог миналата седмица, профилактично. Не съм имала никакви конкретни оплаквания или поне не съм обръщала внимание на признаците. Посетих д-р Гоцева в СофияМед. Тръгнах си с ориентировъчна диагноза Автоимунен тиреоидит на Хашимото, ехографски находки в дясно на 4-5 възелчета и указания за изследване на хормони.
Днес си взех изследването, утре ще се боря за час при ендокринолог, но показанията са ми следните и особено много ме разтревожиха, за което допринесе и самата лаборантка, която ми ги връчи:

Anti-Tg резултат 31.55 при реф.ст-сти 0.00-4.11
Anti-TPO резултат 395.66 при реф.ст-сти 0.00-5.61 .....??????
TSH резултат 3.00 при реф.ст-сти 0.35-4.94

Явно ми предстои да се видя в приключение. Вие как мислите? Искам да подчертая, че още кърмя, ако има някакво отношение по случая.
Да правя ли втори изследвания на друго място?
Тепърва почвам да търся инфо в нета и да чета, случайно се добрах и до тази ваша тема, поне няма да се чувствам сама и може и да понауча много. Sad

Благодаря ви за вниманието предварително, желая ви сили и здраве!

# 733
Ана, здравей!
Изобщо не се притеснявай над тези изследвания. Запиши си час за ендокринолог, ако те притеснява много иди утре, но по изследвания не е нещо спешно, да знаеш. В смисъл, може да си изчакаш за час ако не могат да те приемат още утре.
Бебето си има жлеза, та не му е важно да получава хормон от теб.
Спомени на ендокринолога като го посетиш, че кърмиш и без паника и да се заравяш в интернет да четеш. Само ще се тревожиш и притесняваш излишно, а не ти е нужно това.

# 734
Merelenda,
благодаря ти, ще успокоиш съня ми тази нощ! От сутринта се лутам...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт