Автоимунен тиреоидит на Хашимото (36)

• 87 321
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
  • Русе
Niss, може ли да ми пратиш линк към диетата, която си спазвала. ПРи мен има за смъкване много килограми - около 30кг. Качих ги по време на бремеността, интересното е, че ги смъкнах почти веднага след раждането, но после почнах главоломно да качвам, а ТСХ ми е добре - 2. ИМах много трудно раждане, преди и след раждането бях на системи, адна след друга ми вливаха банките и от това ли е назнам. Не мога да ги търпя вече тези килограми, тежат ми, не се чувствам комфортно в тях, но и с тази диета не се получиха нещата. Аз имам воля и инат, но когата се засегне здравето ми спирам на момента диетата, която съм почнала.

# 706
Петя, а с кръвната захар как си, правени ли са ти изследвания?

# 707
Здравейте, искам да попитам след положителен тест за бременност трябва ли някаква по-специална терапия заради Хашимото?

# 708
  • София
Може да се наложи промяна на приеманото количество хормон,в началото на бремеността нещата се променят доста динамично и трябва да се следят PeaceСъщо така,не е добре да са много високи антителата Rolling Eyes

# 709
Благодаря ти k@li Simple Smile Аз приемах по 0.25 л тироксин през ден, като последно ТСХ януари ми беше 1.61, а след теста увеличих дозата на 0.25 всеки ден, но не съм изследвала хормона все още..

# 710
  • София
Петя78, не съм запозната с диетата на Ваня, но не мога да повярвам, че подобни симптоми ще се усетят от консумиране на 200-300 гр. риба. Опитай с НВ-ВМХ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=832901.0;topicrefid=20. Аз съм с Хашимото и хипофункция и дълго време се лутах из диетите. Нищо не помагаше, а килограмите се качваха неусетно дори и само вода да пия. Изпаднах в ужас. Подувах се цялата, не можех да се наведа, за няколко месеца качих 20 килограма. От определено време се храня по правилата на НВ-ВМХ, спрях напълно глутена и сега се чувствам по-добре. Поне спрях да качвам килограми и изчезнаха отоците от глезените. Сигурна съм, че това е моята диета и се радвам, че открих форума и момичетата, които дават страхотни съвети. Желая ти успех!

# 711
  • София
vanessa123,първо честито и второ,виж си хормона и посети ендокринолог Peace

# 712
Аз също съм доволна от НВ-ВМХ, за два месеца свалих 6 кг, но купих и пътека и всеки ден пробягвам 3-4км за половин час. Храня се много обмислено, а вафла и пакетирана храна от магазина не съм кусвала много отдавна, но затова пък риби, зехтин, маслини, сурови бадеми, пилешко филе и извара ям в изобилие, както и много зеленчуци. И май продължавам да свалям, даже не вярвах, че с толкова много мазнини в храната така ще свалям. Но разбрах едно - "Мазнините горят в мазнини", което не ми се вярваше, но излезе истина.

# 713
  • София
Шакира, би ли обяснила това "Мазнините горят в мазнини" моля? Явно не съм в час с тези тенденции.

# 714
Искала е да каже " Мазнините горят мазнини" - предполагам  Wink
Консумацията на мазнини кара тялото да изгаря мазнини. Правилото е да не се ядат въглехидрати или по-точно, да се ядат полезни въглехидрати главно от зеленчуци, за да може тялото да премине на режим - горене на мазнини и да ползва въпросните мазнини за енергия.
Мазнините да се набавят от краве масло, свинска мас, кокосово масло, зехтин, авокадо, сметана, ядки, маслини и т.н., все неща, които хората на диета обикновено избягват, защото сметат за вредни (е, повечето от тях, де).
Месото с мазнинка е предимство при режима на хранене пред постното месо. Дреболийки всякакви са разрешени. Мазни риби, мазно месо. Естествено, може да се хапва и постно месо, но да се добавя мазнинка при готвене.
Избягват се маргарини, слънчогледово олио, или иначе казано - полезните според докторите мазнини  Joy

Петя, четох те по-рано. Смятам, че рибата не е повод за оплакванията. Вероятно се дължат на кръвното налягане и предполагам вече си добре.
Тази диета която си започнала не смятам, че би ти навредила по някакъв начин за 10-12 дена. Важно е после как ще се храниш. Ако се чувстваш ок спази си я, но после е важно какво ще ядеш. Така и така диетата изключва тестени изделия, смятам че би била една добра подготовка за високо-мазнинно ниско-въглехидратно хранене. Ако можеш после да минеш на режима ще е добре.

# 715
Мереленда много добре е обяснила. Наистина колкото повече мазнини се приемат, толкова повече гориш. Нооооо без ВЪГЛЕХИДРАТИ! Ако случайно си позволя картофи, ориз или хляб – пълнозърнест, то това се случва максимум до 15ч. От там нататък - месо и зеленчук със зехтин. Много просто било.

# 716
Петя 78 нямам линк на диетатата но общо взето е безглутеново НВ-ВМХ. Въглехидратите ги ям основно на закуска, картофите и ориза гледам да ги ограничавам. Ориза основно ползвам кафяв, ям много зеленчуци всеки ден- картофите не ги слагам тук.Не ям прекалено сладки плодове като банани, грозде и диня захарта си е захар, също така и мед независимо че е полезен пак е много захар. За сметка на меда употребявам пчелен прашец.

Селен по 100 мкг е поддържаща доза, ако ще намаляте антитела се пие по 200.

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 11:46 от Niss

# 717
Аз в момента съм на БВХ и се чувствам доста добре  Peace но то е само за 24 дена, след това мисля да мина на безглутеново хранене и да се придържам или към НВ ВМХ или към Системата минус 60  Crazy  Докато ми свърши този режим обстойно ще прочета и двата режима, и ще преценя към кой да се придържам. Нещото което ми липсва в момента е фреш, млякото в кафето - за това и сега не пия кафе и кашкавалче  Tired   Но пък имам стимул защото свалям килца  Whistling

# 718
  • Русе
Lemy, не съм се изследвала скоро за захар. Последно беше преди година, всичко беше ОК и от тогава не съм.
Що се отнася до количеството риба, не беше 100-200 гр, чак ме хваща срам, но за закуска и обяд бях изяла близо 550 гр.  Embarassed
Кръвното ми продължава да е ниско, което е супер странно, защото след бремеността и раждането от ниско бях преминала към нормално, че и високо понякога кръвно. Снощи кръвното ми беше 101/61.
Сега ще взема да прочета линка, който ми е пратила korneliane.
vanessa123, честито. Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност. Аз лично всеки месец изследва ТСХ и ФТ4 по време на бремеността и на база на резултатите се променяше и дозата на Еутирокса, която се определяше от доктор. Следях се при доц.Катя Тодорова. Тя определено е за ниски стойности на ТСХ, моите гледаше да ги поддържа в рамките на 0,5-0,9 ТСХ, а като забрменях бях с ТСХ 2. Но все пак аз бях и с близнаци. Моя съвет е да се насочиш към някой добър ендокринолог, при който да се проследяваш веднъж месечно през бремонстта. Късмет

# 719
Коя форумка беше писала за Септилин, Пурим и още едно лекарство на Хималая, ако чете да пише, моля? Забравих я, а с търсачката не ми излиза.

Общи условия

Активация на акаунт