Автоимунен тиреоидит на Хашимото (36)

• 87 642
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
А ти си коригира стойностите с Л-тироксин ли и за колко време горе долу?

# 691
Доста дълго време си била без лекарства.

При мен е друго. Аз съм с хиперфункция и приемам тиреостатици, и от предозиране се получава скока в ТСХ.

# 692
  • в огледалото на живота
Мереленда,благодаря ти за отговора отново  Hug
Ще гледам да спазвам тази 4 пауза между приема на Л-Тироксин  с други добавки.
Днес си поръчах и капсули от вечерна иглика и ще редувам с рибеното масло.

# 693
  • Русе
Здравейте. Много отдавна не съм писала в групата. Преди 6 дни реших да почна диетата на Ваня Червенкова за отслабване. До вчера всичко беше ОК, но вчерашния ден беше само на консумация на риба. Като се замисля, риба не консумирам често, а ако се случи да хапна, е не повече от 150гр за деня. Следобед ми стана много зле, веднага ме стегна гушата, цялото ми тяло изтръпна - ръце ,  крака, глава, кръвно 90-105. Като се замисля, последно тези симптоми ги бях получила преди повече от 3 години, когато пиех кафе и не знаех че имам Хашимото. Бях спряла кафето, откриха ми заболяването, всеки ден си пия хормона и нямах проблеми. Днес се сетих да погледна първа страничка за противопоказните храни, сещах се, че орехите са противопоказни, защото съдържат йод, рибата също съдържа, но не я видях на първа страничка.  Някой получавал ли е криза от гушата при употреба на риба. Много ми се иска да си разясня за себе си, какво доведе вчера до това ми състояние? Със сигурност рибата не беше развалена, бях я приготвила и печена, не беше мазна. Днес реших да прекъсна диетата, и може би ще се насоча към 90 дневната, която е по-щадяща.

# 694
  • Sofia
Тя и Ваня има проблем с ЩЖ,но при нея май не е хашимото,правена и е операция...Щом не ти понася рибата може да замениш с нещо друго тези 2дни,или да повториш с някой от другите дни.За мен тази диета е много трудна,не съм я започвала,но мисля,че не бих я издържала.Правила съм преди много години,но беше по 1ден,за 1седмица,...имаше ефект,но тогава  много лесно и бързо свалях Confused

Относно приема на риба,не ми е любима и на мен,става ми тежко,но не съм забелязала такива симптоми като твоите...но два дни на риба е прекалено много Naughty

# 695
Петя78, тази така наречена диета хич не е подходяща, не само за нас, тези с проблеми на щитовидната жлеза, а по принцип  Peace Много се изненадах понеже една моя колежка от работата я е започнала да я прави и й се чудех на акъла, мислех, че са единици тези, които са се подвели по тази диета, но много изненадващо за мен, се оказва, че не са единици... В темата за Ниско-въглехидратното хранене беше коментирана, ще потърся информация, за да я сложа тук, на който му е интересно да прочете. Или Шоки, ако се включи  Peace

# 696
Риба ям почти всеки ден - сьомга. От време навреме пъстърва. Никога не съм имала проблеми. С Хашимото съм и ако спра рибата... не знам...

# 697
На мен не ми се вярва да е от рибата  newsm78
Много често ям риба и не ми се случвало досега такава криза.
С Хашимото и хипофункция съм.

# 698
  • Sofia
аз като ям риба имам чувство,че цялата се умирисвам,усещам дори потта и урината си с този мирис Embarassed

# 699
Doli,  Joy Joy Joy  ти ме разсмя...Зависи от рибата, зависи и от приготвянето и. За мен това е най- полезната и вкусна храна на света. Но всеки си има вкусове...

# 700
Диетата на Ваня Червенкова не е ли с много ограничено хранене - на практика полуглад? Това е най-очевидното обяснение за ниското кръвно.

# 701
Не трябва да се прекалява с риба заради тежките метали и йодът който допълнително влошават състоянието ни. Рибата вече е толкова замърсена че дори не се препоръчва за честа консумация при бременни точно заради тежките метали. Старайте се ако ядете много риба поне да приемате достатъчно селен заради йодът. Мисля че е по добре да се ядат речни риби като пъстървата.

За килограмите многократно съм писала че свалих 12 кг с безглутенова нисковъглехидратна диета и силно ограничаване на захарта вкл и от плодове. Не е толкова трудно ако сте мотивирани.

# 702
Значи затова нямам проблемии...аз пия Селен 100мгр дн. Niss, достатъчно ли е? Аз наистина не мога да живея без риба.

# 703
90 дневната, а и на Червенкова с тези въглехидртни дни изобщо не ми се виждат подходящи.
Пробвала съм преди време за малко 90 дневната-никакъв ефект, моя приятелка свали доста с нея, но след като я спря, стана тройна. Пак я започна, но вече без никакъв ефект, в момента е като бъчонка, да не говорим, че и се появиха проблеми със стомаха и само обикаля по гастроентеролози.

# 704
  • Русе
Така, като ви чета, вероятно наистина не е от рибата. Между другото рибата беше пъстърва и беше приготвена на фурна с малко сол и лимон и малко зехтин, нищо повече. А що се отнася до Селена, изписан ми е и на мен, но не го пия. Май ще трябва да го почна. Той как се пиеше, трябва ли да има интервал между Еутирокса и Селена сутрин?

Общи условия

Активация на акаунт