Автоимунен тиреоидит на Хашимото (36)

• 87 656
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
По правило, тироксина се пие самостоятелно, като ако няма изрични указания за останалите лекарства, най-добре е да има поне 2 часа интервал, за да се усвои добре тироксина.

# 676
Момичета, д-р Начев преглежда ли още в Панацея? Че днес рових в сайта им и него го няма там като специалист. Не съм ходила никога при него и искам да отида, още повече че идва пролетта и трябва да си прегледам щитовидната и да видя ТСХ-то как е. Според вас кога е най-добре- сега март или април и къде да се отиде при него?

# 677
  • София
Момичета, д-р Начев преглежда ли още в Панацея? Че днес рових в сайта им и него го няма там като специалист. Не съм ходила никога при него и искам да отида, още повече че идва пролетта и трябва да си прегледам щитовидната и да видя ТСХ-то как е. Според вас кога е най-добре- сега март или април и къде да се отиде при него?
през м. декември преглеждаше в Панацея. Обади им се направо и попитай Peace

# 678
Не знам на вас с Хашимото кога ви препоръчват да правите контролни изследвания, но аз като бях само с повишени антитела и хормони в норма, тогавашния ми ендокринолог ми беше казал да се изследвам 2 пъти годишно, за предпочитане декември/януари и юни/юли. В големия студ и в жегата, или когато трайно захладнее или трайно се затопли времето.
Сега се изследвам по-често, но на поддържаща доза правих контролните изследвания на около 2-3 месеца, като най-често това се случваше в периодите: януари, април, юли, октомври.

# 679
  • София
Аз не съм ходила повече от година Rolling Eyes

# 680
аз бях при Начев в Панацея преди месец и половина. Там си беше.

# 681
Ох и аз  последно си правих изследвания, преди 4 месеца и май трябва да си направя пак, че нещо ме стяга гърлото Sad

# 682
Мен по принцип ме вика два пъти в годината.Като на 6 мес. пускам само кръвни изследвания,а годишно изледвания+ ехограф.Последният път обаче ми откриха възел и ми каза пак да дойда след 6 мес. за изследвания + ехограф.
С Хашимото хипофункция съм.

# 683
И аз съм с Хашимото, но знам тук от форума, че той е светилото и искам да отида да ме прегледа. А какви изследвания ти иска? ТСХ, ФТ4, ТАТ и МАТ? а ФТ3? да знам да пусна веднага преди да отида при него.

# 684
  • София
Шакира - Начев преглежда и в СБАЛАГРМ •София•  http://www.ivf.bg/dom/ всеки четвъртък мисля от 15 часа. И е доста спокойно.

# 685
Здравейте момичета! Днес пуснах си изследвания за ТSH тъй като от много време бях занемарила приема на Л-тироксин и днес видях че стойността ми е 15. Ще отида при лекаря чак във вторник и до тогава ще умра от притеснение. Моля ви кажете някоя от вас имала ли е подобни стойности? Weary

# 686
  • София
В темата е имало и доста по-огромни стойности,спокойно HugИзчакай си прегледа и си взимай редовно лекарствата Peace

# 687
Благодаря за бързия отговор K@li   bouquet имах нужда от успокоение  Rolling Eyes

# 688
Абстрактна, какво имаш предвид под занемарила? Спряла си го изобщо или пиеш ниска доза?
Аз съм имала такива стойности и двойно по-високи. Добре е, че си пуснала изследвания и ще се коригират нещата с лечение. По-лошото е да знаеш стойностите и да не приемаш лекарства.

# 689
Merelenda при мен диагнозата е от детските ми години, в момента съм на 22 и покрай пубертета реших че нямам нужда от тези лекарства и така до днес....

Общи условия

Активация на акаунт