В очакване на празнични ритничета от нашите сладки ЮНСКИ мъничета. - тема 5

• 28 085
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
И аз съм на преглед на 12.01., но не на ФМ, на нея съм чак 09.02. толкова далече ми се струва...  Sad

Geri ATHINA и Арлина, мен лично тези които са тип чекмедже не ме устройват, защото е тясна детската стая (поне я има де), и когато се отвори второто легло, ще се стига до бюрото на каката отсреща, и ако аз реша да стигна до другият край на стаята, трябва да прелетя smile3535 или да ходя върху леглото. А и така винаги ми се е струвало, че детето спящо на изтеглящото легло е малко като на гости всяка вечер... (но ако нямам друг вариант не бих се замислила)
А и аз съм ги гледала тези за три деца, но поради същата причина не ме устройват.

bubentseto, и ние ще строим къща, но това може да е след 2, а може и след 5 год. и за момента нямам друг вариант и ще трябва да инвестирам и аз горе долу такава сума за легло, за да можем да се съберем някак. Сега ще преместим двете момичета в детската стая, а бебето при нас, а после ще му мислим  newsm78

elen4eto5, аз съм ходила при доц. Томова, много отдавна, но от всички знам, че и тя е от тримата най-коментирани за светила във ФМ (в София). Сега на 09.02 съм си записала час при Марков, просто реших че този път искам да съм при него. Но който и от двамата да избереш не мисля че ще сбъркаш  newsm10

# 586
С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - това заглавие беше другият победител във втората тема. Ако сте съгласни, мога да ползвам него? А ако искате и нова анкета ще пуснем Simple Smile.
и на мен ми харесва +1  Peace

# 587
Трилилюлилююююю.  Crazy Сутринта бях на преглед при моя си Доки. (под моя си доки, имам в предвид винаги този, при който ходя на частно и при който ще раждам, а не този по ЗК) Имам хубави новини, че и за разцвет- две лоши (и все пак, не чак толкова).  Tired

Хубавата новина е, че бебчо е си е много добре. Половин час ме преглежда. Каза, че вече всичко се мери по- спокойно, защото е с по- големи размери. Аз съм 19+3, бебчо отговаряше на 19+4. Над 400 грама сме вече.  Heart Eyes Ахх, видях му и пишлето и топитата, ауу, че се развълнувах.  Mr. Green Мн е ниско обаче слезло и беше с главата надолу. Мен това малко ме притесни, но доки каза, че всичко е ок. Измерихме- глава, мозък, стомах, пикочен мехур, стави, раменна става, пулс, оф и още 100 неща ми показа. Стана ми яко, като почна да ми маха, хихих, така поне аз си го интерпретирах. Викам му "сега маха с ръчички", а той само се засмя и вика, да размаха се. А най- яко ми стана, даде ми го в лице. Хихих, не успях да го оприлича само на кой прилича. Цялото му лице огледах. Ехх, мн яко. Simple Smile Та, до тук с хубавите новини. Първата, която по- не ми харесва на мен е, че пак имам проблем с притокът на кръв от матката към бебето. Накрая малко се позасили на прегледа, но все пак е малко бавно. Напомням, че първото ми спешно секцио е, защото плацентата ми престаря по- рано и не го изхранваше. Притокът беше доста намалял. За това сега още в началото ми изписа аспирин протект, за да не повторя същият проблем. До края. Сега съм спряла аспирина, понеже се притеснявах от положителен резултат от Пренатеста и мислих, че може да се наложи амнио. След хубавата новина за отрицателният резултат обаче забравих да го пия. Доки, днес каза веднага да си го почвам, за да си увелича артериите и притокът на кръв да стане по- добър. Втората кофти новина е- познайте- гъбички. Отидох, защото имах сърбеж, а това не съм го имала от 2 години и ...... И гъбички. Питах доки, може ли да е от сперма. Той каза, че не, но може по полов път да се пренесат, което всички знаем. Обаче... според него, гъбичките се влияят от имунната система. Каза, че със стреса покрай Пренатеста имунната ми е отслабнала и той го отдава на това, защото сърбежа е от 10 дни някъде. Та сега Флажил и 2 Геназола. Офф, аман. А да и ми каза да намаля сладкото и въглехидратите, защото влияели на притокът на кръв.  ooooh! Това е от прегледа, ама мн съм развълнувана като видях вторият пишльо. Виктор по цял ден ми целува корема и ми е толкова сладък. Simple Smile Ох на мама.  Heart Eyes

Ние место имаме и не съм привърженичка на легла на два етажа. Ако нямах място- сигурно да, но детската е голяма за сега няма да я ползваме по предназначение, но по- нататък мисля, за изцяло детско по поръчка, по мой дизайн (ние си обзаведохме при един майстор целият апартамент  и ако нещо не е мн стандартно нямаше проблем). Две легла с бюра, нещо разчупено за телевизор, за някоя тяхна си статуйка и тем подобни, но детското май няма да бързам сега да го взимам, защото няма да ги отделям за сега децата. Ох аз как говоря, все едно вече съм родила, ама съм си спокойна вече поне в границите на нормалното - не рева по цяла нощ и не се треса какво става. А проблеми- недай си Боже винаги може да има, но няма да ги мисля. Simple Smile

За повиването, оф ужас, никога не съм го повивала и в болницата не съм го виждала да ми го повиват. Беше си с гащеризончета и т.н.

Катериче, добре дошла при нас и лека бременност до финала с живо и здраво вързопче през юни.   ylinfant

Май за това се сещам.  Whistling

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 15:05 от babyAty

# 588
babyAty  а този приток на кръв как го мерят на мен досега никой нищо не ми е казвал за притока на кръв и  се чудя как се измерва
Гъбички в момента от всичко могат да се прихванат прост са ни много чувствителни.... , а и тези хормони нормално си е . До сега не съм чувала за бременна жена без поне 1 път да има гъбички или бяло течение .
Гледам аз дрехи за бременни в разни сайтове и всички бременни мацки са го качили на едни 15см токчета , е вярно , че добре изглеждат и аз обичам високи обувки , но в този си период май не бих посмяла да обуя такива . Имам чувството че ще съм много смешна , ще изглеждам все едно всеки момент ще смачкам токчетата от тежест , ама и аз как го описах .

# 589
maia_an в крайна сметка ще се купува няма как  Grinning просто дълго бях безработна и сега докато се опомним финансово не ми се искаше да се дават пари за нещо,което след две три години пак ще се сменя,но с деца финансите все нестигат така че,каквото такова здраве да е.  Бях харесала и от тези високите легла за нас,все едно са двуетажни ама долу няма легло ,а празно пространство,виках си там ще сложим детско,ама се оказа че тавана ни е мн нисък за тях  Joy а и нещо не се видях нон стоп да слизам и да се качвам по стълбичка,всеки път когато бебето заплаче

А сега се сетих,преди време бях ви питала как спите,защото бях чела,че не е полезно спането по гръб,защото се намалява притока на кръв към бебето . Колко е така не знам,но доста често го срещам като информация

# 590
babyAty  а този приток на кръв как го мерят на мен досега никой нищо не ми е казвал за притока на кръв и  се чудя как се измерва

да, и аз се присъединявам към този въпрос, защото не съм чувала за такова нещо досега... newsm78

# 591
  • Пловдив
Нали и аз преди декемврийския преглед бях с гъбички. Изписаха ми Макмирор 10 бр. Употребих ги и се разкараха уж гадините, но... В понеделник, като ми се наложи да изляза на студенко пак и нагоре, надолу по работа и вечерта - "Здравей!" гъбките пак са тук. Понеже Макмирора в опаковката са 12 глобули, двете вечери (понеделник и вторник) сложих и последните 2. Днес съм по-добре, но... Много се влияят гадните от имунитета. Иначе не се разболявам (нямам признаци на настинка), но като се смени времето към студено и се появяват (така е вече 4 години), като си променя храненето, също се появяват. Гъбичките също обичат сладкото и въглехидратното хранене ги благоприятства и т.н. и т.н. Хиляди причини да се появят и твърде малко (0) начини да се разкарат окончателно. На 15.01. пак ще си говорим с АГ за тях. През декември каза, че аок съм добре след Макмирора ще ми взема секрет за идследване. Аз не знам дали към 15.01 ще съм добре и дали, ако не съм все пак ще вземе секрет и дали ще минем на друго лечение.
Притока на кръв се вижда мисля при ултразвуковата диагностика, като развитие на кръвоносните съдове и потока през тях, нещо като Доплер.

# 592
  • Някъде там край морето

да, и аз се присъединявам към този въпрос, защото не съм чувала за такова нещо досега... newsm78

С Доплер, долкото съм чувала.
babyAty, пак емоции си имала. От тук нататък само спокойствие  Hug Изхаби всички полагащи ти се нерви за цялата бременност Laughing
aYnaT , голям сладур твоето момче  Heart Eyes

# 593
Аз знам, че плацентата узрява с времето  знам и за притока на кръв , но моя доктор до сега не ми е споменавал нищо как е положението и затова попитах на нещо по специално ли се гледа или всеки доктор си гледа всеки път .

# 594
А аз минах два курса лечение и май все съм така. Ще видя сега на прегледа,ама бельото ми е винаги замърсено и си тека,особено като е студено и е ужас.
За заглавието е супер....

# 595
bubentseto, така е и напълно те разбирам Simple Smile А и всички предстоящи разходи, не са никак малко... Въпроса е да намерите оптимален вариант. Не се бях сетила за това за слизането и качвам при всяко кърмене, плачене и прочие  Laughing

babyAty, браво за хубавите новини  Wink Това за притока на кръв и аз нямам спомен как и кога са ми го следили newsm78
Гъбичките е нещо съвсем нормално при бременни, аз защо не влизам в никакви басейни и все се пазя, но то не зависи от нас в повечето случай...А течението всякаш си е цяла бременност, каквото и да правя.

Аз спя настрани, просто така обичам, а и си спомням предните бременности, като напреднем вече то не може и да се спи по гръб, много ме натискаше и чак болеше.

# 596
Много ви благодаря за топлото посрещане, момичета  Hug
Много се надявам всички да посрещнем лятото със здравички бебенца. Спомням си колко вълнуващо беше когато каката се роди и се замислих, че току-що на света се е появил нов човек  Simple Smile
За леглата - Райчето спеше почти до 5-годишна на сгъваема кушетка. Много бяхме доволни и тя се чувстваше добре. А и ни беше удобно при пътуванията насам-натам. Слагаш в багажника на колата и леглото си пътува с детенцето. Нали особено като са най-мънички са доста чувствителни към промени. Така поне легълцето винаги си беше едно и също.
Иначе в детската стая също си имаме двуетажно легълце. Горният етаж си е с нормален размер, на който може да спи възрастен човек, а долният етаж е дори персон и половина. Според мен такъв вариант също би могъл да е много добър за 3 дечица. При нас обаче си мисля поне за сега третото място да го запазим за гостенчета  Wink Честно казано обаче не си спомням точно името на магазина, от който купихме леглото - намираше се срещу Вис Виталис на Симеоновско шосе. Не съм сигурна дали още съществува... Не знам къде се изтъркулиха тези 6 години  Wink
Иначе, Elen4eto5,  с каката ходих на ФМ при доц. Томова. Вдъхва доверие и бяхме доволни  Peace Само, понеже Рая много мърдаше, не успя добре да й преброи пръсчетата на едното краче. После, когато бебенцето се появи, първият ми въпрос беше колко пръстчета има на крачетата. Отговорът на лекарите беше - "5, ти колко искаш"  Laughing

# 597
Забравих да кажа за спането . Аз съм си купила едно одялце от теци лекичките и меките и си го сгъвам на руло и си спя с него на ляво или на дясно като си го слагам между краката и горната част си я гушкам общо взето  Joy така установих че ми е страшно удобно иначе преди и аз само по корем спях , но така нямам проблем със съня не се и будя почти . Ефекта е малко като тези възглавници за бременни , малко съм смешна ,но ми е страшно удобно .

# 598
  • Пловдив
Може и да се повтарям но всяка нощ се будя по 10 пъти да изритвам едната (най-едрата) домашна любимка от леглото, защото спи, като къртица в краката ми и затиска завивките и когато се завъртя оставам развита. Борбата е безмилостно жестока всяка нощ. Оплаквам се и на мъжа ми, но няма съчувствие  Laughing Laughing Laughing А снощи имаше момент на просветление. Не чувствам тежест върху краката си. Пипам пред гърдите си има нещо космато, казвам си "Ахааа... По-добре си спи тук, че е по-удобно и не затискаш завивката." Погалвам косматото чудо и установявам, че то е много дребно и тогава разбрах, че е котката. По-късно огромния камък отново се тръшна върху краката ми и разбрах, че тази вечер и тримата любимци (котарака, котката и кучето) ще хъркат в нашето легло. Пак имаше борба и ритници на два, три пъти, но по-нахалните се завръщат след минути, след като са били изритани.

# 599
Ами значи малко предистория. Като цяло имах този проблем от около 35- 36 седмица. Тогава забелязахме, че плацентата е престаряла малко по- рано. Или иначе казано минала е в трети етап на зрялост малко по- рано (калцирана е). В деветият месец е желателно да се ограничаваме от калциращи продукти, с което съвсем не искам да кажа да не ядем сирене, кашкавал, прясно, кисело мляко и тем подобни. Просто да не прекаляваме, както аз прекалявах с прясното мляко. Но не е било само там проблема при мен де.

Ще направя една извадка, но ще пусна и сайта, от където съм я иззела.

Съществуват четири степени на зрялост на плацентата:

* До 30 седмица – 0 (формиране)
* От 30 – 34 седмица – 1 (растеж)
* От 34 – 37 седмица – 2 (зрялост)
* След 37 седмица – 3 (стареене)

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4311

Желаещите могат да се обогатят. Та, моята не е влязла във 37- ма седмица, а доста по- рано. Ако не беше този ми доки, а бях разчитала на този по ЗК, просто не знам. Плацентата ми не е допускала хубав приток на кръв към бебето, както и съответно не го е изхранвала. За бебе в 9- ти месец да качи с 300 зора 10 грама на седмица е нищо. Доки смета, че го мъчим, защото го ограничаваме, не го изхранваме и притокът на кръв е нисък от мен към него. За това го извадихме в 37- ма седмица. Сега, за да си върже гащите доки, и да не допусне пак това, ми каза да пия Аспирин протект, само ако получа някакво зацапване (не от аспирина), да го спра, защото все пак неговото действие е да разширява артериите и да позволява повече кръв да преминава към бебето, но ако видя зацапване, все пак да спра и да му звънна, защото все пак, действието, както споменах е да разширява артериите. Днес го питах защо миналият път не ми е мерил тези неща (той ми мери по 1000 неща на всеки преглед и , че ми прави фетална, просто всеки път). Оказа се, че новият 4 Д апарат е от май тази година и има всички функции. Апаратът му и този е с доплер, както и предният. Та, в отговор момичета, на самият преглед ми мери и тези неща (но апаратът трябва да може да ги измерва, ето, че предният му, който също се спрягаше за един от най- добрите апарати в града не е можел да мери приток на кръв към бебето), пулсът ми към бебето и тем подобни, ми аз не запомних всичко. Обяснява подробно. Той си има отделен монитор, а моят, където гледам е в краката ми, демек както съм легнала- пред лицето ми 167 см от мен (височината ми).  Mr. Green В общи линии това е. Но той знае къде ми е слабото място предната бременност и внимава винаги с това. За което му благодаря. По здравна каса, само да кажа как ми протича прегледа- 2 минути, с коментар, ми бебето е добре, еди си колко сантиметра или грама. Измерва нещо за секунда- две и край.

Оуу, знаете ли, че се сетих да отговоря и на въпроса за багажа. Така или иначе трябва да си го приготвя, дали в 1- ви, дали в 9- ти месец, мен чака. За това, моят беше готов още в седми. Сега ще процедирам по същият начин.

За това, къде ще раждам- винаги съм казвала, че второто си дете ще родя, там, където работи Доки, към момента.

Ох, смених си лентичките. Simple Smile

Ох, от много отдавна се чудя дали да пусна един пост, но той е толкова положителен, че не мога да не го пусна. Линка е това, желаещите могат да ми намерят поста- трети на брой на тази страница.  Който иска може да не чете. Simple Smile Само да кажа, няма стресиращи неща, не защото съм ги спестила, а защото не е имало. Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=499781.msg22662907#msg22662907

Общи условия

Активация на акаунт