В очакване на празнични ритничета от нашите сладки ЮНСКИ мъничета. - тема 5

• 28 095
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Да се разпиша днес.
Гледам, за коли си говорите. Ние сме с със сравнително нова, 6-годишна, ама купена нова, от шоу-рум. Та, още ме е яд, че ММ не ме послуша да я продадем, когато можехме да ѝ вземем прилична сума. Засега ни устройва. Голяма е, комфортна, ама с малкото допълнение не знам как ще е. Бяхме се навили по 1 време да я сменяме с ван или 7-местна, обаче нали мислим да бягаме извън БГ, та, смяната ще се обезсмисли. Да купуваме кола, която не знаем как е поддържана и карана и да продадем нашата, която е поддържана само в сервиза на марката и от самата регистрация знаем как е карана, мерси Stop. Имам 2 тежки катастрофи. Едната: аз шофьор на година стаж, се преобърнах с един мерцедес А-класа, а втората - забих мерцедес ГЛ 63 АМГ в 1 дърво. Бе, не ми върви с тази марка и бягам като дявол от тамян от нея Mr. Green.
За стволовите клетки, мн четох с първата си бременност и стигнах до извода, че няма да замразяваме.
Виждам, че още дъвчете многократните пелени. С дъщеря ми ползвах, доволна бях. Не са толкова трудоемки, колкото масово мислите. Дъщеря ми никога не се е подсичала, дори зачервявала, все пак до кожата ѝ са се допирали естествени материали, а не разните му там химии в памперсите. Не знам колко са по-икономични, като се има предвид, че ми излезнаха по 37лв/бр (не визирам китайските за по 7лв), но не съжалявам за избора си. И не, МП не се гладят! Mr. Green
Милади, чела съм, че неонатологичните отделения на МД и на Токуда са най-добрите в София, макар още да битува мнението, че майките нямат право да докосват, камо ли да гушкат бебетата Tired.
Отивам да храня хубавелка, лек ден от нас!

# 571
Момичета, бих искала да се присъединя към вас  Wink
Очакваме момиченце, живот и здраве, на 06.06.2015 г.
Аз съм на 34 години и това ще ни бъде второ детенце. Каката Рая следващата седмица ще навърши 6 годинки и много се вълнува за събитието. Като й съобщихме новината замълча 2-3 минутки, след което дълбокомислено изрече: "Толкова време трябваше да чакам докато това бебе дойде в корема на мама"  Laughing Та сега много се грижи за мен, пази ме и ми помага  Heart Eyes
Сега работя в Брюксел, но предстои да се завърна в София в началото на март в очакване на голямото събитие.
Това е от мен за сега. Много хубав ден и само хубави емоции на всички!  Hug

# 572
Катериче добре дошла и лека бременност ти пожелавам  Hug

# 573
Привет момичета  Simple Smile
За бременни намерих едни два сайта с не лоши неща (пуснах ги и в групата) който му е интересно  Simple Smile
http://www.mammawebshop.com/bg/drehi-bremenni/poli-bremenni.html
http://www.mia-bg.net/

bubentseto, и аз съм на тази вълна. И ние сме много ограничени вече от към място, а чакаме трето дете Simple Smile
За мен се оказа много трудно, да намеря обикновено двуетажно легло, което да отговаря на нашите критерии, а представям си какво е да търсиш нещо нестандартно Simple Smile. Виж какво съм среща, докато аз търсих (ако вече не си ги гледала подобни де)

За повиване и аз съм чувала, че отдавна го отричат като метод.

# 574
Катериче, добре дошла и от мен  Hug Лека и успешна бременност...
Много сладка реакция на каката  Simple Smile

# 575
bubentseto,maia_an, и аз в кюпа на тези с малко място в детската стая. Много ни е мъничка. Търсим ново жилище отдавна, но май претенциите ни са повече от парите Tired Но искрено се надявам до до 2 години да сме се преместили на ново място. Аз мислих не за двуетажно легло, а за тип чекмедже. Обаче стаичката има врата към тераса и от нея е студено зимата на пода. Та сега като гледам, не ми се струва удачно там да спи малко дете. В началото ясно, че бебето ще е при нас, но ние ще трябва да купим легло за каката (в детско 60/120 е) и ми се искаше, ако ще ни трябва двуетажно или чекмедже да купим направо такова, а не след 2 г. пак. Пък то като не знаем къде ще живеем не знаем какво ще ни трябва.

poohito, благодаря за обяснението за крачетата. Никога не съм се замисляла защо точно е добре да са разкрачени.

milady M, изчакването пъпната връв да спре да пулсира е с цел връщане на тази кръв в организма на бебето. Точно това правят пулсациите. Счита се, че това е много добре за бебето, тъй като раждането е процес, който и него е изморил и тази кръв си му принадлежи. Тя му помага да се възстанови по-бързо. Това разбира се пречи да се вземат стволови клетки.

Май доста от нас сме на прегледи на 12-ти. И аз съм на ФМ.

# 576
Да знам ги но и те са без подматрачни,а най евтините които намерих са по 80лв и матраците ей ти ги още едни  400лв към леглото и пак отиваме към 1000лв. Ние изобщо нямаме детска,всички сме в една стая. Обмислях вариант голямо легло за нас и отгоре стандартно за баткото,а бебето в кошара. Но така или иначе мислим живи и здрави до две три години да строим стаи към къщата и децата да си имат собствена,и с варианта за това легло и кошара,означава пак да се сменят всички легла и ми се вижда голямо набутване. А нашето бебешко вече го обещах на брат ми,и е глупаво сега да му кажа не.
Ще търсим още,поне време има.
А относно трите деца,някъде видях двуетажно и на мястото на чекмеджето има трето легло  Simple Smile

# 577
Катериче, добре дошла! Лека бременност и здраво, пухкаво бебенце на пролет!
За повиването - не съм го правила с баткото, няма да го правя и сега. Макар, че има доста болници, в които все още се практикува. Сина ми като се роди стояхме в болницата 9 дена и той милия през цялото време беше повит. Беше ми жал да го гледам така опакован  Confused.
Diva ми се губи от хоризонта  newsm78.
Така като гледам скоро ще се прави нова тема. Искате ли да пускаме анкета или да използвам някой от заглавията в старите анкети?

# 578
  • athina
Здравейте и от мен.
Искам само да кажа че семейството в което работих купиха такова легло за което спомена Бубенцето и леглото "чекмедже" като се извади е разгъне на височина е колкото долният етаж легло така че детето не спи на земята и не му е студено.Леглото плюс 3 матрака плюс 2 подматрачни рамки–поръчват се отделно и тук-им струваше някъде около 800-900 евро.
Леглото чекмедже е с някакъв немски механизъм подобен на разгъваемите дивани и това позволява леглото да стане високо.
Дано съм ви била полезна

Елле и аз това си мислех днес и се опитвам да измисля някакво заглавие да предложа но не ми се отдава.

# 579
Момичета, другата седмица ще ходя на ФМ в София. Взела съм си час и за доц. Марков и за доц. Томова. Чудя се при кого да отида. Моля ако някой тук е ходил при тях да сподели.

Днес е Бабин ден! Да са ни живи и здрави акушерките и гинеколозите! smile3525

# 580
С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - това заглавие беше другият победител във втората тема. Ако сте съгласни, мога да ползвам него? А ако искате и нова анкета ще пуснем Simple Smile.

# 581
С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - това заглавие беше другият победител във втората тема. Ако сте съгласни, мога да ползвам него? А ако искате и нова анкета ще пуснем Simple Smile.

хехе, много е сладко... +1 от моя страна за това предложение  smile3521

# 582
  • София
Катериче, добре дошла и лека бременност.   bouquet

За повиването ви чета и се сетих, че преди 7 години като раждах в Тина Киркова всички бебета бяха повити. Интересно ми е това дали се е променило - надявам се, че е. Аз не съм повивала синът ми, ползвали сме кенгуру т.к много се успокояваше и дремваше в него. Всяка вечер татко му се прибираше от работа и го слагаше с кенгуруто - хем да се погушкат, хем да можеш да вечеряме на спокойствие. Сега съм се навила да си взема слинг - надявам се да ми е удобен, за да можем да мърдаме напред-назад с бебка без количка.
За леглата - в къщи имаме легло на два етажа - сега бъдещият батко спи на първия. Бебебто ще е при нас първите месеци - ще видим как е въпросът с нощният сън и ще решаваме за по нататък дали ще ги събираме в една стая. Имаме и свободна стая така, че можем да ги отделим и в отделни стаи по-натам.
По въпросът за стволовите клетки - аз съм против. Не мисля, че има смисъл и не дай си боже се наложи да се ползват, едва ли една малка дозичка, замразена незнам колко си години и незнайно как съхранявана ще ми спаси детето. Обсъждала съм го и с гинеколожката при която раждах - тя в прав текст ми каза, че няма смисъл.

Повечето момичета сте на преглед на 12-ти - пожелавам ви успех и много положителни емоции при срещатата с малките човечета.
Ние бяхме на преглед тази седмица - водихме и баткото. Той много се вълнуваше преди това, но ми се стори по време на прегледа, че се поуплаши. После ме пита дали при бебето имало кръв, как дишало, къде пишка - притесни се детето като го видя на толкова тъмно и тясно място  Simple Smile Каза и че му е заело личното пространство и тази къщичка била негова преди 7 години... После ме пита защо работя като съм бременна, а не стоя в къши да си почивам... Много загрижен малкият ми мъж  Heart Eyes

Diva, С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце е  Peace. Но все пак сме демократичен форум - ако другите мами измислят и други предложения можем да гласуваме.

# 583
  • София
Чудно е заглавието.  Peace

# 584
  • София
+1 за това заглавие, че после ще му мине времето... Току-виж взело, че се позатоплило до следващата тема.

Общи условия

Активация на акаунт