В очакване на празнични ритничета от нашите сладки ЮНСКИ мъничета. - тема 5

• 28 092
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Привет:)

sarah lou, май не е конкретно за циганки, ами като цяло със смешни истории. Ето, това намерих http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381074.0

milady M, моято корем определено е нагоре, вече е оформен от под гърдите надолу.

# 556
Ухууу голямо писане, два дни нямах интернет и от два часа не мога да ви изчета едва стигнах до 33страница.
babyAty, толкова много се радвам Hug Hug Hug и аз не можах да си сдържа сълзите.
 За пелените- изобщо не се виждам да пера пелени, аз съм за еднократните.
 А сега за мен- за съжаление хремата при мен се премина в ужасна кашлица и АГ ми днес на прегледа ми изписа АБ, мукоплант и бийогая. А иначе бебчето ми е добре пораснало е и вече имаме предположение за пол- МОМЧЕ, каката така се зарадва Simple Smile а и не само тя де Simple Smile а сега се връщам да чета докъдето мога, че днес доста съм се изморила.

# 557
Вълшебната Пеперуда аз също бях с ужасна хрема която за 3 дни успях някак да облекча , но като теб премина в кашлица и то с гадни храчки от 3дена смуча прополки и много ми помогнаха .

# 558
milady M, това с пристегнатото повиване е отречено като много вредно за крачетата на бебето и по-специално на тазобедрените му стави. Ето, това изскочи веднага като потърсих http://www.doctoryanakiev.com/podr.html?id=2, като напишеш в гугъл "повиване и луксация", ще ти излязат доста резултати. Навсякъде пише, че най-добра профилактика срещу дисплазия и луксация на тазобедрената става е да се осигурява на бебето позиция с умерено свити и разкрачени крачета, това си е и неговата естествена позиция от утробата. Ортопедът, който прегледа дъщеря ни (задължителен профилактичен преглед на 1-месечна възраст) ни каза максимално много да я носим в кенгуру или слинг с разкрачени крачета.

Аз си имам сериозен тумбак (16+ седмица съм), започна да ми се заформя малко след като си направих теста. Не помня точно, ама май и първия път ми пролича рано. А само като си спомня гигантския ми корем в 9тия месец, не смея да си помисля сега какъв ще бъде, ако е вярно, че втория път стават по-големи  ooooh!

# 559
здравейте мамчета!днес пък направо се оляхте да пишете...не мога да сваря да чета
Бубси Ч.Р.Д. на патеричка  newsm67 желая ти много здраве и едно здраво юнче на термин   bouquet
Елленаправо паднах да се  смея   Joy затова ли на циганките чааветата са толкова черни?
ПетраДи добре дошла! ти да не си от същата ПетраДи от форума на зачатие?
за корема -корема ми имам чувството,че от ден на ден става все по-широк и голям.до 9 месец предвиждам че ще съм станала мама кит  preggo
за секса ние се обичаме 1-2 пъти седмично случвало се и да свърши ММ в мен,но гледа все да го изскара luvbed
за стволовите клетки ако имах възможност щях да ги съхранявам,но съм склонна и да ги даря на тези,които имат истинска нужда от тях,за да живеят
оф май имаше нещо да пиша  ама забраих

# 560
  • Някъде там край морето
Добро утро  Hug

babyAty, много ми харесва количката ти. И моята е доста голяма и ако реша да си взема кола, ще се съобразя с това. Под малка имах предвид, че основната ни е комби и е огромна, та ми се иска нещо по-скромно и икономично.
milady M, и аз като Фотон знам, че стегнатото повиване в много вредно за крачетата. Няма да останат криви без да повиваш. Но съм чела, че препоръчват "леко" повиване с пелена, не да е стегнато, ами колко да се чувства гушнато бебчето и да не маха безразборно с ръце, защото това ги плаши. Били по-спокойни децата и помагало за колики.
*Sladkishka*, благодаря за темата. Ще си я чета у нас, че да не  ме гледат странно колегите как се хиля.
Вълшебната Пеперуда, бързо да се оправяш. Твоето АГ много щедро на АБ newsm78 Аз бих опитала и без него. Логично е хремата да премине в кашлица, дано премине бързо. На мен за зверската кашлица миналия месец ми изписа някакъв билков сироп, но и мукопланта е много добър Честити ти сини гащи (предполагаеми)  Hug

# 561
Като за говорихте за повиването се сещам две неща. Едното, че нашия ортопед много хареса многократните пелени, защото са по-обемни от памперса и държат разтворени крачетата. Той също каза, че носенето в слинг е много хубаво. В кенгуру не са така разкрачени крачетата като в слинг.
Другото е да ви препоръчам книгата на д-р Карп, мисля че я преведоха на български. На английски се казвам The happiest baby on the block. Има незаменими съвети за успокояване на ревящи бебета, които направо ни спасиха живота първите месеци. Той препоръчва повиване но с пристягане на ръчичките, не на крачетата.

И да ви кажа, че вчера нападнах на малката бебешкото олио на Веледа. Много добре ми се отрази на кожата на корема, която вече почва да сърби от разтягането.

# 562
Тази година на майка ми й сменяха втората колянна става (на 54 години!) не можеше да ходи от износване. В болницата беше с една 40-годишна жена с 2 сменени тазобедрени стави, при визитация хирурга каза, че такава луксация на тазобедрените стави се получава най-често от практиката бебетата да се повиват, за да им се изправят крачетата и това води до т.нар. плитки стави, които при тази млада жена бяха напълно износени и смачкани вече.
Ellle  Joy

# 563
Добро утро!
Моя мъж е биолог,ама честно казано не разбрах за повиването ли да го попитам  newsm78
Аз по сомени....преди време някой ми беше казал,че това стягане на крачетата не е полезо.
А аз с детето винаги съм гледала памперсите да са по сплескани,а то било хубаво да са обемни ...'
Кенгуру и слинг също не съм ползвала и за тях бях на мнение ,че не са полезни,а вие преобърнахте целият ми мироглед  Laughing
Как сте с храненето?!? Прави ми впечатление,че вече нямам така голям апетит,спря и лошо да ми става.
Голямо приключение се оказа да намерим легло на два етажа,което да става за бебе...нито едно долу няма решетки,а малкото с решетки са без подматрачни рамки и поръчката им и матраците излизат към 1000лв,много е неприятно да си с огрничено пространство.

# 564
Ох това за белите бебета ме уби Joy Joy Joy аз за тоеа ли съм толкова бяла Simple Smile
За повиването- не мога да си представя как се чувства това бебче в таково положение след като 9 месеца си е стояло свитичко в корема на мама. Това за стегнатото повиване е съвсем остаряло разбиране.
За кекса- вчера щях да питам АГ дали вече не може, но от вълнение пак забравих Simple Smile
  Добре дошли на новите майчета, нека заедно да изкараме лека и безпроблемна бременност и сладки мъници накрая!!!
  За моя антибиотик  изписа ми го, защото имам жълти храчки и Др се притесни, че е нещо бактериално, а и на мен в това положение не ми се рискуваше само с билкови сиропчета и за това ще си го пия, колкото и да не ми се искаше.
 И ЧЕСТИТО НА ПАТЕРИЧКИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ  bouquet

# 565
  • Пловдив
Не знам какви са били температурите през април, когато съм се родила аз, но изобщо от първия ден у дома не съм търпяла да ме повиват и стягат, а майка ми е имала опит в повиването (все пак съм второ дете и е повивала брат ми). От самото начало аз съм била с подложка от пелена между крачетата и отгоре нахлузени бебешки ританки или друго бебешко долнще. Може да не е било, защото ми е гореща, а просто да съм мърдала много, но повта в пелена съм оставала гола за отрицателно време. Не ми се мисли как се увива бебе в няколко ката памучен плат през юни и юли, когато температурите са над 30 градуса.
Относно тазобедрените стави е ясно, че крачетата е по-добре да са разкрачени. Разкрачването в колената довежда до прибиране в бедрото (може да го пробва всеки човек).  Ябълката на бедрената кост потъва по-добре във вдлъбнатината на тазовите кости, което спомага гя да се изгради достатъчно дълбока и артикулацията да е добра.

# 566
Здравейте и добър студен ден Simple Smile

кажете какво ползвате за блокирал нос...ей да му се невиди,толкова се пазех, отидох на работа тая седмица и венага някой от 100-те ми кихащи колеги ме зарази...та по тоя повод от вчера съм в нас, но тая нощ спах супер неспокойно заради тоя нос и изсъхналото гърло..

тъпча мед с джинджифил малко да укрепна....поне това ме вдигна като бях много болна първия месец....също яко лимони, фрешове и чесън Simple Smile
за носа преди си бях слагала вода, сол и сода, но е толкоова гадно, че ако имате други идеи с удоволствие ще ги приветствам..

а относно повиването...на мен ми се струва глупост...може да е било оправдано в някакви условия, някога назад във времето, но за наши дни ми е странно..особено пък лятото...леле горкото дете.

пелените...и аз като една мама само ще кажа, че съм консуматор...срам не срам това е положението...представяте ли си с ревящо бебе, къща нагоре с краката...да трябва да перем и гладим пелени....хм...нещо не звучи вълнуващо newsm12

а за тоз прословут секс и плуващите юнаци...ние сме си вътре...и ни е доста добре luvbed

# 567
  • Някъде там край морето
Милена, опитай с физ. р-р и някакви хомеопатични капки (Еуфорбиум съм пробвала с малкия). Също понякога си правя капки с клеева тинктура - на 10мл физ. р-р слагам 4-5 капки тинктура. Бързо оздравяване.

# 568
Здравейте мамчета  Wink
Благодаря за бързите отговори  Simple Smile Не съм запозната с ползите и вредите от повиването и затова ви попитах,че зълва ми преди няколко дена ми говореше да съм си повила бебето,тя нейното си го е повивала(юлско бебе преди 6,5г.) и затова попитах да видя какво ще ме консултирате,но като ви слушам май и аз ще стана само консуматор,щом не е хубаво да се повива  Rolling Eyes
Оф,от три дни сутрин ми тече доста кръв от дясната ноздра  Sad В началото на бременността имаше няколко дни леко зацапване,но бързо отшумя,а сега пак и то доста повече и съсирек чак ми се образува в ноздрата  Sad
За стволовите клетки не съм разучила достатъчно много за да взема решение,а и си е доста скъпо удоволствие  Crossing Arms Мисля,че в по предни теми някои мами бяха дали инфо,че само 25%(или нещо такова) от съхранените клетки се запазват и могат да се използват,а останалите или са негодни или изобщо не успяват да се съхранят,то тогава за какво плащаме  Thinking Иначе и аз гледах в понеделник едно предаване на Бтв(Истински истории),където детенцето беше болно и накараха майката да роди второ за да вземат клетки от пъпната връв на новороденото,та ако се наложи мисля,че този вариант би бил по удачен  Thinking А иначе имало публични банки,къде може да се дарява и това е по скоро варианта за тази бременност  Thinking
Четох в други теми,че се обсъжда варианта с късно прерязване на пъпната връв,докато спре да пулсира  newsm78 имате ли идея,защо се прави това  newsm78
А и друго да ви кажа - вчера сутринта гледах на Кафе и водещата спомена за рубриката която следя "Моето мечтано бебе" и че единствената двойка(от 3-те),която успя да забременее,за жалост е родила бебенцето си преждевременно,едва 750гр.  Sad ,но благодарение на неонатологията в Майчин дом София сега момиченцето(Александра) вече била 1070гр. и се развивала добре,но все още била в риск  Sad Дано всичко мине добре  Praynig Иначе тя до 6 месец някъде кара една много хубава бременност ... но явно нещо в последния момент се е объркало  Confused В коя седмица се е родило бебчето за да е 750гр.  newsm78 Но определено за мамите от София,ако бебчето реши да излиза по-рано по-добрият вариант е Майчин дом от това,което разбрах  Thinking
Ами май това имах да ви казвам за сега  Rolling Eyes Пожелавам ви един хубав и изпълнен с положителни емоции ден  Hug
П.С.Обратното броене до мечтания преглед започна  Rolling Eyes Остават 4дни  Rolling Eyes

# 569
Sarah Lou мерси, ще пробвам....сетих се че имам някакви морски соли точно за деца (бях си взимала предния път като ми беше запушена цифката Simple Smile )

ама да ви кажа честно, като гледам какъв е мраз навън само при мисълта да излезна и се разболявам  newsm62

Общи условия

Активация на акаунт