Новата Година весело да отпразнуваме,че с ЮЛСКИТЕ бебоци на лято ще будуваме

• 37 139
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Бо-Бо, съжалявам! Много е гадно. Точно с навлизането в личноъо пространство е проблема.
Ако ти е високо кръвното колата и айряна няма да помогнат изобщо. Опитай с чай. Нещо което да те отпусне. И мисли позитивно. Малко е трудно първите ден два, но има много по-страшни неща.  Hug

# 361
Благодаря ви момичета.
Кръвното ми е 113/60. Ще опитам с масаж. И студени компреси.
Знам, че най важното е да сме живи и здрави, но трябва да мине време за да забравя.

# 362
Бо, пълна гадост е това, много ти съчувствам.
При мен най-много действа сънят. Легни си рано, дано ти мине по-скоро.

# 363
  • Пловдив
Во-Во, много неприятно, съжалявам. Пожелавам ти по бързо да загърбиш неприятната случка и да си добре, както ти, така и бебето.

# 364
Много съжалявам за обира, дано бързо се оттърсите и всичко премине. Понякога има такива моменти, за съжаление точно сега май не е подходящо, но то никога не е подходящо за такива лоши неща. Важното е,че вие сте живи и здрави, каквото са ви взели да си го носят те знаят къде.

Аз бях днес на преглед, 14 седмица и няколко дена съм, макар,че апарата ме замери,че съм в 15 седмица. Бебока е екстра, расте си, мърда вътре и явно се забавлява. Не можем да го видим какво е, но доктора пак ми каза,че според него е момче. Предписа ми магнезий ( НутриМаг ) и ми каза да продължавам с фолиевата.

Интересно ми стана, че като му казах,че пия общи витамини той каза,че не е привърженик,защото не се усвоявали добре, а отделно било по-добре. Аз това го знам от преди, но и сега ми се потвърди. Също така ми каза да не прекалявам със витамините до добавките като цяло,защото бебока можел да стане по-едър Joy.  Аз обаче си продължавам със БИОЗИН МАМА и ПРЕНАТАЛ витамините на СОЛГАР и мисля да не ги спирам. Взех и този магнезий да го пия и мисля да си почвам пак Шуслеровите соли.

# 365
  • Paris, France
Бобо, много гадна случка. И моите родители ги обраха преди 2-3 години. Нищо особено не бяха взели, но бяха обърнали цялата къща. Явно са търсели бижута или нещо друго ценно. След време от полицията намерили обирджията - някакъв ром-наркоман и дори бяха открили част от предметите, които липсваха. Дано и на вас успеят да ви върнат откраднатото.

Бел, дано не те засегна, но и мъжът ти е донякъде прав. Точно защото ви предстоят още много разходи като се роди бебето, би трябвало да не давате допълнителни пари за нещо, което ти се полага по ЗК. Ако всичко се развива добре с бременността ти, няма нужда да ходиш всяка седмица-две на преглед, нали? Изобщо, мисля, че по-честото ходене само може да ни стресира допълнително, а и честото гледане с ехограф хич не е препоръчително.

# 366
  • Sofia
Момичета, каква разлика има между лунарни и календарни месеци ? И в коя седмица ( например) разбираме, че сме влезли в 5 месец 17 или 18 г. С ?

# 367
  • София
Здравейте момичета,тази сутрин станахме по-късно и се понаспах поне ,че вчера цяла нощ се въртях Tired,ох да минава и днес и да отивам да се погледаме и ние с бебчето. Бобо надявам се си поспала и главоболието е преминало.
Oceanborn браво на бебчето че е добре това е най-важното,колкото до витамините аз не пия никакви и с предната бременност не пих,колкото лекари съм питала всички са били против изкуствените добавки ,освен фолиева киселина и в късните месеци магнезии,друго не се налагаше да пия.
 nikinkaaa разликата е че лунарните месеци са по 4 седмици точно и според тях бременността трае 10 лунарни месеца. А календарните и сама се сещаш че с повече седмици и така се получават реално 9 календарни месеца ,като във всеки се падат 4 или 5 броя седмици според зависи. Най добрия начина да смяташ месеците е по метода на добавяне да един ден към всеки месец след 2рия към дата на ПРМ. Имаше някъде назад примерче,както и табличка на първа страничка ,там са написани календарните месеци и от коя до коя седмица си в определен месец,дано съм помогнала.

# 368
  • Телиш/Плевен
Пак ще си позволя намеса в темичката ви, дано съм от полза някому. Peace

nikinkaaa, ето лунарните месеци:
1 – 4 г.с. - 1 лунарен месец
5 – 8 г.с. - 2 лунарен месец
9 – 12 г.с. - 3 лунарен месец
13 – 16 г.с. - 4 лунарен месец
17 – 20 г.с. - 5 лунарен месец
21 – 24 г.с. - 6 лунарен месец
25 – 28 г.с. - 7 лунарен месец
29 – 32 г.с. - 8 лунарен месец
33 – 36 г.с. - 9 лунарен месец
37 – 40 г.с. - 10 лунарен месец

Календарните:
1 - 4 г.с. - 1 календарен месец
5- 8 г.с. - 2 календарен месец
9 - 13 г.с. - 3 календарен месец
14 - 17 г.с. - 4 календарен месец
18 - 21 г.с. - 5 календарен месец
22 - 26 г.с. - 6 календарен месец
27 - 30 г. с. - 7 календарен месец
31 - 35 г.с. - 8 календарен месец
35 - 40 г.с. - 9 календарен месец

Гинеколозите броят лунарните месеци, докато повечето жени използват календарните месеци.
В 17 г.с. и 1 ден влизате в петия месец. Това означава, че от бременността са минали 17 пълни седмици и сте в първия ден на 18-тата (която е началото на пети месец).

Bell03, всяка жена има право да избира как ще се чувства по-спокойна. Моята бременност беше следена само по Здравна каса, но не съм имала никакви проблеми и всичко, заложено в програмата, ми беше достатъчно. Гинеколожката ми сама ми предлагаше ехограф всеки месец, но аз много пъти съм отказвала. Въпрос на усещане е. Аз бях уверена, че всичко е наред и нямах нужда да ме гледат постоянно. За цялата бременност са ме гледали 3 или 4 пъти. Като първият е бил за установяване на бременност, а последният - в дните преди раждането. Бях напълно спокойна и изкарах прекрасна бременност, а резултатът от нея е едно много кротко и спокойно дете (не знам дали имат връзка нещата, просто няколко човека ми казват, че това, че не съм се тревожила излишно, е дало отражение). Но аз и по принцип съм си такава - на моменти дразнещо спокойна. Blush И затова в моята ситуация това биха били наистина излишни харчове. Прецени как ще се чувстваш най-добре и действай според твоето желание.

# 369
  • Sofia
Благодаря , момичета ! Heart Eyes

# 370
Аз следя бременността си по ЗК във Велико Търново. Всяко посещение включва преглед с ехограф, за който не плащам нищо. Според мен това дали ще те погледнат или не, е по преценка на АГ-то. Както казва моята- "Да съм спокойна ще погледна" Simple Smile

# 371
Здравейте Мами :* записвам се и аз при вас.Аз съм от Бургас и съм с термин 8 юли, имам си и момиченце което декември направи 3 години Simple Smile

# 372
  • Paris, France
Аз се включвам само да съобщя набързо, че всички, които ми писахте с молба да ви добавя във ФБ групата, съм ви пратила покани за приятелство (+ едно лично съобщение, защото не можеше да добавя една от мамите, проверете си в папка "други"). Профилната ми снимка е с надпис Je suis Charlie - да не се чудите. Вече 3 от момичетата са добавени в групата, очаквам да се представите Simple Smile

# 373
Някоя мама да е правила сметка колко пари излиза всичко, което е необходими първоначално за бебето? Без количка и кошарка. Сега мисля да пробвам по някой от готовите списъци да сметна, ама като за първо дете съм доста неориентирана  Mr. Green

# 374
Момичета главоболието мина. Мисля, че най- много ми помогнаха масажите на челото и по точно веждите( благодаря на мамчето, което беше написало Hug)
Днеска беше голямото подреждане и чистене.
Досега съм качила 1,5кг, но напоследък си мисля само за ядене Blush искам да минава по-бързо времето и в понеделник да видя дали всичко е наред.

Благодаря и на fashionmama, че ме добави във ФБ групата  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт