Новата Година весело да отпразнуваме,че с ЮЛСКИТЕ бебоци на лято ще будуваме

• 37 139
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, момичета! Набързо да се отчета: днес ходих на ранна фетална, и както каза доки всичко е повече от добре, бебчо вече е 5,82см и беше много активен през цялото време, замерванията бяха в норма, но за съжаление доки не пожела да даде предположение за пола ( още ще ме мъчи от любопитство ) каза че другия път със сигурност ще ми каже.  Важното е , че на този етап всичко е наред  Grinning
Поздрави на всички и добре дошли на новите мами  bouquet

# 376
Здравейте, момичета! Набързо да се отчета: днес ходих на ранна фетална, и както каза доки всичко е повече от добре, бебчо вече е 5,82см и беше много активен през цялото време, замерванията бяха в норма, но за съжаление доки не пожела да даде предположение за пола ( още ще ме мъчи от любопитство ) каза че другия път със сигурност ще ми каже.  Важното е , че на този етап всичко е наред  Grinning
В коя седмица си ? И моето мъниче е 5,82 см Simple Smile.

# 377
  • до едно тепе
Това нали знаете, че е от върха на главата до дупето. Иначе е по-голямо бебето Laughing
БоБо ужасно е че са ви обрали. Голяма гадост си е това да ти влязат в къщата и да ти ровят във вещите  ooooh!
Кристалин всичко зависи какво купуваш. Имам предвид цените. Има бодита например и по 3 лева, има и по 10. Не ми  се е налагало да смятам. Аз повечето неща ги получих от приятелка-дрехи, пелени и завивки. Като се замисля ми е спестила поне 300 лв newsm78
Напоследък поръчвам на сина ми блузки от английски сайтове. Имат много изгодни детски дрешки, които са и много добри като качество. Ако не беше толкова нестандартен(кльощав) щях и дънките от там да поръчвам. Поглеждала съм и бебешките-има комплекти бодита на много добра цена. Предполагам като му дойде времето от там ще си поръчам малко нови дрешки. Е след като преценя какво ми трябва още разбира се. Flutter

# 378
  • София
Добро утро как сте момичета,днес пак станах рано въпреки че и аз нещо не мога да спя спокойно последните 2 ,3 нощи. Да се отчета и тук след прегледа вчера,много съм щастлива и доволна че най-накрая си видях бебчето,всичко е наред,пораснало е мнго от последния път,отговаря си точно на седмичките,доки каза че съм като часовник Grinning. Погледах си го половин час поне,за пол каза че пак ще си имам мъж най-вероятно, но все пак си остави една вратичка Laughing до следващия път на 31 01,като ходя за БХС,макар че аз също видях че си има пишле,нищо де нали ми е здраво и расте,мъчно ми е само за таткото той много,ама много искаше девойка ,но не си я е направил завалията Mr. Green хайде пишете и вие ,хубав неделен ден от мен.

# 379
  • Paris, France
Кристалин, крайната сметка много зависи от това дали предпочиташ по-скъпи марки или по-евтини. Има огромно разнообразие от продукти и просто трябва ти да хванеш един списък и по него да проверяваш като цени това, което ти харесва и да си набелязваш. Хубаво е човек да прави тези сметки от рано, за да не се струпват толкова много разходи в края, макар че дали ще ги даде сега тези пари или ще ги спести и ще ги даде накуп накрая - май е все тая. Simple Smile Аз по себе си съдя, тъй като не съм от най-спестовните, та предпочитам по-рано да купувам.

# 380
Кристалин, момичетата вече са ти написали. Ако купуваш отсега по малко, няма да го усетиш финансово. Количката е най-скъпото май. Освен това аз бих оставила дрешките за последно. Не за друго, ами разликата между бебе 2.500 и 4.100 е наистина голяма, та първо да се види колко горе-долу едро върви. Дрешките, с които изписахме дъщеря ми й бяха ужасно големи. И само след месец вече не се побираше вътре. Така че без презапасяване.
Другото, което се сещам е, че бодитата, които се откопчават отпред са много по-лесни за обличане на новородено. Или блузките тип "прегърни ме". Освен това бебето не лежи на копчета, които макар и покрити с плат, може да не са удобни на гръбчето.
И етикетите - да не са отвътре, освен ако не са отпечатани на самия плат. Определено дразнят деликатната кожа на новородените.
Леле, колко напред във времето се отнесох... Joy
Ще взема и аз да прегледам готовите списъци, за да си припомня. Ама има толкова много време.

Мариана-Дария, добре дошла!

Навън е пролет! Излизам!  Nature Sun With Face

# 381
Здравейте! Някой, който е ходил на ФМ в МЦ Фемина, може ли да ми каже за консултацията с генетик плаща ли се нещо? Благодаря!

# 382
Благодаря за мненията, момичета! Аз засега спестявам, та ще мога и на по-късен етап да давам всичко наведнъж, но просто искам да знам дали да не затегна колана още мъничко. Засега поне спрях всякакви покупки за мен освен козметиката, намалихме и малко вечерите навън. Но пък още си позволявам по-скъпи обеди на работа и тн. Има още от къде да се спести, ако трябва.

Иначе предпочитам да гледам на живо дрешките, които ще купувам. Капризна съм на тема материи, така че бих дала пари за по-добри материи, отколкото за марка. Така че се надявам да мина някъде в средния ценови клас.

Или, не се бях замисляла с каква разлика могат да се раждат бебетата и това да се отразява на дрешките им, благодаря   bouquet

На мен вече май почва да си ми личи от сутринта  newsm78 Почвам вече да си мисля за един чифт дънки  Tired

# 383
Кристалин , да ти кажа на мен си ми личи вече постоянно.
Бях много малко килограми преди да забременея, ама сега гледам че стабилно си наваксвам ooooh!Ударих 46кг. Забременях 43 newsm78 Корем си имам и ми се струва,че с първата бременност ми беше по- малък по това време.
Аз ви чета редовно, но не съм писала, защото моят преглед е на 14.01 и нямам с какво да се похваля още.
Почивам си активно и започнах да поразглеждам туй онуй, но още не съм купувала и пазарувала нищо.
Мариана-Дария, Добре дошла   bouquet
БоБо, мога само да ти съчувствам за случилото се.Кофти усещане... Дано бързо се уталожи в съзнанието ти Hug
fashionmama , Благодаря ти за поканата във Фейса.Вече съм активна и там Laughing

# 384
В коя седмица си ? И моето мъниче е 5,82 см Simple Smile.

karelyika, в деня на прегледа бях в 12 г.с. и 3 дни  Hug

# 385
Хоп, след прегледа.  Mr. Green
Всичко е ок, бебчо расте, отговаря си на седмиците и продължава да е все така кротичко. Почти не помръдваше и ми се видя, че му е много тясно, но док ме увери, че просто се е разположило напречно и ако му е тясно, ще се премести и ми показа колко място има в другия край на матката (черна кухина).
Може би ще е момиченце Heart Eyes, макар че пъпната връв беше между крачетата и не се виждаше хубаво.

Фолиевата до 16 г.с., после не е задължително, но аз мисля да си я пия.

Изследванията ми са ок, така че няма нужда от допълнителни витамини.

Задна плацента.

Почистването на зъбите с ултразвук е ок.

Да си следя кръвното, че ми е нисичко. Да ям повече и да пия повече течности.

Ако неудържимо ме боли глава, може 4-6 таблетки парацетамол дневно. В краен случай аспирин.

Няма проблеми за пътуване, но по възможност да не е 12-часов презокеански полет.

Поръчах си и болничен от 01.02.

Рапорт - даден! bowuu Отдъхнах си.

# 386
Искам да ви питам нещо,  от 01.12.14г. съм в болничен, а още не са ми превели никакви парички. Някои знае ли нещо по въпроса? Има ли други мами с този проблем?
 Или браво на бебока, все така да продължава Simple Smile

# 387
Кит-Кат, за моя болничен от 27,11,2014 едва в петък ми преведоха парите, така че трябва да ги получиш тези дни, мисля. Simple Smile
Или., чудесен рапорт, все така!  Hug

# 388
  • София
Нещо голямо затишие в темичката,при мен всичко е ок за сега утре съм на ЖК,да видим какво ще става с болничните,бях питала във фейса ако някоя от все е взела след нова година как стоят нещата ,ама до сега никои не се включи,да видим. Днес пратих дребчо на ясла и сега ми е едно самотно в нас,но след малко ще изляза да се поразходя и да напазарувам,въпреки че доста студено и прехвърча сняг пак ooooh!,много ме е страх само да не се хлъзна някъде и да падна.
За покупки аз още изобщо не съм мислила,може би като се постопли да пообиколя някои магазини,не робувам на суеверия и ще си купя всичко което сметна, че ще ми потрябва. Колкото до разходите ,няма как да се се сметне така без да си избереш конкретни неща, че цените варират от тук до небето. Със сина ми похарчих общо около 1000лв. ,но количката беше 360лв. само,а кошарката ми е подарък, общо взето малко неща купих ,а и дрешки ми дадоха колкото искаш имам 3 сестри и всички имаха деца преди мен,коритото със стойката взех втора употреба,но беше като ново, повивалник ми подариха,подариха ми играчки доста,сега ако ме питаш май за мен неща купих Joy повече от колкото за малкия,нощници ,сутиени,еднократни гащи и подплънки за гърди,кремчета за зърна такива работи,ааа козметика за бебето бях понакупила и памперси и чаршаф чета, обиколници такива неща купувах, имах си списък и много обичах всяка седмица да си взимам по нещо ей така за кеф ,като се сетя колко се радвах на бременността си тогава  Heart Eyes,сега ми е малко по-напрегнато, но се надявам че като се оправи и времето и почна да излизам повече ще ми мине.

# 389
Кит-кат, болничните се дават в НОИ от работодателя в срок до 15-ти на следващия месец най-късно, т.е. чисто теоретично работодателят може и да не ти го е дал още, защото срокът му е 15.01. След това от НОИ ги обработват и това им отнема поне 1 месец. Така че .. може и да се забавят парите.

Общи условия

Активация на акаунт