Новата Година весело да отпразнуваме,че с ЮЛСКИТЕ бебоци на лято ще будуваме

• 37 138
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
  • София
И аз да дам отчет - бях на преглед, казаха че е ок. Взеха ми кръв, урина, секрет и цито. В петък ще звънна за резултати. Казаха 12 седмица, аз си броя 10-11, но да предположим, че доктора знае по-добре. Каза че ханша ми е тесен и вероятно ще се наложи секцио / аз имам едно нормално раждане, макар и кошмарно/ та незнам. Каза ми да отида на БХС, но после като прочетох в сайта на МД пишеше, че ми трябва снимка и размера на бебето от преди максимум 2 дни. Вие давахте ли такава? Аз нямам, а и той не ми каза и не ми направи...
И накрая и аз пак мрьн- и на мен все още ми е лошо, но вечер - като се наям и ми се гади и ми е тежко. Дали е нормално newsm78 /преди нямах такова нещо.../
Добре дошли на новите Hug

Аз съм в 11 г.с. и все още ми е лошо!Преди прегръщах тоалетната чиния по 7-8 пъти на ден,а сега по 2-3 най-много!Като стане 17:00 часа ми става много тежко,непрекъснато ми се гади...

Аз доколкото знам трябва да са минали поне два дни между ехото и БХС-то,но за снимка не знам/не ми се вярва/

# 481
Каза ми да отида на БХС, но после като прочетох в сайта на МД пишеше, че ми трябва снимка и размера на бебето от преди максимум 2 дни. Вие давахте ли такава? Аз нямам, а и той не ми каза и не ми направи...

За БХС, по принцип лекарят, който е направил замерването на ФМ записва размерите на нухалната ... каквото беше там, и ги попълва в лист. За БХС-то трябва тези замервания да са направени максимум 2 дни преди взимането на кръв. Но реално в МД никой не ти иска снимка.

# 482
Добро утро от мен Simple Smile

# 483
И аз се подувам следобяд и си карам така цяла вечер. Някои дни даже е от сутринта. А уж нямам проблеми с ходенето до тоалетна. Мъжът ми даже се хили, че вече ми бил порастнал корема Grinning Ми аз наистина изглеждам все едно съм по-бременна. В комбинация последните няколко дни ми пада и кръвното към 5-6 следобяд - ставам като парцал, започва да ми се гади и апетита ми отива подяволите. И киселини имам от време на време. А тези всичките "симптоми" ги нямах преди. Уж трябваше да се оправя положението във втория триместър, а при мен се влошава Crazy

# 484
Добро утро Simple Smile
Чакай и аз по-обстойно да се представя Wink
На 26 г. с първа бременност след ин витро в клиника Надежда Simple Smile
Относно гаденето при мен почти изчезна, а съм в 12 г.с., а вчера бях и на БХС! След преглед при док, той ми даде един лист, на който беше описал всичко необходимо дето се мери по време на прегледа и заедно с това листче отидох да ми вземат кръв, снимка не съм им давала, явно не е необходима Simple Smile
Усмихнат ден Simple Smile

# 485
  • София
Добро утро и от мен,станали сме пак рано но чак сега успях да седна,много ми е мъка това ставане рано ама какво да се прави,ще гледам да си полегне след обяд евентуално.
За бхс и аз знам че преди това се прави преглед с ултразвук,не е задължително да ФМ, взимат се размери на плода и т.н и се попълват на бланка от лекаря,с тази бланка се дава кръв, като въпросните измервания трябва да са взети най-късно преди 2 дни и това е Simple Smile не ви трябва други снимки и т.н и с късния е същата процедура ,само че се взимат други параметри ,аз него ще си правя и чак после към 20г.с вече ФМ. между другото си записах час при Марков за 24.02. Simple Smile може с някоя да се засечем Mr. Green
Аз нямам оплакванаия освен тъпите пъпки които продължават да ми излизат от време на време но са навсякъде не само по лицето ooooh!
vess_82 Честита бебочка,да ти е жива и здрава   bouquet аз ще си почакам до потвърждението за 31.01 да видим моя момък хаха но не ми се вярва да има промяна вече се настроих ,че няма да съм женска майка.
Аз сега пак си чукам главата с тези болнични ,чакам и днес и ако не ми пуснат нищо ще ги вдигна във въздуха вече ,баси и счетоводството,чакат последния момент ли и аз не знам,дано само всичко е ок и не ме разкарват по институции. #Cussing out

# 486
Мишолина, моят последен болничен е представен в НОИ вчера (аз съм самоосигуряваща се и съм помолила един приятел, които работи на близо, да ми ги носи с пълномощно). Та вчера той го е занесъл и вече е отразен в системата им, с Пик си проверявам. Днес им е последният ден на твоите хора от работата да ти представят болничния за декември, да не се мотаят. Сигурно ще го занесат де, ако вече не са, но аз така с болничните на мъжя ми все се тревожа, че счетоводителка им ще се разсее и ще забрави, защото е голяма шматка, та затова съм такава малко на тая тема...

# 487
  • sofiq
misholina_sf моя болничен е от 22.12.2014 като го дадох на 29.12 и на 30. е бил занесен а чак днес ми го отразиха в НОЙ като обработващ се , и незнам какво да мисля вече. Другия ми болничен който уж е електронен има проблем и немогат да го коригират вече цяла седмица, не ми се мисли докато стигне до там и кога въобще ще ми го изплатят Simple Smile

# 488
Здравейте и от мен, момичета! Известно време бях в затишие, но не съм спряла да ви чета. Миналата седмица бях на ранна ФМ и всичко изглежда ок, а сега си чакам и резултатите от БХС (трябваше да излязат вчера, но все още няма нищо публикувано). Малко ме притесни единствено фактът, че АГ-то каза, че бебчето ми е по-голямо, отколкото се очаква да е в 12 г.с. и има вероятност да е доста едър плод. Било възможно да се наследствено, тъй като мъжът ми е бил голямо бебе - 4 кг. 650 гр. Това ме разтревожи, понеже много ми се искаше да избегна секцио. Всъщност може и да успея да родя нормално, но явно ще е доста преди термина?
Имам и един въпрос: можете ли да ми кажете откъде мога да намеря примерен списък за нещата, които ще ми трябват за бебчо първоначално (включително количка, кошарка и пр.), тъй като ми е за първи път и някои от нещата, които сте споменавали, си нямам и на представа какво означават?
 newsm78

# 489
И на мен ми е за пръв път, спокойно- и аз съм объркана малко  Mr. Green Laughing
Работила съм преди години в магазин Вис виталис и добре, че имаше обучение, та горе долу знам нещата, на теория само обаче. Решила съм дрешките да са от там. Ето и техен списък http://visvitalis.oclab.eu/tmp/list_visvitaliss.pdf

# 490
misholina_sf аз имам един болничен от 1.12.14г занесен на 15.12.14г. още не е преведен  #Cussing out и още един от 15.12.14 занесенна 30.12.14г.  #Cussing out от онзи ден не мога да се свържа с НОЙ да ги вдигна във въздуха  #2gunfire #Cussing out

# 491
misholina_sf аз имам един болничен от 1.12.14г занесен на 15.12.14г. още не е преведен  #Cussing out и още един от 15.12.14 занесенна 30.12.14г.  #Cussing out от онзи ден не мога да се свържа с НОЙ да ги вдигна във въздуха  #2gunfire #Cussing out

Звънни ми.Моят болничен за декември също беше представен в средата на декември, и след като го забавиха им звъннах.
Днес гледам че имам превод.

# 492

Звънни ми.Моят болничен за декември също беше представен в средата на декември, и след като го забавиха им звъннах.

Видях зор докато се свържа с тях, но се свързах....Казаха че единствено на място може да се даде информация или да задам въпрос в сайта а това незнам къде се прави, но да очаквамм другата седмица превод....  #Crazy

# 493
  • София
Сега пак погледнах и още няма нищо отразено на страницата #Cussing out,не знам вече какво да мисля,а с тия електронните мисля че ще има още повече грешки,супер тъпотия. Аз не знам дали въбоще са го занесли вече е нои,мислех ако и днес няма нищо да звънна на счетоводителката да я питам,а с електронния как стоят нещата някой знае ли,веднага ли се отразява че е при тях или чакат първо другия newsm78,писна ми вече.,а за превод изобщо не съм си помисляла скоро.
: svet_m Имаш доста време да решаваш какво и колко да си купи за бебчето,аз гледах списъци на мами от нета и такива от магазини и си съставих мой собствен и то постепенно ,някой неща се махаха други се добавяха,има много продукти включени, които определено са излишни и други които освен някоя майка вече, да ти каже няма да се сетиш за тях Simple Smile. Напиши списък за бебе в гугъл и ще излязат километрични,после ще си мислиш и питаш за нещата по отделно с времето ще си го попълваш и така.Приятно бременеене и пазаруване от мен.

# 494

[/quote

При мен стана така..Писах им..Ако ти се занимава..Влизаш в сайта на НОИ.Отиваш на E-услуги, след което избираш Административни услуги. Избираш си съответното ТП на НОИ , след което избираш Въпроси, сигнали и жалби...
На мен ми отговориха за два дни като ми се извиниха за забавянето и факт е че парите днес бяха по сметката ми.

Видях зор докато се свържа с тях, но се свързах....Казаха че единствено на място може да се даде информация или да задам въпрос в сайта а това незнам къде се прави, но да очаквамм другата седмица превод....  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт