Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 31 042
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
Да и за и мен е безмислено да се купува кош за памперси. Една ролка пликчета, като тези за плодовете в Кауфланд например, струва 3 лева.. Като се опаковат добре няма да миришат според мен.

# 541
  • Пловдив
Здравейте и от мен!Днес посетих моят лекар,всичко е наред с бебока,и болките които съм имала не били страшни,а нормални.Само дето ако се задържи стягането в корема и контракциите ,ще се наложи да влезна в болница  на системи за 3 дни,само че при мен основно ми се втърдява ,и боли повече в дясно горе,което според него не е нищо,ако е в целият корем тогава да му се обадя да влизам.Но забелязах ,че ако само лежа нещата са контролируеми.Утре ще си пусна изследвания да видим какви ще са резултатите.Лека вечер на всички!

# 542
Мен от два часа ме присвива отзад в ляво високо,сякаш е бъбрек  newsm78 Като полегна на ляво ме наболва сякаш се притиска,а като се завъртя по гръб или на дясно не ме боли...Възможно ли е бебето да притиска нещо?До сега не ме е боляло така...

# 543
Аз като гледам възглавниците против задушаване ги дават различни от тези, които са против обръщане  newsm78

# 544
  • Под кленовите дървета
хеххее, още не са свалили цената Simple Smile Тия кошове ги гледам от миналата бременност, сега ще вземем сигурно, но тук от тукашния продавалник са между 5 и 20 долара. Те са измислени за страни, в които имаш право да си хвърляш боклука само определени дни. Тук няма кофи навън и боклука седи в чували на балкона. Лятото, ако го забравиш, става Sick На нашата улица органичния се изхвърля два пути - вторник и петък. Рециклажа само петък Та при нас има смисъл този кош, щото иначе ще мирише....МНОГО! И като напече слънцето, колкото и да си увил пампито, пак вони.

# 545
  • София
Мерси за възглавничката, подозирах, че са от тия с ограничителите.

Аз ако знаете колко съм се смяла с този кош:) нали нон стоп ровя по сайтове и онлайн магазини и какви ли не бебешки глезотии видях... И му се зачудих на това кошче дали въобще има смисъл в държава като нашата, където с едни обикновени торбички и редовно хвърляне на боклука си живее човек:)
Както казва jasmin, по-логично ми се струва за страни, в които по график се събират отпадъците.
Иначе си е просто глезотия, не че не се зачудих дали и аз нямам нужда от нея:)Simple SmileSimple Smile

# 546
  • София
Ние пък мислим да си поръчаме този кош, все пак ще са повече летни бебета и ме притеснява да не се вмирисва.Имам приятели които го имат и са доволни.Ще си го поръчаме от амазон, но не е спешна покупка, по скоро към май месец ще го вземем.

Тази възглавница против задушване дето Ро3и е показала нещо не я разбирам как действа. От тези с ограничителите и ние ще си вземем. Според мен са удобни особено за млади родители ако взимате бебто на спалнята при вас и се притеснявате да не го смачкате Simple Smile

# 547
Здравейте, тези възглавници с ограничителите ми се струват добра инвестиция. Но не съм виждала никъде по магазините да ги продават, идеи от къде да купя?  newsm78

А сега гледам в facebook някой беше питал за адресната регистрация. Ние и двамата сме с различни адреси по лична карта, но временните ни са еднакви. Но и те не са там където живеем. А пък моят постоянен адрес дори е в друг град. Та въпроса ми е като пишат същия адрес на майката  за бебето, означавали че трябва акта му за раждане да се издаде в този друг град и това пречили за избора на педиатър? Съжалявам за тъпия въпрос и дали го обясних правилно, но четох в нета и хич не ми стана ясно.

# 548
  • Бургас
Актът за раждане се издава в града,в което е родено детето. Не разбирам как адреса е свързан с избора на педиатър? Не отпадна ли районирането? Адреса има значение в последсвие -за ясли,градини,училища.

# 549
Леле, момичета, кош за памперси! Какво ли не са измислили наистина!!!  Аз съм решила да сме с многократни пелени, та такова чудо няма да ни трябва със сигурност. Но за пелените съм в голяма чуденка откъде и какв да купя и колко броя ще ми трябват. Намерих едно хубаво клипче за видовете многократни пелени за неорентираните като мен - eто тук по-надолу в сайта е клипчето http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/peleni.html
Има тема за пелените, където има доста добро описание на различните видове, както и момичета с опит с различни марки, препоръчвам ти да я погледнеш. От скоро има и фейсбук група. Синът ми е с многократни пелени, досега за 1г 8м сме купили 3-4 пакета памперси общо май, основно за като ходим на море, където не съхнат много. Относно коша и миризмата - всъщност в първите месеци при кърмено бебе смрадта идва от химията в памперса, а не от самото аки, от наблюденията ми върху многократни и еднократни пелени. За мен лично кошът е просто още един боклук, който ще бъде изхвърлен накрая, освен индивидуалните найлонови пликчета. Реално в днешно време още преди бебето да е навършило 2 години е допринесло за поне тон боклук - памперси, ненужни вещи и т.н.... но в крайна сметка бебешката индустрия е за много пари, защото родителите са склонни да купуват много повече "щом е за детето", така че надали в скоро време ще има подобрение в тази насока.

Относно възглавниците - не съм ползвала никакви възглавници със сина ми, не смятам да ползвам никакви с бебето. Синът ми спеше при нас от самото начало, сега и бебето ще е така (ще вземем още един матрак, за да удължим спалнята). За нас този начин работи най-добре, за всяко семейство е различно, обаче.

# 550
Актът за раждане се издава в града,в което е родено детето. Не разбирам как адреса е свързан с избора на педиатър? Не отпадна ли районирането? Адреса има значение в последсвие -за ясли,градини,училища.

Аз не съм на ясно. И като видях поста в face-a реших аз да питам тук, че там там четох в коментарите. Даже не знам къде да питам, а за мен избора на педиатър си е като избор за личен лекар записваш се при който искаш.

# 551
Сетих се нещо като казахте за спането на бебо на спалнята при родителите - майка ми едва ли не ми "забрани" да слагам бебо на нашите чаршафи и каза, че с мен като съм била бебе и ме вземала да ме кърми при тях ми постилала от моите си пелени. Доста смислено звучеше защо не бива, но не помня за съжаление с подробности да споделя. Вие на какво мнение сте?

# 552
  • Бургас
Аз лично мисля,че бебето трябва да спи отделно от родителите. Всеки да си знае леглото. В редките случаи ,в които детето е било в нашето легло е било на нашите чаршафи. Нищо не и стана.

# 553
Не съм чувала да има райониране, можеш да го запишеш при всеки педиатър.

Не виждам проблем бебето да се поставя в чаршафите на родителите, но е добре те да са прани с щадящ перилен препарат. Ако не е така, това за мен е единствената, но много важна причина, особено при бебета с АД. Най-добре е всички дрехи на семейството да се перат с качествен прах за пране, същия който ще се ползва за бебешките дрешки.

Аз пък тия дни се замислих как стоят нещата с избора на лекар, екип за израждането? Преди 4 години се плащаше официално на касата на болницата. За мен това е добър вариант, който намалява корупционните практики и даването на пари "под тезгяха". Но след това имам смътен спомен, че го промениха. Съжалявам за невежеството, дано можете да ми кажете!

# 554
  • София
Metlichina, просто е по-хигиенично. Даже при носене на ръце на новородено педиатърът ни каза да го вземаме с пеленка, за да няма допир с нашите дрехи. Не помня дали 100% съм спазвала.

Детето се записва на адреса на майката, но не знам дали може и на временния. Едва ли се налага в друг град да се записва.
Като гледам моят списък с покупки ще е от най-кратките. В тоя ред на мисли отдавна се каня да ви пусна линк към една статия - за финландските бебета, които спят в картонени кутии Laughing Много ме кефи Д-р Спок също така започва книгата си - че може да си представяте легълца с балдахин и т.н., но реално бебето има нужда от комфорт и уют, който получава най-вече от майка си, а ще му е еднакво удобно дори ако спи в постелено с одеялце чекмедже:)

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 11:12 от Мohita

Общи условия

Активация на акаунт