Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 31 043
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
ada_smiles, сега като се разрових из нета, видях, че същата авторка има и филм. Като че ли ми се струва по-добре нагледно да ги видя тези неща. Чудя се дали ще мога да си го сваля от някъде  Rolling Eyes

# 526
  • София

И аз скоро разбрах за задължителното спане настрани, което препоръчват у нас. В чуждоезични книги обаче пише само по гръб, не знам къде е истината. Аз съм чувала, че трябва да сменят позицията си на всяко следващо спане  newsm78

...
И аз не знам, но ми се струва по-логично настрани. Май препоръчват по гръб, за да не може да се захлупи по лице, но със споменатата възглавничка няма такава опасност.
Моето голямо дете така повръщаше до към 5 месец, че беше абсурд да го оставя по гръб.

Трябва да се сменя позицията ляво - дясно, за да не му се сплеска главата. Peace

# 527
  • София
Synni - в количката, да, там няма как да го държиш настрани, поне в началото. Но доколкото разбирам цялата какафония за спането по гръб по-скоро касае главичката и нейното положение. А и през нощта няма как да му висиш над главата да го гледаш добре ли е...

Аз мисля тези дни да поръчам повивалник и една такава възглавничка от Хиполенд. Аз обичам да се презапасявам =)
Наскоро и аз почнах да ровя в ОЛХ - след като изръшках сайтовете и чак ме е яд, че съм накупила сума ти работи вече.
Иначе за покупки от рода на вана, шезлонг и т.н. - смятам да направя един списък и да го пратя на роднините и приятелите, които знам, че ще искат да купят нещо на бебето.

Кафето според мен просто "разбужда" понякога бебето така, както разбужда нас =) Но от едно кафе няма какво да му стане....
Аз някой път го усещам, че се "събужда" с мен, друг път не... А аз си пия еспресо с мляко, всяка сутрин =)

Стана ми интересно за лекцията на ЛЛЛ в Щерев. Гледах им програмата и нямаше нищо за идните месеци. Pokita - може ли да споделиш подробности? Бих отишла.
За раждането - аз ще раждам в Токуда, сега се следя там - при Кирякова, но мисля да не съм с избор на екип. Но нямам особени изисквания, по-нататък ще разпитвам док за някакви подробности...

# 528
Po3u, лекцията на ЛЛЛ е обявена във фейсбук от 11 ч. в болница "Щерев" (кв. Разсадника) на тема: Раждане и кърмене - едно добро начало". Аз ходих на предишната и темата беше нещо за често задавани въпроси или срещани трудности при кърменето.

Забравих и още нещо да ви питам: ползвате ли вече от големите U-образни възглавници за спане? Има ли смисъл специално от такава възглавница или каквато и да е върши същата работа? Аз спя настрани и по гръб понякога, но ми се струва че си забивам корема в матрака, а той е твърдичък. Но пък ако сложа възглавница под корема ще притиска още повече  newsm78

# 529
Вчера ми беше сефтето с такава възглавница, но не си я слагам под корема поради тази причина.

# 530
ada_smiles, сега като се разрових из нета, видях, че същата авторка има и филм. Като че ли ми се струва по-добре нагледно да ги видя тези неща. Чудя се дали ще мога да си го сваля от някъде  Rolling Eyes
Филмът е Breast is best, аз съм го гледала на лекция от курса за гледане на бебе, на който ходих с баткото, не знам от къде може да се свали.
Въпреки това книгата ми беше много ценна, за да си систематизирам нещата, включително проверявах в нея различни неща в болницата (беше ми най-ценното взето нещо там) и през първия месец у дома. Така че силно я препоръчвам, независимо от това дали ще намериш филма.

Иначе ЛЛЛ и НАПК имат доброволни консултанти, с които можеш да се консултираш по телефона или да дойдат у вас и да ти помогнат с конкретни проблеми. Също така и двете организации правят лекции и събирания на майки, където майките могат да обменят опит и да си помогнат взаимно - много полезно и приятно Simple Smile
Има и ICBLC консултанти по кърмене - те са с по-висока квалификация и са подходящи за по-заплетени случаи, но са платени. Въпреки това консултацията според мен си си струва всяка стотинка, ще се избие за нула време от АМ....

# 531
Vaseto29, много успокоително ми подейства поста ти както съм се панирала с това кърмене. Пишеш, че ще си помагаме, ама аз се чудя дали след като родим ще ни остава време да бъдем толкова активни както сега. А ЛЛЛ по какъв начин точно помагат, че това също много ме интересува.
Радвам се!  Hug Ооооо, ще остава и още как - аз съм писала с лявата ръка докато кърмя ...  Joy По-нататък като започнат да се появяват първите бебета някои консултанти от ЛЛЛ следят темата и отговарят на въпроси, зададени към тях.  Peace

# 532
  • Под кленовите дървета
Абе страх лозе пази. По гръб и с глава настрани, и като реши да връща на фонтан, не знам какво ще стане.   Затова и сега ще карам настрани, с редуване на страната.

# 533
  • Перник
Точно вчера майка ми ми разказваше как като съм била бебе ме е оставила един единствен път сама, за да сготви нещо и аз съм повърнала два пъти на фонтан един след друг, добре че точно в този момент е влезнала при мен, защото иначе...та поради тази причина мисля да оставям бебето да спи настрани в креватчето, а в количката то е ясно, че спи по гръб, но тогава е под непрекъснато наблюдение все пак, дори и да стане нещо веднага ще се реагира.

# 534
  • София
Момичета, това ли са възглавничките за бебета:
И друго да ви питам - мислите ли, че има нужда да се купува подобно нещо:
Гледах ги и в Амазон и се чудих много, хем ми се струва практично, хем адски безсмислено =)

За възглавниците за нас, бременните - аз засега минавам само с прищипване на завивката между краката. И аз имам чувството, понякога, че прищипвам бебето, ама гледам да се местя и да се въртя.

# 535
Уау, какво чудо са измислили! Този продукт е на принципа, създаден е, ха сега убедете клиентите, че имат нужда от него. Аз не бих дала излишни пари за такъв кош, дори и да е адски удобен...Накрая памперсите отиват в боклука, нали?
Скрит текст:
Само в защита на бебешкото ако да кажа, че докато бебчето е на кърма, акото мирише просто на пресечено мляко  Mr. Green Mr. Green Извинявайте за лиричното описание!

# 536
# 537
  • Бургас
Аз не съм ползвала такава възглавничка. Подпирах я с одеалце,на всяко хранене сменях страната на която лежи. И в количката я държах на страни,пак леко подпряна с одеалце.
Кош за памперси хич не виждам смисъл да се взима

# 538
Рози с тоя кош ме разсмя, не бях чувала за подобно нещо. Би влязло в употреба, ама на тая цена - мерси. Ако коша беше 5-10 лв, а касетките по 2лв с удоволствие, ама просто се оливат.

# 539
Леле, момичета, кош за памперси! Какво ли не са измислили наистина!!!  Аз съм решила да сме с многократни пелени, та такова чудо няма да ни трябва със сигурност. Но за пелените съм в голяма чуденка откъде и какв да купя и колко броя ще ми трябват. Намерих едно хубаво клипче за видовете многократни пелени за неорентираните като мен - eто тук по-надолу в сайта е клипчето http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/peleni.html

И аз като Шльоки_Пльоки обожавам да стоя по турски седнала, все още мога. И да седя на диваа с вдигната блузка и да си гледам помръдващото се коремче. Само че нашият юнак се разбира с татко си добре, почти винаги с обажда ММ като си сложи ръка отгоре.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт