Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 31 054
  • 771
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Аз също нямам коластра.
jasmin_veni, покажи я тази възглавница, че мен много ме притеснява това задушаване.

# 511
  • Под кленовите дървета
jasmin_veni, такава против преобръщане, която подпира гръбчето ли имаш предвид?
Точно такава.
Съни, никога по гръб. Поне в Бг така казват и ми се струва логично. Тук пък е само по гръб и отричат настрани. Но пък Синдрома на внезапната смърт им е висок.

# 512
Родих в Майчин дом при д-р.Станева , бебето ми го сложиха на гърдите докато ме шиеха, после ме преместиха в зала в която настаняват майките родили в този ден , и след около час ми донесоха бебето дойде и акушерката която е за бебетата показа ми как да го държа в удобна за мен поза. Влезнах в 8.30 в операционна в 8.50 ми дадоха бебето и в 9.15 вече бях в залата. В 13.30 ми помогнаха да се раздвижа. нямах проблем с взимането и оставянето на бебето.

# 513
  • Под кленовите дървета
Аз също нямам коластра.
jasmin_veni, покажи я тази възглавница, че мен много ме притеснява това задушаване.

напиши в гугъл и ще се отвори. През телефона съм и ми е занимавка. В Пакостник ги има по 15-17 лв.

# 514
  • София
Съни отново си във филма май. Всеки пост завършва с потресено смайли  Sunglasses Коластрата не е показна за това дасли ще можеш да кърмиш, просто аз си питам да знам дали и другите имат

Тези възглавнички ги има навсякъде и стрват над 10 лева.

Спирам за днес да пиша.....

# 515
  • Перник
Маце, на мен от началото на четвърти месец ми тече коластра. По пижамите всяка сутрин имам петна, последните една, две седмици беше намаляла, но от снощи пак потече. Тече ми предимно вечер.
 Мисля че появата на коластрата през бременността е по-скоро от хормоните и няма отношение към количеството кърма. На нито една от моите приятелки не и е текла коластра през бременността, даже им беше странно като им казах.

# 516
Родих в Майчин дом при д-р.Станева , бебето ми го сложиха на гърдите докато ме шиеха, после ме преместиха в зала в която настаняват майките родили в този ден , и след около час ми донесоха бебето дойде и акушерката която е за бебетата показа ми как да го държа в удобна за мен поза. Влезнах в 8.30 в операционна в 8.50 ми дадоха бебето и в 9.15 вече бях в залата. В 13.30 ми помогнаха да се раздвижа. нямах проблем с взимането и оставянето на бебето.
Все повече се навивам за Майчин дом, в окръжна и в Аг няма такива неща. В Майчин дом ме притесняват анестезиолозите, имайки в предвид упойката, с която искам да бъда и това, че не могат да реагират при настъпила спешност, но си мисля, ако всичко е наред с бебето там да е. Ти разучавала ли си условията в другите болници?
jasmin_veni, аз като надниквам в количките на разхождащи се майки, само по гръб ги виждам бебетата да спат  Rolling Eyes
maceto85, по-скоро смайлитата ми са чудещи се и засрамени от това, че не съм наясно с много неща  Wink

# 517
От първия ден малката спеше по гръб по препоръка на неонтолозите и на педиатърката й. Само главичката завъртахме в едната или другата посока. В отделението с бебенца също всички бебета спят по гръб, не съм видяла да ги оставят някъде на една страна Peace. Явно навсякъде съветват различно.

# 518
  • Пловдив
за активността  - има много активни дни, има и много тихи.. Одеве например буйстваше в автобуса като бях. Като пия кафе (3в1 разредено с половин литър вода Grinning такова кафе пия аз) и пак се активизира. Иначе на няколко пъти вече си седя изсулена на дивана с вдигната блуза и гледам как подскача леко корема хаха. Яд ме е само, че таткото все не може да го усети.. докато е буен и суен вътре.. сложи ли си ръката и спира. Бъзика си се той с баща си  Joy
за коластрата - до сега не ми е текла, а ако е - не съм забелязала  newsm78 В началото, като писахте за нея се притесних, но разпитах и ме успокоиха, че не влияе на това дали ще кърмя или не. По същия начин ми бяха изкарали ангелите, че не било нормално да нямам кафява линия на корема  Tired също е пълна глупост!  Grinning
за ОЛХ - постоянно гледам, даже и запитвания съм правила.. тамън се надъхам и се спра.. Твърдо съм решила да си взема шезлонгче от там, даже съм си харесала едно.. да видим колко ще се сдържам още  Grinning
И да се оплача - уж болежки нямах .. та започнаха разни неща да се обаждат. Като седя и се изправя понякога, ме приболява срамната кост (някой на скоро май беше писал за това). От време на време забравям, че съм бременна и тръгвам да вървя като кон  Tired та на 4тата крачка почва лека болка из корема.. Иии третото е, че не мога да си се чекна вече качествено  Crossing Arms  Simple Smile Много обичам да си сядам по турски, ама на моменти като седя и се изправя и все едно корема ми се е качил на горе.. или изтръпнал.. не мога да го определя точно, ама не ми харесва усещането  Simple Smile

# 519
Лично аз не съм имала коластра нито с първата си бременност, нито засега. Но след като родих се появи коластрата, след това кърма и съм кърмила първата си дъщеря на поискване до година и малко, когато сама се отби.
Та идеята ми е да не се притеснявате, защото това не е гаранция, както и обратното.

# 520
А аз нямам никаква коластра и вече започвам да се притеснявам дали ще имам достатъчно кърма  newsm78  
Съни, и аз нямам, както и първият път, а кърмих успешно година и осем месеца без синът ми да изяде и капка АМ, отбих го три месеца преди да забременея /както и Елица е писала/. Спокойствие и увереност в собствените възможности е най-важ-но-то! Не се тревожи, тук ще помагаме всички, а и ЛЛЛ при проблеми. Peace
Мен също не ме тревожи преждевременното раждане, баткото го родих три дни след термин.  Whistling
Моят дивак вече много упорито ме рита в ребрата, още два месеца и кусур ... сигурно ще ги счупи ...  hahaha
Няма проблем бебето да спи по гръб, въпросът е главичката му да е настрани.  Peace

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 16:02 от Vaseto29

# 521
А относно кърменето много неподготвена се чувствам. Една полезна лекция имаше и я отмениха. Сега следя дали ще излезе пак. Една приятелка родила преди 4 месеца, горещо ми препоръчва да си мажа отсега зърната с някакъв крем от аптека, защото нея никой не я предупредил. Гърдите много и били разранени от кърменето и тн. Но аз чета, че ако всичко е наред не би трябвало да се усеща болка и разраняване при кърмене  newsm78
Можеш да си вземеш книжката "Азбука на кърменето", за да получиш доста информация относно кърменето.

Няма нужда от никакво мазане преди раждането. Гърдите се разраняват от неправилно засукване, което е причинено от неправилно поставяне на бебето или в по-редки случаи от физиологични особености като например юздички при бебето (лесно коригируеми). Мазането и стимулирането на гърдите преди раждането могат да доведат до контракции. Овлажняването на зърната се осъществява от така наречените Монтгомърови жлези, които стават доста изявени към края на бременността.

За мазане след раждането в случай на разраняване можете да си вземете Лансинох - кремче с пречистен ланолин, което дори няма нужда от отмиване преди кърменето. Внимавайте, защото има някои безумни кремчета на пазара - виждала съм примерно такова с глюкоза, вазелин и течен парафин (последните две са петролни деривати), което твърди, че е ок за бебето... Просто понякога печалбарството няма граници Sad

Коластрата преди раждането няма отношение за кърменето след това. Голяма част от жените нямат коластра, но кърмят успешно, а има и жени, които имат коластра през бременността, но после кърменето не им се получава поради липса на подкрепа, неподходящ режим на кърмене, неадекватна информация и т.н...

Така че вместо да се тревожиш за кърменето (което само по себе си не помага никак Simple Smile ) - вземи книжката, препоръчана по-нагоре, прочети я, обсъди я с половинката и с евентуални помагачи за бебето, дишай дълбоко и се усмихни Simple Smile Бонус е, ако успееш да отидеш на ЛЛЛ или НАПК среща и/или лекция Simple Smile

# 522

Vaseto29, много успокоително ми подейства поста ти както съм се панирала с това кърмене. Пишеш, че ще си помагаме, ама аз се чудя дали след като родим ще ни остава време да бъдем толкова активни както сега. А ЛЛЛ по какъв начин точно помагат, че това също много ме интересува.
Шльоки_Пльоки, и аз се притеснявам, че кафето "спомага" за активността на бебо, въпреки че акушерката ме убеждаваше, че не може едно слабо кафе на ден да му повлияе по някакъв начин.  Rolling Eyes

# 523
Здравейте, Честита и прекрасна Нова година   bouquet

И моето момче много мърда тези дни. Понякога дори се стряскам.

И аз скоро разбрах за задължителното спане настрани, което препоръчват у нас. В чуждоезични книги обаче пише само по гръб, не знам къде е истината. Аз съм чувала, че трябва да сменят позицията си на всяко следващо спане  newsm78

Относно лекциите на ЛЛЛ: В Щерев ще има тази неделя. Някой от вас ходи ли на предишната пак там? Чудя се дали ще е различна лекцията..?

Искам да попитам момичетата от София, къде ще раждате? Следящият ме лекар за съжаление не изражда към момента и засега не ме е насочил към болница и лекар (защото според него е рано). Но аз предпочитам да се подготвя отсега с избор на лекар, да посетя отворени врати, училище за раждане и т.н. Моите критерии за болницата, освен добрите лекари и персонал като цяло и техника, са: да не ми поставят окситоцин без мое съгласие и доказана необходимост, да не прерязват пъпната връв, преди да спре да пулсира, да ми дадат бебето веднага щом се роди и да не ни разделят повече освен за някакви належащи манипулации. По-специално ще съм благодарна на ada_smiles да се включи ако е раждала в София, да сподели къде и при кой лекар.

Освен това, искам да ви помоля да споделите ако вече сте избрали или се колебаете между няколко марки и модел количка и креватче. Така може да научим допълнителна информация или за съществуването на някоя марка, която не сме знаели досега  Peace

Ето моите предпочитания до момента:
1. Болници (от препоръки): Токуда, Шейново (д-р Велев), Св. София (бивш. Тина Киркова)
2. Колички: Peg Perego Book + pop up, Mutsy Evo.
3. Кошарка: Stokke sleepi

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 16:25 от pokita

# 524
Аз нямам коластра, единствено едно леко зацапване и то в средата на 5 месец и то само единичен случай ...

Общи условия

Активация на акаунт