Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 31 066
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Дам, от тук нататък качват само килограми и ще станат пухкави бебенца.

Абе на вас колко често ви тече коластра? Аз съм постоянно с петна

# 496
Ох, момичета, не ме плашете така за абокатите! Аз от сутринта ги убеждавам да ми го махнат, защото си усещам, че съм добре и няма да има нужда от друга система. Най-лошото, че ми изтръпва ръката и ми се поддуват пръстите от време на време. Аз от абокат съм припадала, така че много ги мразя, а на китката дори не си представям!!!

Благодаря за подкрепата на всички! Дано до раждането през април не ни се налагат повече болници!

Ние преди 2 дни купихме първит дрешки за бебо, добре че си ги снимах и сега като ми доскучее много си ги гледам!

# 497
Аз май съм от малкото, които нямат опасения от преждевременно раждане! Първото дете се роди ама точно на термина, на деня буквално (по изчисленият от интернет, не от моята АГ). И въпреки, че всяка бременност е различна, не очаквам големи девиации от тази дата  Grinning. Аз тогава до последно казвах - не, не усещам да тръгва, ще тръгне точно като му дойде момента, на термина. И така стана. Така че, не го мислете, не се заричайте, дишайте дълбоко и позитивизъм!

Аз си имам други опасения де, напр. имам усещането че бебенцето е много едро още от сега, и мъжа ми вика - не може ли да го поизвадят така в 7-мия месец! Абе, как ще го вадят току-така, ще си кротува докато му дойде момента  Mr. Green А то рита като откачено, за пръв път преживявам такова нещо, много ясно се вижда, особено вечер към 1 след полунощ настава революция!

И аз усещам промени в тялото, и то драстични - имам проблеми с кръста, може би дори дископатия. Като излезем семейно на Витоша, и постоя права около час, после цял ден лежа. Добре, че реших да спра работата, нямаше да се справя. Освен това, имам проблеми с wc, знам че много сме ги коментирали, та няма да ви занимавам пак, но е много неприятно...И контракции ми се появиха, и аз загубената, не ги разпознах, а уж имам опит, хаха...

Съни, кърменето не е чак такава философия. Някои жени наистина срещат трудности, но вярвам, че в мнозинството случаи не е така. Който държи да кърми обаче, според мен е важно да не позволи в болницата да дават шише на бебето, и да го закърми възможно най-скоро след раждането.

Аз пък не внимавах като коментирахме ергораничките, и сега се чудя освен Боба има ли други хубави марки? Иска ми се нещо на старо, не ми се влагат много пари....

Сърбежът е сигурен признак, че кожата изнемогва, и трябва мазане. Аз мажа, ама отсега се готвя психически за пораженията.

Абокатът е неприятен, аз не можах да си го спестя, въпреки че имах нормално раждане и бременност. Но на фона на голямото събитие, не се кахърете за дреболиите.

Извинявайте за дългото писмо, отвреме-навреме ми идва музата  Blush

# 498
аз пък вчера като се замогнах в тоя ОЛХ  Crazy и почнах  да поръчвам уж не исках да бързам ама на.... утре не знам даже какво ще пристигне и какво съм поръчала дрешки новички ама колко и кой нямам си и идея   hahaha Blush newsm78
И аз забравям момичета

# 499
А аз нямам никаква коластра и вече започвам да се притеснявам дали ще имам достатъчно кърма  newsm78   Явно изцяло съм пропуснала коментарите за ергоранички и си нямам идея какво представлява това. 
Видях, че са излезли новите дати на ЛЛЛ. Ужас! Няма нищо януари и февруари. За тези, на които искам да отида може вече да съм родила. Айде за първата началото на март може и да не съм. Но за втората (точно за проблемите, които възникват при кърмене и преодоляване им) на 2 април... не си давам никакви надежди. Термина ми е на 9-ти, но да изкарам до тогава... едва ли.

# 500
Ех колко много сте изписали за 1 ден, като видях колко нови мнения има ми светнаха очите, наистина много ободряващо ми действа да ви чета. Радвам се, че има място на което да се съберем мами в едно и също положение и да си коментираме и даваме съвети.

Аз да ви се оплача, че днес се разходих напълно излишно до болницата (не е от любимите ми места) за болничен и изкачих сумати стълби, за да ми кажат да отида в петък - подозирам, че има нещо общо с новите болнични листове и електронни системи.

Маце коластра ми тече и на мен постоянно! Иначе гърдите ме болят доста не издържам вече да нося сутиен.

Напоследък усещам , че всичко ми тежи не мога да седя нито да лежа , както и да застана все не ми е удобно.

Докато четях сега постовете ви и си викам я дай и аз да си оголя коремчето и да наблюдавам известно време пък дано видя побутване и тъкмо , докато четях поста на Po3u го видях и то направо ми подскачаше корема - много вълнуващо!

Утре или вдругиден отивам на ЖК , ММ няма търпение вече да види бебка , пък в началото на февруари съм на 4D и направо чакам с огромно нетърпение да отида.

А ОЛХ и аз постоянно го разглеждам, но все още не поръчвам - смятам да започна с големите покупки от следващия месец.  Heart Eyes

Нощница и аз си търся дълга, късите не ме устройват , висока съм и на мен ми се вижда Д-то като се наведа.

# 501
  • Sofia
Маце, и аз бях така с петна по дрехите. Обаче от 2 седмици някъде само по няколко капки и като че ли започна да спира.  newsm78 Казаха ми, че било нормално, но утре ще питам доктора.

Metlichina, надявам се скоро да си вкъщи и всичко да е наред  Hug

И мен ме е страх много от игли, ама откакто съм бременна май претръпнах. Досега доста пъти ми взимаха кръв, виж абоката си е неприятна работа, ама ще го изтърпим ако се наложи.

Моята бебка тези дни е като пумпал, такова въртене и ритане. И от снощи ме подритва долу в ляво и усещам нещо като гъделичкане, което май си е свиване на матката (явно леки контракции). Но нямам болки.
Гиада, и мен вече много ме боли кръста, както и опашката и гърбът. Взех си днес на работа с мен една възглавница, че не се издържа  Joy

Моята кожа е суха. Мажа се основно по корема, гърдите и дупето, но май ще трябва да започна и ръцете и краката по-честичко, че снощи не спрях да се чеша... ooooh!

# 502
  • София
Нито предния, нито този път имам коластра, в смисъл да изтича към момента, иначе сигурно има. За сметка на това пък кърмих година и 8 месеца, 6 месеца бебето само на кърма, така че рано ви е за притеснения.

# 503
  • Под кленовите дървета
Възглавнички против задушаване имя вече и в Бг. Те са за да не се захлупи бебето по лице докато спи. Нали се слагат настрани и ако се захлупят по лице може да се задушат. Иуж не мърдали в ничалото...да,да...моят дивак какво ли не правеше. С тази възглавница спа до шести месец.
Чаят го беше препоръчал лекар в Швейцария на мама от предишната отчетна и на друга мама в Англия. Разбира се всеки сам решава.
Аз ще си ушия слинг ако не намеря читав. Пари за никакви раници не давам, след като се убедих в качествата на слинга.

# 504

Съни, кърменето не е чак такава философия. Някои жени наистина срещат трудности, но вярвам, че в мнозинството случаи не е така. Който държи да кърми обаче, според мен е важно да не позволи в болницата да дават шише на бебето, и да го закърми възможно най-скоро след раждането.

A това възможно ли е да стане( да не дават шише на бебето), ако раждането е секцио?

# 505
Възглавнички против задушаване имя вече и в Бг. Те са за да не се захлупи бебето по лице докато спи. Нали се слагат настрани и ако се захлупят по лице може да се задушат.
Значи бебето не трябва да се слага да спи по гръб, така ли  Embarassed

# 506
За много години, момичета. Пожелавам на всички ни да сме много здрави и на финала едни сладки, здрави бебенца.
Аз малко се позагубих, ама от средата на декември съм в движение, без нет- чужбина, после празници, роднини.
Имам доста да си наваксвам, почти една страничка.
Иначе мина ФМ и очакваме момиченце ( отново) и таткото е много щастлив. Моля да ме добавите на първа страничка.
Чувствам се добре, ходя на работа и мисля до последно да е така. За съжаление ще ми се наложи да си сменя любимата докторка, по лични за нея причини и съм в етап начало, а остават няколко месеца. Ще пусна отделен пост във ФБ за мнения за лекари/болници в Сф.

Ще ви следя и включвам по редовно от сега.

Хубава и успешна седмица/година на всички мамита!

# 507
  • София
jasmin_veni, такава против преобръщане, която подпира гръбчето ли имаш предвид?

# 508
Здравейте момичета за  много години, живи и здрави.

Ние попътувахме за празниците и сега съм от работните , болежки си имам нормални, но тази бременност установих че всяко едно нещо ми струва повече усилия и се изморявам много по-бързо Sad

Сънни относно даването на шише - аз родих секцио по медицински причини- с двустранна вродена тазо-бедрена луксация съм- та не са давали на детенце шише с добавка, беше при мен през цялото време и се кърмехме от самото начало.

# 509
А в коя болница роди? Гледам, че си от Варна. И не знам в коя ти ги дават още в първия ден даже и при секцио. И как успяваше да се надигаш още в началото след операцията  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт