Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 30 993
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Giada,не знам как е в София,о в Бургас има тарифа. Нормално с избор 350, секцио с избор 550. Плащаш си на касата и получаваш документ.

# 556
  • София
Какво мислите за това нещо, на мен ми се вижда доста практично. Измества повиването а бебето има свобода за движение.Мисля да поръчам летен вариянт.

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_c_0_4?url=search-alias%3D … =swad%2Caps%2C322

# 557
  • Бургас
Аз не съм повивала. Не мога да ти кажа струва ли си или не

# 558
Прилича ми на усмирителна риза,защо е нужно използването му...Sorry Thinking

# 559
  • София
Аз от доста отдавна го гледам, и няколко мами ми го препоръчаха. Оригиналното се казва woombie  идеята му е да имитира майчината утроба и бебето да спи по спокойно, да не се стряска от ръчичките. Не ограничава движенията на бебето вътре.

# 560
За кошчето - напълно излишно поне според мен... при нас всеки делничен ден в 6:30 чистят кошовете, през почивните в 8:15... Затова смятам,че е излишно.

и на мен ми изглеждат като усмирителна риза  newsm78, но като гледам има доста сполучливи варианти и симпатични.

# 561
И на мен ми изглежда страшно това нещо. И аз не съм повивала и нямам намерение сега да го правя. Като цяло смятам да се водя по детето и да не го ограничам много било то и в движенията.

Издирвам сега да ви покажа едни снимки на малката като почна да се обръща, в каква поза заспиваше и до ден днешен така спи Crazy. В началото ме притесняваше, но се оказа че е било излишно, децата си знаят най-добре как им е удобно.

# 562
За хигиената при държането на бебетата ми е трудно да се съглася. След раждането има един период (в БГ традиционно 40 дни), в който срещите на бебето с външния свят са ограничени до семейството. Идеята е то да свикне с тяхната специфична микрофлора. Едва след това постепенно се разширява контакта му с външни хора. Изолирането му по някакъв начин би попречило на адаптирането към средата, в която тепърва ще живее, затова ми се струва безсмислено да прекалява с някакви правила. Ada_Smiles много хубаво го беше обяснила в една предна тема.

Тези пеленки доста ги хвалят, те по някакъв начин продължават традициите, останали от нашите баби за силното пристягане при повиване. Казват, че успокояват бебето, и даже има една методика с такова повиване и държане на бебето по корем за успокояване на коликите. Аз не съм ползвала с първото дете, и без да съм сигурна дали има връзка, детето ми не беше от най-спокойните. Бих опитала сега, ако не бях толкова пасивна в пазаруването...

В София цените за избор на лекар преди 4 г- бяха към 1000 лв, сега не знам как е...

# 563
  • София
Тази пеленка на Мацето не е за класическото едновремешно повиване, при което се пристяга бебето и движенията му са невъзможни. Това повиване е отдавна отречено заради възможна луксация (изкривяване) на ставите. Както Мацето е писала, този вод пеленка wombie само предпазва бебока от драскане и му създава илюзия за майчината утроба, защото малките бебета са свикнали и обичат да са на тясно. А техниките, за които Гиада говори, са на д-р Карп, за успокояване на бебе с колики. И едната е именно повиване в пеленка (без пристягане). Аз съм ги пробвала няколко пъти и действаха, но ползвах обикновена бархетна пелена.

За хигиената донякъде съм съгласна, че не бива да се прекалява, но я си представете допира на нежната бебешка кожа до дреха от груб плат, плетиво или изкуствена материя. Аз по-скоро инстинктивно бих го избягвала. А и малко хигиена не вреди, особено докато детето не започне само да лапа каквото докопа.

# 564
Мда, може би не е точно като едно време повиването, съгласна съм, но има известно сходство.

Много ми хареса финландската идея! Само че, ако изобщо приложат нещо подобно у нас, пак усещам как ще се опорочи - ще се набутат разни фирми доставчици на бебешки стоки, които са хора на някого, нагласени търгове, спорове за продуктите....Защото тук става дума за много пари, може би около 2 милиона на година грубо сметнато. Интересно дали това би ограмотило родните циганки? Надявам се, че да.

# 565
  • Пловдив
Вие мислите ли 40 дни да не изкарвате бебоците?

# 566
С дъщеря ми се прибрахме от болницата и след 2 дни бяхме навън. И сега ще сме от самото начало навън, единственото което избягвам е мъгла и много минусови температури, но не мисля че второто ще е проблем през април Laughing.

# 567
  • Бургас
Вие мислите ли 40 дни да не изкарвате бебоците?

Ше я изкарам при първия удобен момент.

# 568
Аз все още се чудя, че ще го изкарвам на двора няма и съмнение при хубаво време, но за из града ще видим... newsm78

# 569
Не мога да повярвам, но все още има майки, които почти не си изкарват бебето дори и след като са минали тези 40 дни. Аз не смятам да чакам да минат естествено.

Общи условия

Активация на акаунт