Мартенче закрачи вече, с мама ходят надалече!

• 50 411
  • 400
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мами Simple Smile
Ние подадохме молба за приемане в ДК, държавната в Красно село. Казаха ни, че до месец ще ни информират кога можем да започнем. А до тогава май ще трябва да продължаваме с пюретата, особено като дойдат бабите да я гледат беба ми се искаше вече да сме на кухня. Ама ще си чакаме Simple Smile
И аз смятам прясното мляко след годинка да го давам.
Остана ми нощното кърмене, което се превръща и в среднощно, зашото Калина се буди доста през вечерта... Рано сутрин като се събуди също й давам по малко, но май за тогава почти не остава кърма. Предполагам и малката скоро ще разбере, че има малко мляко и ще се откаже сама...
Поздрави от нас  bouquet

# 106
Да питам и вас за ДК - държавна , частна ? В голяма чуденка съм , слагат доста подправки-сол , захар , червен пипер , олио , прясно мляко . Не ви ли притесняват ?

# 107
Здравейте и от нас Simple Smile
Все още сме сополиви иначе всичко е наред. Вече е 9,250кг, 73 см и стои права сама  Grinning
През деня хапва сирене, масло, кисело мляко, в кашата има преходно мляко и реално през деня не суче. Вечерното кърмене преди сън може да пробвам с айрян евентуално. Тя суче по навик, не от глад. Ще видим, АМ не искам да давам, но ще проличи има ли нужда.
Взех бележка за ДК, другата седмица почваме, че записват във вторник само. Подправките не ме притесняват, все пак са в съобразени количества, а и плавно трябва да преминава към обща храна.

# 108
Аз съм чувала различни мнения и за държавна ДК и за частна - все на някой нещо не му харесва.
За Ян Бибиян много хора казват, че не била вкусна храната, други деца пък я обожават. За държавната ДК до нас пък казват, че е много вкусна храната и така... колкото майки, толкова мнения Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Аз съм се насочила към държавната, но си е чакане да ни приемат Simple Smile

# 109
Мами, като заговорихме за кухня, вижте какво намерих:

http://grabo.bg/hrana-za-malcho-09m5mv

Тук има ваучери за Ян Бибиян и мисля че цената е много добра Simple Smile

# 110
Точно до нас има пункт на Ян Бибиян и цената е 3,60 да си я вземеш от място. Но това за нас си е късмет, иначе офертата в грабо е хубава Simple Smile До нас в това магазинче предлагат още на Хер Бебе и Юначе. За Юначе не зная, но Хер бебе и Ян Бибиян я хвалят, че е хубава храната. Сестра ми е ползвала много на Българчр, но за съжаление няма близо до нас пункт, остава ми вариант с доставка. Каза ми, че храната от Българче е най-хубава Но наистина всяко бебе е индивидуално, всяка мама и тя си има мнение. За едни една кухня ще е хубава, за други друга.
Иначе и ние си имаме номерче в една ясла до нас за държавна кухня. Казаха ми да ида на 2ри февруари и да чакам, ако останели купони ше има за нас, ако не - няма и така. Държаха се отвратително с мен като се обадих да попитам, но всички лелки явно имат такова отношение. Аз също съм взела бележка от педиатърката за кухня.
Лека от нас Simple Smile

# 111
Ние нямаме кухня и сега малката отказва да се храни от шише-иска с лъжица, което изключва сутришното и вечерно мляко и сега готвя всеки ден за нея, понякога по няколко пъти. На 10 месеца е и не иска мляко-не съм я и насилвала де. Ако иска. Някое друго бебче прави ли така?  Hug

# 112
след като написах поста ме хвана шубе и взех да се ровя, че прочетох много негативни коментари за него ако се дава преди годинка и се върнах на първото и си решение да го оставя след годинката.

Какво точно си прочела, че и аз се притесних - понеже по погрешка му въведох прясното мляко с детската кухня, впоследствие разбрах, че готвят с краве мляко.  Shocked

# 113
Прочетох, че ако се дава по-рано може да доведе до алергии,  астма.Трудно се усвоява белтъка на кравето мляко от детския организъм.

# 114
Здравейте мами , при нас  през ден става пролетно време и стоим на вън по 3 часа  Mr. Green много се радва на другите бебоци явно разбира че е при себеподобни иска ми се вече да е пролет .От вчера има  разтройство дано да е заради появата на зъбче стискайте палци да излиза първото зъбче . За прясното мляко не се притеснявайте толкова 1-2 месеца не са кой знае каква разлика а такива статии винаги много наплашват въпреки че и аз ще го давам след 1 годинка . Слънчеви дни дами   bouquet

# 115
Вече всичко забелязват и разбират. И ние на площадката обикаляме и комуникира с другите бебета  Laughing Говорят си на техния език. Онзи ден беше голяма радост да стъпва по тревата и преследвахме един гълъб.
Не се шашкайте толкова за млякото. Големите вреди могат да настъпят при прием на млякото в чист вид. Да му се дава но детето да пие само мляко. Все пак кухнята е детска, готви се по рецептурници и количествата би трябвало да са съобразени. А сигурни ли сте, че готвят с прясно мляко? Ние също на държавна ДК се записваме, но храната за първа група се приготвя с АМ. Пък и то скоро ще са ни над годинка дребосъците Wink
Поздрави на всички, дано сте здрави, че ние още ги влачим сополите  ooooh!

# 116
Здравейте, милички, как сте? Пожелавам на всички един спокоен и слънчев ден Simple Smile

# 117
Здравейте Simple Smile
Ние сме добре, днес си чакаме първата ДК и ще видим как ще я понесе малката Simple Smile
Наслаждавам се на последните делнични разходки с количка, преди да се върна на работа.. Както казва моя мъж - двуседмичната ти отпуска започна  Laughing
Надявам се да е прекрасно времето днес и да сме навън както цялата минала седмица.
Поздрави от нас и хубав и слънчев ден!  bouquet

# 118
Здравейте и от нас Simple Smile

Най-после се справихме с тези ужасни сополи. Дребната вече прави по 2-3 крачки сама, без да се държи и скоро ще правим питка  Sunglasses Направо не мога да повярвам, че преди месеци не можеше да мръдне сама и с 1 мм, а вече прави крачки. Купихме най-после и нормални обувки. Отне ни цял ден, големи боклуци има по магазините. Междувременно спрях да пасирам храната. Само я намачквам. Има само 2 долни зъба, но дъвче, нека свиква. И така, иначе нищо ново. Вече искам да се стопля, че много неприятно зимата е бебе затворени вкъщи.
Поздрави на всички Simple Smile

# 119
Здравейте!
Ние вчера ходихме на имунизация/пневмококова/  и ни изтеглиха-9.500кг. Добре е за момиче на 10 месеца. Нямахме температура, само малко я раздразнихме, но мина и днес и няма нищо.  Praynig
Бяга с паяка, но като я държа не иска да помръдне изобщо/най-вероятно изпитва някакъв страх/. Вече изобщо не пие мляко-сама го отказа. Зъбчета все още нямаме, но двете долни са на път. Нямам търпение да се покажат вече-крайно време е. И ние нямаме търпение да се постопли времето и да тръгваме по разходки, защото вкъщи затворени вече не се издържа.  Crossing Arms
Все повече наближава март месец и съм адски развълнувана за първият рожден ден! С роднините ще се съберем задължително, но се чудя да правим ли и такъв с дечица? Тя най-вероятно ще е много щастлива около другите деца. Знам, че е рано, но вие мислили ли сте по този въпрос?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт