Мартенче закрачи вече, с мама ходят надалече!

• 50 714
  • 400
  •   1
Отговори
# 135
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Здравейте и нас ни измъчи първото зъбче, един ден и една нощ мъки температъра до 38,5, сополи. Ще ви споделя това което при нас подейства и успокои бебчо - педиатъра ни препоръча 3 пъти на ден по 1 инфлуцид таблетка разтворена във водичка - (хомеопатичен)  1 ампула витамин Ц.

Радева сподели моля за обувките Аттипас, дали сте доволни, както писах и по - горе немога да намеря хубави обувки за прохождане. Хубав ден мами и бебоци.

# 136
Атипас са хубави, но за къщни пантофи. Първо, не са обувки, а обикновено чорапче, което е с хубава подметка. Не се изхлузват, много стабилно ходи с тях, не се пързалят на паркета или сглобяемото килимче. За навън обаче не са вариант. Първо, че крачето ще измръзне и второ имат дупчици, за да диша крачето, откъдето спокойно може да влезе и вода. Евентуално за бебета, които прохождат лятото, може и навън, иначе не. Вкъщи ги носи, много съм доволна, че не се пързалят, защото с терлиците много се пързаляше и падна лошо няколко пъти  ooooh! Бих те посъветвала да обиколиш магазинчетата за детски обувки. Не конкретно КК или някоя марка. След като обиколихме 2 мола, КК и какво ли още не, купихме страхотни обувки от малко магазинче за детски обувки на кварталния пазар. Естествена кожа вън и вътре, стабилна подметка, обхващат добре глезена. Имат ципче отстрани и лепенки. Обуват се сто пъти по-лесно от буйките с цип през подметката. Струваха 22лв., а в мола предлагаха къде къде по-кофти обувчета между 40-80 лв.  #Crazy

# 137
Здравейте мами.Много отдавна не съм писала,тъй като все не ми остава време,но чета темата винаги когато имам възможност.Нашата принцеса е родена на 08.03 тежи 8600кг.и е дълга 76см.При нас зъбчетата тръгнаха доста рано-в края на 5 месец и в момента има 8 зъбчета Praynig,като последните две се показаха наскоро.Иначе не е вдигала температура,но определено става доста "кисела"!От скоро и ние сме на ДК-Хер бебе.Харесва й и всичко си хапва.Опитва се да ходи и добре се справя,но само ако се държи за някой,сама я е страх!Затова пък лази много бързо LaughingЗа рождения ден и аз много се вълнувам и съм в чуденка Thinking Близките ни са в друг град и не знам дали ще могат да дойдат.Може би,ако сме повече хора ще отидем на заведение,тъй като в нас няма място.Искаше ми се и кръщенето да направим тогава,но ми се струва студено и ще отложим за по нататък.
Желая хубав ден на всички и много усмивки:)

# 138
Момичета какво мислите за дентокинд мисля да взема на малката .

# 139
Аз съм много доволна. Имай предвид, че действа с натрупване. След поне седмица ще усетиш ефекта  Peace

# 140
Аз също съм доволна. Малката има 6 зъба и освен,че от както тръгнаха горните като беше на 9 месеца,започна да се буди , за да яде веднъж през нощта други проблеми никакви не сме имали. От тогава обаче вече почти 2 месеца нощното ядене продължава. Та затова аз искам да ви попитам за Дормикинд дали имате някакви впечатления?

# 141
Момичета здравейте! Все нямам време да седна да Ви пиша два ред. Ние още нямаме зъбче още се мъчим, а и тези дни гледам и отслабваме, че незнам как ще я карам. По цял ден малкия реве и мрънка неиска нито да скача, нито да легне да спи, а още по-малко и да го вземем на ръце, извива гръбнак за всичко. Вчера го теглих и се оказа отслабнал с 120 грама, то не че сме и много добре с килограмите, а и сега покрай зъбите и взехме да губим.Вие вече зъбчета имате ли?Тези дни времето беше топло и обикалях Мола да му търся буйки. С една дума нищо не ми хареса, а съм пълна с терлици и пантофки които той не иска да държи за дълго на краката си. Всичко се сваля, дали ще е чорап или терлик, всичко отива в устата и после на земята.Сестра ми каза, че му е взела някакви буйки на Колев и Колев и сега ще ми ги изпраща, ама като чета коментарите за тях май не са хубави. Ще ги видя като пристигне колета.Тези дни готвих на малкия рибена супа, ама не се понрави нещо. Е хапна две-три лъжици колкото да не  ме обиди.Да Ви кажа и аз не съм любител на рибата,така че си мисля че е нормално. Има ли майки, които вече са давали леща? Смятам да му направя леща за другата седмица ама се чудя дали не трябва да изчакам. Купих един пакет белена леща от магазина и се чудя да готвя ли или не. Рових се из нета някой дават на 11 месеца, някой след годинка незнам вече.Да Ви питам Вие как сте с нощното кърмене? Ние вече през деня не се кърмим, но вечер обезателно. Докато си иска и имам ще давам. То и без това последните един два месеца доста се измъчих.Що се отнася до прохождането ама хич няма намерение нашия даже и да се мръдне. Изправя се по мебелите и в кошарата ама до там. Както се казва ще изчакаме и ще видим.

# 142
Tanya Alex, относно лещата, аз вече дадох, но не съм я правила аз а реално беше от детската кухня.
Имаше си малко сол, олио, подправки. Прие я добре, не е имала проблеми с нея Simple Smile
Относно кърменето нощем - и аз продължавам. Преди да легне й давам да суче, след това се бди към 1 или 1:30, и после пак давам към 5 сутринта. Този график няма да ми пречи и като тръгна на работа в понеделник още малко да издържим.  Надявам се поне още малко да издържим така, за да получава антитела. Simple Smile
Поздрави от нас и хубав ден!  bouquet

# 143
Здравейте Simple Smile
Не виждам и аз проблем с лещата, още повече и белена Wink
Аз трескаво обмислям стратегията за отбиване. През деня не суче, проблемът е след къпане. Изкъпем ли я, като облечем пижамата и се почва едно мрънкане, дърпа ме, иска да суче. А не е гладна, вечеря си и то обилно. Просто иска на гърда. Мисля да пробваме баща й да и даде мляко от шише и да я приспи. Един вид да разбере, че не само мама дава мляко и приспива, но...не знам какъв успех ще имаме. До средата на март искам да се отбие, но да видим. Thinking

# 144
Аз също давах леща ,но малко само ,че незнаех как ще му се отразе на коремчето.Е имаше си пръцане вечерта feeding За буйките на К&К аз съм много доволна smile3521

# 145
Благодаря за отзивите мисля другата седмица да взимам ,че не се издържа . За лещата аз дадох ,но много  не и допадна не изяде и половината .

# 146
Здравейте мами Simple Smile Как сте ?
Аз съм в паника, защото снощи малката падна от едно конче, на което беше седнала и си удари главата в пластмасова огромна играчка с ръб:( Много плака, много мъчно ми стана. Не мога да виня човека, който се занимаваше с нея, но виня себе си, че е паднала точно пред мен без да мога да направя нещо Sad Cry...
Вече едната баба, дойде за да се грижи за малката, докато съм на работа и ми е много добре така - поне е разнообразно за детето, не вижда само моята муцуна по цял ден Simple Smile
Пожелавам ви много хубава седмица!  bouquet

# 147
Здравейте и от мен днес докато си играх с малката  както се държеше за холната маса се пусна направи една крачка и ме хвана много ме изненада . Да ви питам пак за дентокинд  започнах да й давам то си пише как се приема но, вие как процедирахте постоянно ли давате по три пъти на ден или само като видите раздразнение или болка . Steli P Недей да се обвиняваш такива по сериозни падания тепърва започват  малката се прехвърля от дивана на земята от стол на стол вдига крака и се катери доста е палава и съм сигурна ,че някой ден ще се удари лошо колкото и да я пазя , те така си растат .

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 20:48 от ралица 21

# 148
Здравейте Simple Smile
 Стели, нормално е колкото по-подвижни стават, толкова повече да падат. Няма какво да се обвиняваш. И ние сме със синина на челото. Тръгна да бяга с играчка в ръка, спъна се и се удари в играчката  ooooh! Ще се научат да се пазят и самички, междувременно колкото и да ги пазим, те все ще намерят начин да направят нещо Wink
Лек ден утре, дано мине добре, честито завръщане на работа Simple Smile

Дентокинд-а давам всеки ден. Вече привършваме шишенцето. Идеята е, че за да има ефект, трябва да се приема продължително. Ако чакаш криза или болка се обезсмисля приема.

Днес дадох на дребната малко от нашата манджа, много и хареса. Вчера яде маслини и малко Моцарела. Като седнем на масата почва да сочи да дадем и на нея. Не мога да и откажа, така жално гледа  Laughing
Дано скоро се пооправи това време, че се побъркахме вкъщи.
Поздрави Simple Smile

# 149
Здравейте и от мен! Отдавна не съм писала ама имахме малко проблеми у дома.Алекс все така не върви, даже и опити не прави. Незнам как е при Вас ама май мързеливо дете имам. newsm78 Аз дадох на малкия леща и много се хареса вече няколко пъти му давам. То май и не остана почти нещо с което да не е захранен. Чудя се за кашвавал той скоро ще стане на 11 и четох в едната от книжките които имам, че мога да давам след 11 месец. Аз да Ви кажа отново съм неразположена и усещам,че  желанието ми да кърмя и след годинката май няма да е за-дълго. През деня не търси да суче, но вече се буси -4 пъти за сукане и незнам какво да правя. Той досега е бил изцяло на кърма и ще ми е трудно да му давам АМ. Не,че не се пробвах няколко пъти ама не признава.И сега съм в шах. Една приятелка ми вика да съм го оставила 1-2 дена гладен, като съм му предлагала АМ всеки път и ако той отказвал да не съм го кърмела. Е да де ама това супер крайно.Ради ви как сте с нощното кърмене? Стели малката как понася отсъствието ти през деня?Аз Алекс съм го ставяла сама с баща му, даже и една приятелка беше дошла за час, два, но нашия не съм ли там реве та се къса и само"мама та мама"И като ме види и като вземе да ме прегръща силно и вика мама сърцето ми се къса.Ние ксоро ще се местим в друг апаратмент и силно се надявам повечето деца които ще вижда около билдинга да му се отразяват добре и да се кротне най-накрая и стига е седял само до полата ми. Wink

Общи условия

Активация на акаунт