Мартенче закрачи вече, с мама ходят надалече!

• 50 715
  • 400
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, мили мами Simple Smile
Днес успяхме да вземем купони за държавна кухня. Беше голямо приключение и чакане. След като всички редовни, които са си вземали кухня досега си взеха купоните, чак тогава дойде й нашия ред. Излиза лелката, а ние сме осем чакащи мами. Като каза, че има само 3 свободни места, се поувствах много гадно и много виновна, защото заради чакането Дени просрочи ядене с половин час. Помислих си, че напразно съм чакала и че само детенцето ми е потърпевшо, че не хапна навреме. Да, обаче, като взе да казва по имена дечицата, се оказа, че точно последното място е за нас и много ми олекна Simple Smile Дано хареса как готвят в тази ясла и да си хапва храната, макар, че количеството е по 190гр на ядене, а Дени понякога иска да хапва повече. Една седмица преди това вземах частна кухня. Първите два дни й беше много странно и правеше ужасни физиономии. Може би е нормално, защото досега съм й правила всичко по-чисто, без много подправки и т.н. Но започна да си я хапва от третия ден с апетит. Частната са по-г-ллеми порциите по 220гр и си й стигаха точно. Но за сметка на това пък цената е три пъти по-скъпа от държавната.
В петък Дени става на 11 месеца, направо не мога да повярвам, че след един месец ще е минала една година.
Стели, дано всичко е наред , след като се връщаш на работа. Ще разкажеш как се справяте и ти и бабите.
Таня и Алекс, аз много се притеснявах, че Деница не лази и че няма да проходи навреме и т.н. Сега Дени иска само да я водя, от време на време пуска едната ръка, но още я е страх. Осъзнах, че няма за какво да се притеснявам. Ще се наслаждавам на всяко нещо и ще чакам търпеливо. Когато проходи тогава. Понякога това става от днес за утре, така, че малкия може и да те изненада Simple Smile
Лека на всички Simple Smile

# 151
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Steli, не се притеснявай всички падат. И аз първия път се побърках като я падна със стола и седалката я удари в главата. Даже реших, че има сътресение. Спокойно ще се научат да се пазят.
Как беше първия работен ден?
Радева, мерси за инфото за аттипас.

И ние се кърмим още вечер и още е ужас буди се май зъбите я мъчат. Но с първото имаше сополи и температура, а сега само иска да гризе всичко. Чудя де и аз за този Дентокинд, вие постоянно ли го давате?
 А открих много интересна книжка в книжарницата със големи и хубави картинки на животни и е с твърди корици, много и харесва. Друго занимание ни е да редим кули с кофички от кисело мляко. Вие на какво играете и на какво учите бебоците? ние можем да казваме "ало" по телефона, да казваме здравей, чао, да подава ръка за здравей, да показва колко ще порасне и къде е лампата, да пляска, да кашля ( като дядо и Laughing), но не иска да даде целувка. А показва и очите и нослетата на играчките.
Хайде хубава вечер!

# 152
Здравейте мами Simple Smile
Успокоих се малко след падането...изглежда всичко е наред с Калина, игрива е и си е същата. Даже баща й казва, че е поумняла след падането  Mr. Green
Майка ми дойде да я гледа и понеже е детска учителка, всичко минава супер Simple Smile. Днес като излизах за работа дори не плака малката, както и през целия ден е била кротка. Играли са цял ден, по разходки са ходили, хранила се е добре Simple Smile Много добре явно и на нея й се отразява липсата ми, защото сме си омръзнали достатъчно. Мен ме нямаше от 8 сутринта до към 7 вечерта и не е имало проблем Simple Smile Сега й дадох да суче и заспа преди 10 минути. Изобщо, дано така да продължават нещата Simple Smile Стискам палци и при вас да е така лесно, като ги оставяте с други хора за по-дълго!
Лека вечер от мен и прекрасна седмица мами!  bouquet

# 153
Радвам се, Стели Simple Smile Аз също смятам, че омръзваме доста на децата си и за тях други близки, които познават са разнообразие. Simple Smile Желая ти успех и занапред така да върви работата и гледането на малката.

# 154
Здравейте Simple Smile
Вчера беше направо пролет. Цял ден стояхме навън, няма такъв кеф. Е, днес вече...пак затворници вкъщи.
Дребната откри уличните кучета. Нямаше такъв смях и радост да ги гледа как се разхождат и гонят. Изминалата нощ беше спокойна след две нощи, през които се събуждаше с плач. Много е надут горния венец вече бая време стана, но не избиват тези зъби...
Притеснена съм от едни възпаления на оченцата, които много зачестиха. Подуват се, като на бабунки стават горните клепачи. Иначе окото е спокойно, няма червенина, няма гурели. Мъча се да открия някаква причина и не мога. Говорих с лекарката и ще я водим на очен. Дано не е сериозно.  Confused
Мислим на 14.02 да я оставим за една вечер при баба и дядо, че имаме годишнина от годежа и да празнуваме някъде, но още не е сигурно. През деня не реве и не ни търси. Вечер обаче не знам как ще реагира.
И така планирахме вече рожденния ден, сега остана само да дойде  Flutter

# 155
Здравейте и от нас Simple Smile Бяхме цели 3 седмици при бабите - далече, далече на 400км от Варна Simple Smile Изстреляхме се бързо бързо , защото над нас правят апартамент и е ужас с шума Sad Ния не можеше да спи, плачеше постоянно, стряскаше се и се наложи незабавна евакуация Sad Вече сме си вкъщи, ремонтна е свършил и ние сме щастливи Simple Smile
Новото при нас е, че вече спи по веднъж на ден след обедното хранене. СПи и се преди това, но колкото и да я мъча, почива си 10тина мин, като гледа някоя реклама и пак започва да играе. Оставих я ..само се изнервяме и двете като се приспиваме насила. Иначе вече се гоним..умира от смях като и кажа "Чакай да те хвана" - тича и се смее Grinning Друга любима игра е да се крие .. питаме "Къде сиии" и тя се показва, след което ние казваме "Ето тееее" и умира от смях.
Относно храната - отказа да яде купени зеленчукови пюрета (особено гладко пасираните), та все по-често готвя. Ние също ще опитаме ДК, но както все нещо става и не се добираме до педи, май ще е след годинка.
Нещото което адски много ме притеснява е, че все още не са и бити 2 ваксини...и както изглежда едната ще остане за след годинката... Ще се побъркам от яд..дано не и стане нищо Sad
Целувки от нас.. и споделете ... по колко пъти на ден спите, какво хапвате, и да се притеснявам ли за ваксините????? Аааа и извеждате ли бебоците в тез грипни времена Simple Smile  bouquet

# 156
Здравейте момичета, Еми и тя  от време на време пропуска сутрешният сън аз я оставям сама да ми покаже ,че иска да спи иначе излишни усилия и нерви . Аз май всичко съм въвела и като хапваме давам малко и от нашата храна за дк ще я започнем от март .И при нас зъбки няма, дано дентокинд помогне нощем е ужас вкъщи нямам сили вече .Steli P много хубаво че малката е спокойна и нямаш притеснения .

# 157
Привет мами,ами ние ставаме в 8 ,00 после хапваме и към 12,00 е първия ни за деня сън-спи около 2 часа.После зеспива към 17,00 часа ,но го оставям час да поспи и го разбуждам .А довечера си ляга към 23,00 часа.Извеждам го сега,когато е хубаво времето,ноо не го събирам с други бебенца,заради грипа.За храната-на ДК сме-доволни. Naughty

# 158
Ние доста отдавна сме на един и същ режим. Става 8:30-9:00, в 10ч. закусва. Заспива към 11-11:30 и спи до 13-13:30. В 14ч обядва и беснее до вечерта. Заспива към 21-21:30. От много време си спи само веднъж на ден. Има дни когато ако сме имали гости или нещо се е изморила повече, заспива в 17ч за един час, но е по-скоро изключение. Честно казано този и режим ме устройва и се надявам да не го променя  Praynig
Иначе навън ако не е студено или супер ветровито излизаме. Грип навън не мисля, че има голяма вероятност да лепне. Не я водим в МОЛ-а или като пазаруваме, защото именно там е по-вероятно да я разболеем. Деца особено ходещи на градина вкъщи не каня. За някои мами хремаво дете не е болно...Племенникът е на 5 и все е болен от градината. Искат да се видим, ама как да стане като или подсмърча или киха. Предния път като ходихме в тях, се изкашля няколко пъти в лицето й. Няма ръка, няма кърпичка. Направо ми причерня. Затова който ще да се сърди, но само на разходка в парка излизаме  Naughty

# 159
И ние спим по веднъж , от около месец , на детска кухня сме и си я хапва , не цялото количество (210) може би половината , но пък си суче активно денонощно . Излизаме всеки ден , много рядко пропускаме , обикновено сме през повечето време навън , набързо едно кафе по обяд да я нахраня , ако не сме вкъщи и пак по улиците . Мен не ме свърта много вкъщи и не ме спира студът , само дъжд и вятър , ако има има гледаме през прозореца . Иначе и при нас има грипна епидемия , но си излизаме с едно бебче , здрави сме и ние и те и си щъкаме заедно , избягваме затворени и пренаселени места

# 160
Здравейте,до преди седмица Вияна спеше един час преди обяд от около 10 до 11 и един час след обяд (14.30-15.30) ,а вечер заспива към 20.30 и всичко беше страхотно. Но започна да пропуска сутрешното спане,на обяд да заспива за около час и едвам издържа до вечерта. Да не говорим,че отказва да яде всичко освен мляко и каши,и заради това се буди към 1.00 да яде отново. Мисля,че това се дължи на зъбки. Тя има 6 вече.
Иначе се движи с наша помощ,катери се по всичко,маха и пляска с ръчички,казва ало,баууу (от тути бау) Simple Smile ,бравоо,знае дистанционното за какво е,разбира се Simple Smile и е голяма хитруша.
Яко някой е успял да се справи с нежеланието за ядене нека сподели... Simple Smile

# 161
Здравейте! Колко много сте писали, едвам ви изчетох. Ние сутрин спим по 1 час след това обядваме, и в межу 2-3.30 спинка. После става хапва и не запсива до 8 вечерта.Общо взето се събират 2-3 часа сън през деня.Ради и ние сме с леко зачервени клепачи и аз правих отвара от лайка, която престоява 2 часа и после с тампона леко минавах клепача по 5-6 пъти на ден.Калинавия и ние доскоро бяхме така. Дори кисела не признаваше. Сега ако му направя сутрин попара или кус-кус категорично ги отказва, плюе хранта в лицето ми и много ме ядосва.Аз пък неискам да му правя всеки ден каши,че много се запича после от тях.Пробвай  кисело мляко с бисквита и плод смесени. При нас много върви. Давох  киселото млякото следобед, но сега давам тиква или само бисквити да ръфа.
Титиня,Вие пак сте добре щом толкова количество изяждате. Ние все така сме на 70-80 грама, много рядко хапва повече от 140. Обикновено толкова яде ако му предложа кисело мляко.
Снощи Алекс се буди на 2 часа и неможах да спя. Така си беше тръгнал само с 3 кърмения какво му стана на това дете. И тоя зъб така и не се показа, все си е  така побелял венеца.Все си се надявам тайно да намалеят нощните кръмения, ама май скоро няма да ме огрее.

# 162
Здравейте, Деница става към 8/8:30 закусва после към 9/9:30 е заспала за около час, понякога час и половина. След като обядва в 12/13 спи пак за около час и имаме още един сън към 16/17 след следобедната закуска. Вечер заспива кмаксимум към 22ч. Ние сме с 4 твърди и едно млечно хренене преди сън. При нас също растат зъбки е е много кисела вечеособено. Аз от доста време давам Дентокинд и определено я успокоява. Яде по 180-220гр, понякога и повече. На държавна кухня сме - харесва й. Доста често й приготвям и аз храната.

# 163
Tanya and Alex много благодаря за съвета,но при нас има проблем. Малката е с АБКМ и педиатъра ни препоръча до годинка да изчакаме с млечните. То малко остава,но ще изчакам. И на мен не ми се иска да е само на каши,не се запича,но нали все пак някакво разнообразие трябва да има. Бисквитки и аз давам следобяд,тях много ги харесва. Но това е каши,бисквити и АМ......Добре,че плодове обича и и давам пресни да си хапва. С предните зъби ги гризе Simple Smile

# 164
Здравейте , чета ви редовно , но рядко имам време да пиша  Simple Smile Мартин вече е на 11 месеца 9.300 кг и 73 см. Днес за първи път ще му давам детска кухня, надявам се да му хареса ( да ви питам кога давате супата и кога основното)
Имате ли вече планове за първите рождени дни , че аз много се чудя какво да правим  Hug

Общи условия

Активация на акаунт