Искам да кажа ... (16)_22.12-28.12

• 40 759
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
От много време се говори за отпадане на употребата на пълен член, но не знам да има решение за това. Явно още някое и друго поколение ще се измъчи.  Joy

# 541
И да отпадне по-нататък, на мен не ми върши това работа  Joy

# 542
  • Ланкър, планините Овнерог
Обаче не, правилно съм запомнила - ето как се прави.
Брррр, това е някакъв ужас. Но и техниката определено е различна от нашата.  Peace

Като се заговорихте за двойната буква в името...Баба ми била кръстена Анна. В паспорта я объркали и я записали като Анка. И така си останала. Много тъпо. А аз уж съм кръстена на нея, но само с първите две букви. По едно време много се дразнех, защото исках да съм си Анна.

По същия начин майка ми я записали Еленка  ooooh! Но не помня в акта за раждане или в едновремешните паспорти, защото сега си е Елена по ЛК. В Анна някак по-естествено се чува двойното "н", докато при Емма не е така.

# 543
  • Варна
Муколизин за каква кашлица беше? Влажна?

# 544
Браво, Нефертари, открила си пълния член! Simple Smile

Янечек го е обяснила много добре - "той" и "него" са ключовите моменти.

Муколизин е за отхрачване, т.е. за влажна кашлица.

# 545
Да  Peace Отхрачва

# 546
  • Ямбол
Муколизин за каква кашлица беше? Влажна?
Пише, че е за отхрачване: http://apteka.framar.bg/13003718/%D0%BC%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%BB% … 100-%D0%BC%D0%BB-
Винаги чета листовките в нета.

# 547
  • Ямбол
Браво, Нефертари, открила си пълният член! Simple Smile

...
Открила е него, значи е открила пълния член.

# 548
  • София
Нефертари, да ти кажа и някои лесни проверки за пълен член. Когато имаш Е, например Аватарът ти Е хубав, слагаш пълен член. Друг път подлогът е в края на изречението и се изпуска. Тогава просто си обръщаш словореда и става ясно... Ама и аз го обясних. Поне така ми наливаше акъл учителката по БЕЛ при която ходех на частни уроци. Не е трудно изобщо. Даже и в нета като се разровиш, можеш да прочетеш и да си изясниш нещата.
Аз например напоследък много се оливам със запетайките, че да се застраховам, сакън да не изпусна някоя. Имам чувството, че ги ръся като сол на манджа.  Mr. Green

# 549
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Не знам дали да не ги оставим на мира тези членове... Всеки да си пише, както иска, тук не е граматичен форум, нали...Това само затоморзява общуването.

# 550
svetal4o27, съгласна съм. Peace

# 551
  • Варна
Благодаря!
За справка в нета не се сетих, но за справка в бг мама веднага ми светна зелената лампичка Simple Smile

# 552
Днес се пребих. И то не на леда навън а в къщи. И не знам кое ме боли повече -дали колената, или вътрешната част на бедрата, че преди да падна почти направих шпагат. Очилата ми изхвърчаха, стъклата се измъкнаха. Сина ми тича, решил че има земетресение

# 553
Aз пък не съм съгласна всеки да си пише, както иска. Това означава, че толерирам неграмотността и няма нужда да карам децата си да пишат вярно, при положение че всеки може да си пише, както си иска и това се счита за нормално.
В нета нямаме лица и гласове, така че изглеждаме като написаното от нас, затова смятам, че ако някой се старае да пише вярно, редно е да се поощри, а не да му се обяснява, че това не е важно. Важно е.

# 554
  • София
Не знам дали да не ги оставим на мира тези членове... Всеки да си пише, както иска, тук не е граматичен форум, нали...Това само затоморзява общуването.
светалчо, недей така, че сега ще дойде граматическата полиция.  Joy

Май тук е моментът да си призная какво бях сътворила млада-зелена във форума. Ще да е било малко след като съм се регнала. Имаше една съфорумка, която размахваше пръст на всеки и се беше взела много насериозно. Същата тази мома редовно списваше в една много омразна за мен тема - правописната. Публикуваше цитати с неграмотни постове на съфорумци и им се подиграваше, и това при положение, че самата тя имаше доста проблеми с правописа, та да не говорим, че един път не уцели пълния член! И моя милост, боркинята за вселенска справедливост, решава да си направи втори профил и да я скастри в правописната тема.  hahaha Голяма глупост от моя страна, супер инфантилно, да не говорим, че веднага ме излови модератор и получих жълт картон на лични.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт