Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 886
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • ул. "Мечтание"
Satten, не се виждат снимки.

# 451
Прочетох всичко от 1-ва страница и ми беше полезно. Спрях се май на тъкан слинг шал, че идва лято и не е за еластичния.

А какво е мнението ви за слинга с халки?

# 452
От каква възраст бебето може да се носи в раницата на гръб? Има ли ограничение във времетраенето на носенето отпред или отзад? Раницата е боба.

# 453
Според инструкциите на производителя - от 9 килограма нагоре.

Няма ограничения.

# 454
Ами той е точно 9 кг, но е на 3 м. Типичното 9 килограмово може да седи.

# 455
Седенето няма връзка в случая; необходимо е бебето да може да си държи стабилно главата (конкретно за раницата, с тъкан слинг може и от новородено, ако човек е достатъчно опитен). Обикновено носенето на гръб започва към 5-6 месеца, но щом бебето е толкова едро, можеш да опиташ и сега. Нещата са много индивидуални с раниците; има производители, които не препоръчват носене на гръб преди 1 г.

# 456
С каква цел не го препоръчват? Ако знам критериите, ще ми бъде по-лесно да преценя за моя беб. Главата си я държи. Често заспива в него. Сигурно тогава няма да му е много удобно на гръб...

# 457
  • Варна
А защо от 9 кг.? Нашата дребосъчка сигурно чак на 2 години ще е толкова. Mr. Green На 8 мес. възраст, като я претеглихме, беше 6500 гр., едва ли е пораснала с повече от 100-200 грама за този месец. Точно се чудех скоро дали вече не мога да я мятам на гръб в Мандуката.

# 458
  • ул. "Мечтание"
А какво е мнението ви за слинга с халки?

Ползвам го в определени ситуации. Не ми е подходящ на мен лично за основен слинг, но познавам и доста хора, които използват основно слинг с халки. Въпрос на лично предпочитание и удобство.  Peace Изисква може би с една идея повече умение и тренировки, тъй като там е важно да се направи добра седалка, от която зависи основно стабилността на позицията на детето.

За носене на гръб в раница е хубаво детето да може да стои що-годе стабилно. Не мога да кажа какви точно са съобразенията. Моите лични са, че с по-малко и нестабилно бебе е доста по-неудобно слагането на гръб. Не може да се приложи същата техника за слагане на гръб, като с тъкан слинг.
Теглото е ориентировъчно и рядко има значение. По-скоро габаритите и евентуално височината.

# 459
  • София
Моя слинг беше с халки. Както писа Нощни очи - основен.Купих го когато дребния беше на 2м. На гръб съм го носила 1-2 пъти. Като поотрасна го носех основно на хълбок. Спрях да го нося със слинга когато натежа и започна да ми е неудобно и да ме боли рамото.
Тогава минах на раница-самар на Phil & Teds.

# 460
Не знам какви са критериите за възрстта и теглото. Можете да пишете на Боба или Тула и да попитате.

# 461
  • София
Според мен в раница на гръб е още рано, независимо колко е едро детето, то няма да може да застане така, че да вижда над рамото, няма да имате никаква комуникация с него, освен това е и по-трудно замятането с раница, когато детето все още няма стабилен врат и гръбнак. Отделно, разкрачът при мятане на гръб е малко по-широк от този при мятане отпред, ако въобще успеете да направите с раница високо връзване.

# 462
Раница Боба е ок за новородено нали?

# 463
  • ул. "Мечтание"
Раница Боба е ок за новородено нали?

Принципно да. Върви с възглавничка за новородено.

Все пак е по-добре първите 3-4 месеца да се използва слинг, тъй като раницата, колкото и да е готина и предвидена за новородени бебета не би могла да даде същата стабилност от която се нуждае новороденото, каквата дава добре вързания слинг.

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 23:58 от Нощни очи

# 464
С повече тренировки ли се установява колко стегнат/отпуснат трябва да е еластичния слинг? Мисля че не се справих от първия път.

Общи условия

Активация на акаунт